Dupa ce anul trecut a primit "Ordinul Republicii Moldova", maestrul Tudor Gheorghe a primit luna aceasta titlul de "Cetatean de Onoare" al Chisinaului, in timpul unui concert sustinut in capitala moldoveana.

Tudor GheorgheFoto: HotNews.ro

In urma consultarii cu membrii Consiliului Local Chisinau chiar in sala de spectacol unde concerta Tudor Gheorghe, Dorin Chirtoaca, primarul Chisinaului, a intrerupt reprezentatia maestrului si a urcat pe scena pentru a face public anuntul de conferire a titlului de Cetatean de Onoare, arata un comunicat remis redactiei HotNews.

Deoarece hotararea a fost luata pe moment, insemnele si onorurile care decurg din detinerea acestui titlu vor fi oferite abia la urmatoarea sosire a maestrului la Chisinau, in toamna, cu ocazia spectacolului dedicat poetului Grigore Vieru.

"Turneul face parte din succesele mele de nebanuit. Ma asteptam ca spectacolul sa fie primit cu caldura, dar este primit cu arsita", a marturisit maestrul Tudor Gheorghe.

Concertul din Chisinau a facut parte din turneul "Al 5-lea anotimp", care se va incheia pe 10 mai, cu o reprezentatie in Bucuresti.