Este imposibil ca atunci cand ne pierdem cu orele in maratoanele de vazut seriale sa nu remarcam personaje pe care le admiram. Daca nu fizic, macar vestimentar. Era vorba clasica potrivit careia nu haina il face pe om, dar in cazul personajelor de mai jos, trebuie incercat un exercitiu de imaginatie. Cum ar arata personajele imbracate total diferit? Ar mai fi ele atat de pregnante?

HotNews.roFoto: Hotnews

Don Draper este personajul principal din serialul Mad Men, un serial pe care niciun om de publicitate nu trebuie sa-l rateze. Atunci cand e vorba despre Don, omul de publicitate este definit prin whiskey, costume perfect apretate, freza impecabila si fete frumoase. Tinuta vedeta din garderoba lui Don este costumul american classic, popular in anii 1950 si 1960, creat de Ralph Lauren sau Brooks Brothers. Costumul este moale si gros in zona umerilor si a pieptului, dar cambrat pe talie, ca sa creeze efectul specific epocii, acela de silueta in V. Cum sa nu il iubesti pe Draper cand are un aer de mafiot, mascat in om de publicitate, care-a facut liceul cu Bruce Wayne?

A photo posted by Mad Men (@madmenpics) on

Hannah Horvath este personajul feminin principal din serialul Girls, un serial despre fete. Atat de simplu. Serialul descrie fix pataniile fetelor, abordeaza subiecte importante precum avortul, sexul inainte de varsta legala, dependenta si problemele de stima de sine ale fetelor la varstele adolescentei si nu numai. Hannah Horvath combina perfect stilul indiferent chic cu cel feminin. Nu ii este frica sa isi arate formele intr-o rochie vaporoasa, fara maneci, asortata la pantofi Oxford sau sa iasa pur si simplu in costum de baie pe strada. Stilul ei este caracterizat de influente hipsteresti tipice millennials, amestecat cu stilul pe care l-ai vedea la o bunicuta, pe strada sau in troleu.

Hannah nu este doar o inspiratie vestimentara pentru stilul hipster preppy, dar personajul transmite cel mai puternic mesaj fetelor de pretutindeni: trebuie sa ai tupeu si incredere in tine. Hainele si felul in care le poarta urla incredere si blazare. Indiferent de forma corpului tau, Hannah te invata ca o pereche de pantaloni scurti arata bine pe orice forma, atata timp cat stii cum sa o porti, sa o asortezi si sa debordezi de incredere purtand-o.

Klaus Mikaelson este personajul principal din serialul Originals, un serial de adolescenti si nu numai, pe care orice iubitor de ezoteric si SF trebuie sa il aiba in portofoliul de seriale vazute si iubite. Atunci cand spui Klaus, spui putere si sex appeal. Stilul este unul indie, cu influente grunge. Tinutele lui sunt preponderent relaxate, camasa desfacuta vaporoasa, tricouri cu guler in V, iar geaca de piele si bocancii sunt nelipsiti din garderoba lui. Atunci cand relaxat, casual rock devine elegant, hainele isi schimba epoca si se transforma intr-un actor, dintr-o piesa de-ale lui Shakespeare. Accesoriile de piele, inelele cu accente masculine nu lipsesc nici ele din garderoba. Personajul ar putea foarte bine sa rupa difuzoarele la propriul concert indie rock.

Fiona Goode este un personaj popular din serialul American Horror Story. In serial joaca rolul unei vrajitoare puternice, care ne vrajeste cu stilul impecabil in care stie sa-si defileze tinutele all black (tinute complet negre). Cand spui Fiona, spui dantela, negru, pe alocuri caramiziu. Fiona se imbraca in fiecare zi ca si cum este o Audrey Hepburn pregatita pentru inmormantarea dusmanilor ei. De la rochii mulate pe trup, tip gogosar, la manusi negre de dantela sau lungi de catifea, Fiona este definitia stilului goth elegant. Cand abordezi astfel de stil, ori esti o vrajitoare puternica din vestitul Salem, ori ai increderea unei zeite romane. Tocurile stiletto nu lipsesc din garderoba, asortate la zambetul meschin, in coltul gurii.

Personajele din seriale vor ramane intotdeauna o sursa de inspiratie pentru noi, dar si o sursa de publicitate pentru brand-urile care doresc sa ramana impregnate pe retina, cat si in sufletul nostru pentru totdeauna.

Fiecare sfat vestimentar de la Moda, pe bune? ajuta dulapul sa stea plin cu hainele potrivite gustului tau, haine rezistente si la cei mai iuti si ascutiti ochi critici. Citeste-o pe Ana in fiecare zi pe www.modapebune.ro.