Desi nu este fan Lady Gaga, bacauanul Giulian Dimitriu a realizat o sculptura in marmura cu chipul celebrei artiste care domina lumea muzicii la ora actuala. Statueta a fost inclusa in colectia Fashion Age, care mai cuprinde sculpturi ca Mata Hari, Elan si Heshee.

Foto:

Giulian Octav Dumitriu are 39 de ani, s-a nascut la Bacau si provine dintr-o familie de artisti. Absolvent al Academiei de Arte Plastice "Nicolae Grigorescu” (promotia 1998), artistul locuieste si lucreaza in prezent in capitala europeana a modei, la Milano.

Giulian este prezent in expozitii personale si de grup la Bucuresti, Milano, Amsterdam, Paris si Toronto, iar lucrarile sale se regasesc in colectii particulare din Romania, Italia, Franta, Canada, Statele Unite si Elvetia, scrie artistul pe site-ul personal.

Giulian Dumitriu se poate mandri cu realizarea unei sculpturi in bronz a lui Ion Ghica (a contribuit in 1996 la restaurarea celebrului Palat Ghica), iar lucrarile sale sunt adunate in cadrul colectiilor Stone Age, Iron Age, Bronze Age.

Sub deviza "Arta e la moda, pentru ca moda e arta", expozitia Fashion Age reuneste sculpturi din marmura, bronz, aluminiu, dotate cu diferite accesorii, printre care ochelari de soare sau bijuterii confectionate din pietre semipretioase.

Fashion Age cuprinde lucrari ca Thais, Gotan, Adela, Olive, Greta, Heshe, Veronica, Ingrid, Roxanne, Elan, Sabrina, precum si sculptura Lady Gaga.

Celebra cantareata va avea, incepand cu data de 9 decembrie, cate o statuie de ceara in opt muzee Madame Tussaud. In valoare de aproape 240.000 de dolari bucata, statuile au fost create in Capitala Angliei si vor fi expuse concomitent in muzeele Madame Tussaud din Londra, Amsterdam, Berlin, New York, Hollywood, Las Vegas, Shanghai si Hong Kong, scrie site-ul jaunted.com.​