Homer Simpson, celebrul personaj al serialului de animatie The Simpsons, este catolic, spune ziarul oficial al Vaticanului. Desi capul familiei Simpson este considerat a fi un simbol al consumatorului de bere si de gogosi, L'Osservatore Romano scrie ca parintii ar trebui sa le permita copiilor sa se uite la "aventurile micutilor in galben". Anul trecut, un alt personaj al desenului animat a aparut gol in editia americana a revistei Playboy.

"Putini stiu, iar el se straduieste din rasputeri sa o ascunda. Insa este adevarat: Homer J. Simpson este Catolic", a scris L'Osservatore Romano zilele trecute, intr-un articol intitulat "Homer si Bart sunt catolici".

Ziarul a citat un studiu realizat de un preot iezuit pe unul dintre episoadele din 2005 ale celebrului serial de animatie, scrie Reuters. Concluzia studiului este ca The Simpsons se afla "printre putinele programe TV pentru copii in care credinta crestina, religia si intrebarile despre Dumnezeu sunt teme recurente".

Membrii familiei Simpson se roaga cand iau masa si, "in felul lor, cred in ce este Dincolo", mai scrie publicatia italiana, citand din studiul iezuit.

Producatorul executiv al serialului, Al Jean, a declarat presei ca a fost socat la auzul stirii. "Am aratat destul de clar ca Homer nu este Catolic. Chiar nu cred ca ar putea rezista fara sa manance carne vinerea - chiar si pentru o ora".

Este pentru a doua oara cand Vaticanul lauda serialul The Simpsons. In decembrie 2009, L'Osservatore Romano a descris show-ul ca fiind "amabil si impertinent, scandalos si ironic, galagios si profund, filosofic si uneori chiar cu inclinatie spre teologie, sinteza interesanta a culturii pop si a clasei de mijloc americane".

Tot anul trecut, difuzarea desenului animat Familia Simpson in timpul zilei a fost interzisa in Ecuador. Autoritatile si-au motivat decizia prin faptul ca doresc sa ii protejeze pe copii de "violenta" propagata de acest serial.

Iubitorul de bere si gogosi Homer Simpson a fost desemnat cel mai important personaj creat pentru televiziune si film din ultimele doua decenii, potrivit unui sondaj al revistei Entertainment Weekly, publicat in aceasta vara. De asemenea, in luna martie, expresia "D'oh!" a lui Homer Simpson a fost votata ca fiind cea mai mare contributie a unui serial TV adusa limbii engleze actuale.

Marge Simpson, un alt personaj al celebrului serial animat, a aparut goala in editia americana a revistei Playboy, in numarul din noiembrie 2009.