The Sun a postat pe internet un material video nedifuzat pana acum, care o prezinta pe Amy Winehouse la varsta de 18 ani. In 2002, Amy i-a dat voie unui taximetrist pe nume Russel Dalton sa o filmeze in timp ce se afla in masina acestuia. Tanara tocmai isi cumparase o chitara, pentru a sarbatori semnarea primului ei contract.

Amy Winehouse la 18 aniFoto: Captura video

In urma cu noua ani, taximetristul Russell Dalton, in varsta de 54 de ani, a avut-o clienta pe Amy Winehouse.

"Incepusem de putin timp sa filmez si am intrebat-o daca-mi da voie sa o inregistrez. Nu s-a suparat si a inceput sa-mi povesteasca despre cantecul ei si despre cum si-a cumparat o noua chitara [n.r. a treia], pentru a sarbatori semnarea contractului", a declarat taximetristul pentru The Sun.

"Iti puteai da seama inca de atunci ca avea acea calitate de a deveni vedeta. Era atat de inocenta si se vedea pe fata ei cat e de fericita si de plina de viata".

"Dar era de asemenea si foarte modesta si nu s-a laudat. Asa mi-o voi aminti mereu."

Despre Amy Winehouse

Fiica unui sofer de taxi si a unei farmaciste, Amy Jade Winehouse a crescut in Southgate, in nordul Londrei. Primii ei ani din viata au fost inconjurati de jazz, deoarece multi dintre unchii din partea mamei erau muzicieni si cantau jazz.

Debutul ei profesional a fost urmat de o atentie marita din partea presei, care s-a concentrat din ce in ce mai mult pe viata personala agitata a artistei. Winehouse avea sa rateze mai multe concerte live si aparitii TV din cauza consumului de alcool.

De altfel, va avea pana la moarte o viata dezordonata si plina de excese. Antiteza dintre succesul comercial si criticile elogioase versus o viata personala permanent in criza au generat diferite reactii de-a lungul anilor.

  • Revista New Statesman avea sa o numeasca pe Amy Winehouse "o gura-spurcata, dar o diva cu picioarele pe pamant"
  • Philadelphia Inquirer rezuma, atunci cand Amy avea 24 de ani: "Are sase nominalizari Grammy si planeaza cu capul inainte catre succes si disperare, cu un sot dependent aflat in inchisoare, parinti exhibitionisti cu un rationament chestionabil si paparazzi constant pe urmele ei. In acelasi timp, designeri haute-couture precum Karl Lagerfeld isi aproprie stilul ei ravasit si o marketeaza elitelor proclamand-o noua Bardot".

Amy Winehouse ar fi urmat sa sustina primul ei concert la Bucuresti luna viitoare, pe data de 15 august. Dupa ce spectatorii au huiduit-o in urma cu o luna la un concert sustinut la Belgrad, unde a urcat beata pe scena, concertul programat in Romania a fost anulat, artista fiind internata intr-o clinica de dezintoxicare. Cauza mortii cantaretei nu a fost facuta publica oficial, insa presa din Marea Britanie a lansat zvonul ca a fost vorba despre o supradoza.