Intrebarea este daca ar trebui sa iti pese cum te imbraci cand faci miscare sau daca atunci cand mergi la sala ar trebui sa te concentrezi numai pe sport. Cand pasesti in sala de sport poti da peste persoane imbracate total neadecvat pentru actiunea propriu-zisa. Bijuterii aurii si grele, haine prea mulate, care blocheaza circulatia sangelui la creier, cat si excesul de machiaj. Si, totusi, cum sa te imbraci cand mergi la sala? Confortabil sau cool? Ca in orice situatie trebuie sa existe un echilibru.

HotNews.roFoto: Hotnews

Scopul principal este sa faci sport, asadar inainte sa pleci la sala imbracata ca in colectia Alexander Wang pentru H&M trebuie sa te gandesti daca poti sa faci sport in hainele respective sau o sa sprijini aparatele toata ziua?

Iata cateva sfaturi pentru felul in care trebuie sa te imbraci corect atunci cand vii la sala doar ca sa faci sport.

Materialul trebuie sa lase pielea sa respire. Atunci cand faci sport este important sa porti haine confortabile, iar cele din polyester, lycra sau spandex sunt cele mai bune. Hainele facute din polypropylena sunt cele mai recomandate. Exista linii speciale de haine pentru fitness, care contin fibre speciale care te ajuta sa iti controlezi temperatura corporala. Bumbacul trebuie evitat cu orice pret. In cazul in care sprijinitul aparatelor devine in sine o activitate, alege bumbacul. In cazul in care ai venit sa transpiri, bumbacul ingreuneaza activitatea corporala, se lipeste de corp si nu e recomandat pentru activitati fizice intense.

Haine potrivite, in tinute potrivite. Hainele de designer se potrivesc in sala sport asa cum se potriveste fardul de ochi albastru la o inmormantare. In afara materialului din care sunt facute hainele, aspectul la care trebuie sa acordati atentie este cel practic. Dar nu trebuie ignorat nici cel estetic.

Accesorii la sala. Bijuteriile de dimensiuni mari, care fac zgomot, sau cu care te poti rani in timpul programului la sala ar trebui lasate in cutia de bijuterii.

Exemple vestimentare

Un exemplu de tinuta de sala este o pereche de colanti din spandex negri, un maieu din lycra colorat, o bentita care sa sustina parul si o pereche de adidasi care sa se asorteze sau nu cu maieul. Accesoriile trebuie evitate deoarece riscati sa faceti iritatii pe piele, unele se oxideaza, iar altele sunt doar de prost gust. Culorile pot varia, insa este important ca piesele vestimentare sa nu aiba paiete, pietricele si alte decoratiuni exterioare.

Sala de sport nu este Fashion Week, ci un loc unde vrei sa arzi grasimi, nu retine.

A photo posted by Ashley (@fit_mommy_ash) on

Un contraexemplu de tinuta de sala este un maiou cu paiete, pantaloni de fas, care din cauza excesului de transpiratie pot mirosi urat, adidasi cu toc si un lant cu un pandativ cat un candelabru.

Raspunsul la intrebarea: sa fiu fashion la sala sau nu ar trebui sa fie intotdeauna: conteaza sa ma simt confortabil si sa reusesc sa indeplinesc misiunea super speciala de-a face sport, nu de a etala haine de designer si-a enerva oamenii din sala cu clinchetul bratarilor zgomotoase cu zorzoane.

Fiecare sfat vestimentar de la Moda, pe bune? Ajuta dulapul să stea plin cu hainele potrivite gustului tau, haine rezistente si la cei mai iuti si ascutiti ochi critici. Citeste-o pe Ana in fiecare zi pe www.modapebune.ro.