Bijutierul roman Ovidiu Paraianu a creat doua inele speciale si o cheie ornamentala, pe care spera sa le ofere reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, nepotului sau printul William si logodnicei acestuia, Kate Middleton, cu ocazia nuntii regale care va avea loc la sfarsitul acestei luni, relateaza Reuters.

Bijuteriile realizate de Ovidiu Paraianu pentru familia regala britanicaFoto: Reuters

Paraianu, fost miner in Valea Jiului, a creat deja bijuterii pentru prima doamna a Frantei, Carla Bruni, precum si pentru familiile regale din Spania si Arabia Saudita. El a declarat pentru Reuters ca si-ar dori sa poata oferi personal aceste daruri familiei regale britanice.

Inelele din aur - unul pentru regina si altul pentru viitoarea printesa, Kate - sunt ornate cu diamante si rubine si au desenate harti in miniatura ale Marii Britanii. Cheia, care poate fi folosita drept ac de cravata sau ca brosa, are inscriptionate initialele K si W.

Paraianu nu a dorit sa vorbeasca despre cat valoreaza aceste bijuterii. "Sunt cadouri, nimic altceva. Valoarea este simbolica", a spus el.

Giuvaiergiul roman creeaza de mai multi ani bijuterii care au ajuns la diverse personalitati politice si sportive din tara sau strainatate.