Larisa Popa, in varsta de 24 de ani, a castigat concursul Miss Universe Romania vineri seara, in cadrul unui eveniment care a avut loc la hotelul Residence din Bucuresti. Ea va reprezenta Romania, pe 12 septembrie, la Sao Paulo, Brazilia, la cea de-a 60-a editie a prestigiosului concurs de frumusete Miss Universe, transmite Agerpres.

Larisa Popa, Miss Universe Romania 2011Foto: Agerpres

Popa are 24 de ani, este din Slatina si are dimensiunile 88/62/93 si o inaltime de 1,75 metri. Tanara care este la a doua participare consecutiva la concursul Miss Universe Romania, a primit coroana de Regina a frumusetii de la Maria Golban, finalista a concursului din 2010.

Cea mai tanara concurenta, Emanuela-Elena Radu, in varsta de 18 ani, a obtinut locul trei, Beatrice-Julia Hack, de 20 de ani, s-a clasat pe locul doi, iar oradeanca Alexandra Camelia Hadade, in varsta de 21 de ani, a castigat locul intai.

Castigatoarea titlului de Miss Universe Romania 2011 este absolventa a Facultatii de marketing din cadrul Universitatii Spiru Haret si a Scolii Postliceale Medicale - specialitatea asistent de farmacie.

Tanara, care a participat pentru a doua oara la concursul Miss Universe a declarat, la finalul concursului, ca pentru aceasta editie a venit mult mai pregatita si mai sigura de sine.

"Nu am castigat coroana de miss de prima data pentru ca atunci consider ca am fost coplesita de emotii si nu am facut tot ceea ce mi-a stat in putinta. Anul acesta am venit mult mai sigura pe mine, am invatat din greselile pe care le-am facut anul trecut, am crezut cu tarie in propria mea persoana si mi-am zis ca o sa am puterea sa castig. Am dat tot ceea ce am putut si, dupa cum puteti vedea, am un milion de emotii dar coroana este pe capul meu", a declarat Larisa Popa.

Ea a spus ca isi doreste ca la concursul de la Sao Paulo sa depaseasca performanta din 1930 obtinuta de Mariana Mirica, respectiv locul trei. "Sper din tot sufletul sa aduc prima coroana Miss Universe in Romania", a mai spus tanara castigatoare a coroanei de Regina a frumusetii.

Juriul care a desemnat-o pe Miss Universe Romania 2011 a fost format din Mike Costache - presedinte Miss Universe Romania, Luminita Iordanescu - regizor, Cristian Ene - avocat, Valentina Ionescu - prezentator tv, Dragos Furtuna - marketing director AutoKlass, Daniel Roberts - proprietar Romanian International Merchants Bank of California si Laszlo Forray - development manager Residence Hotels.

In cadrul concursului au mai fost premiate Iulia Monica Dumitrescu cu Premiul Presei, Jihan Shanabli cu premiul Miss Popularitate, Oana Maria Dumitrescu - Miss Fotogenie si Elena-Sabina Hodor - Miss Congeniality.

Editia cu numarul 60 a Miss Universe se va desfasura pe 12 septembrie in Sao Paulo, Brazilia, show-ul final fiind transmis in direct de NBC si Telemundo.

Concurente din peste 80 de tari din toata lumea, vor calatori in Brazilia, pentru aproximativ o luna, timp in care vor participa la diferite evenimente caritabile, spectacole de gala, vor vizita cele mai atractive zone turistice ale tarii si se vor pregati pentru finala competitiei. In lupta pentru mult doritul titlu Miss Universe 2011, concurentele vor fi monitorizate atent in perioada cantonamentului si vor fi jurizate atat in semifinala competitiei, cat si in finala, la trei probe de concurs - costum de baie, rochie de seara si interviu.

Mexicanca Ximena Navarrete, Miss Universe 2010, o va incorona pe succesoarea ei la finalul spectacolului din 12 septembrie.In perioada mandatului sau, Navarrete a calatorit in intreaga lume, ca Ambasador al luptei impotriva HIV/SIDA, deruland campanii de educatie, cercetare si legislatie. Miss Universe 2011 va continua aceste activitati.