Michael Jackson era mort de cel putin 20 de minute cand a sosit salvarea - a declarat, joi, Martin Blount - unul dintre membrii echipei de interventie care a ajuns la domiciliul megastarului. El si-a argumentat punctul de vedere bazandu-se pe temperatura corpului lui Michael Jackson si pe faptul ca acesta avea ochii ficsi si dilatati - relateaza France Presse. Aceasta marturie este in contradictie cu declaratia facuta de medicul starului, care a precizat ca Michael Jackson nu a mai respirat cu un minut inainte ca el sa cheme salvarea (care a sosit la domiciliul artistului dupa patru minute de la apel).

Un alt membru al echipei de salvare - Richard Senneff a declarat, miercuri, ca Michael Jackson incetase probabil sa mai respire cu 20 de minute sau chiar o ora inainte de sosirea ajutoarelor. El a explicat ca echipa sa a facut tot posibilul pentru a-l salva pe regele muzicii pop, asa cum ar fi facut pentru oricine, "nu neaparat ca era Michael Jackson, o celebritate".

Audierile preliminare in cazul mortii lui Michael Jackson, in fata Curtii superioare din Los Angeles, vor dura aproximativ doua saptamani.

Michael Jackson (50 de ani) a murit la 25 iunie 2009. Decesul a fost provocat de propofol - un anestezic puternic pe care starul il utiliza ca somnifer. Medicul cantaretului - Conrad Murray, a recunoscut ca i-a administrat acestuia propofol, la cererea expresa a regelui pop.