Ziua Indragostitilor este momentul in care fetele primesc flori, bomboane, inimioare si declaratii de dragoste. Atunci cand vine vorba de vestimentatie, orice sarbatoare devine ocazia perfecta de-a te imbraca cu gust si a zambi, uitandu-te la pantofii proaspat cumparati, duminica trecuta, in shopping-ul facut impulsiv. Ce ar putea o femeie sa poarte ca sa se asorteze cu vesnicul buchet de trandafiri rosii, perna in forma de inimioara, tot rosie si cutia clasica de bomboane multumitoare? Raspunsul nu este o rochie rosie cu imprimeu de inimi. Se vorbeste aici despre o zi in care momentele romantice ar trebui sa curga garla. Este de la sine inteles ca de Ziua Indragostitilor o femeie trebuie sa scoata toate armele pe care le are in dotare, insa cu moderatie. Este o limita foarte mica intre sexy si vulgar.

Cum sa te imbraci de Ziua IndragostitilorFoto: tumblr.com

Casual devine frate bun cu sexy

Cand ne uitam la filme romantice exista doua tipuri de femeie: femeia fatala, care se imbraca aproape vulgar, si fata din vecini (girl next door), adica femeia sexy misterioasa. Atunci cand arunci pe tava cu toate armele din dotare, combini un decolteu cu o fusta scurta si cu tocuri, deja frumusetea nu mai sta in ochii privitorului. Frumusetea sta in adancimea decolteului. Combina hainele casual ce cele sexy! Spre exemplu, o fusta scurta si o helanca kaki, iar in picioare o pereche de bocanci sau tocuri discrete. Un contraexemplu, ar fi o fusta de piele, o bluza cambrata, cu decolteu si in picioare tocuri de tip bot gros, de 15 cm.

A photo posted by mikoto (@mikomim) on

Dantela

Chiar si o tinuta casual, formata dintr-o pereche de blugi, tip boyfriend, cu o bluza cu o urma de dantela, in partea de sus si o camasa in carouri este un exemplu de tinuta sexy. Camasa poate fi desfacuta la cativa nasturi, iar incaltamintea ramane la latitudinea genului intalnirii. Restaurantul cere in mod clar tocuri stiletto, iar plimbarea in parc tenisi.

A photo posted by Sizan (@stylebysizan) on

Rochii maxi mulate in locurile potrivite

Ce este mai sexy decat sa iti lasi imaginatia sa curga? Atunci cand alegi sa porti o rochie maxi se obtine efectul sexy misterios. Femeia arata cat trebuie, cum trebuie. Poate fi purtata cu tocuri tip platforma sau stiletto, cat si cu tenisi pentru o iesire la film, sau la un eveniment care nu cere dresscode.

Piele

2016 ar trebui sa multumeasca anilor 70-80 atunci cand scena hair metal a adus in randul modei feminine pantalonii de piele. De-a lungul timpului au fost asociati cu stilul rock, punk, insa in 2016, odata cu tendintele vestimentare actuale, cat si in alti ani, pantalonii de piele au devenit piesa vestimentara statement cand vine vorba de o tinuta sexy. O sugestie ar fi pantaloni de piele, combinati cu o bluza din material, vaporoasa, botine si un sacou intr-o culoare putin excentrica.

Lenjerie si simplitate

Sutienele fara burete, cu dantela, la vedere, pe sub un sacou cambrat, au devenit piesa must have (piesa vestimentara care nu trebuie sa lipseasca din garderoba) a lui 2016. Daca destinatia intalnirii romantice este un restaurant sau o excursie surpriza intr-un oras romantic, precum Parisul, raspunsul sta in detalii. In special in modelele florale din dantela. In niciun caz nu este indicat ca sutientul sa fie total la vedere sau, si mai rau, linia chilotului. Cand se trece de linia chilotului acolo se trece si de linia fina dintre vulgar si sexy.

Este un cliseu total sa te imbraci in rosu de Ziua Indragostitilor rosu, insa culorile recomandate ar fi pastelurile precum culorile anului, rose quartz si blue serenity, dar si nonculorile, alb si negru pentru o nota eleganta, si culorile neutre precum cele tomnatice, kaki, caramiziu, visiniu.

In esenta, Ziua Indragostitilor este o zi dedicata voua, rochia trebuie sa fie mulata pe corp sau tinuta trebuie mulata in functie de eveniment si locul in care are loc intalnirea cu alesul.

Fiecare sfat vestimentar de la Moda, pe bune? ajuta dulapul sa stea plin cu hainele potrivite gustului tau, haine rezistente si la cei mai iuti si ascutiti ochi critici. Citeste-o pe Ana in fiecare zi pe www.modapebune.ro.