Esti dependent de ciocolata? Nu-i nimic, si eu sunt. Si astazi te voi invata cum sa faci din asta o si mai mare placere, sau asa cum imi place mie sa spun “sa facem arta dintr-o tarta”. Pentru acest desert nu ai nevoie de mult timp, nici nu trebuie sa stii sa coci si prea multe ingrediente iti vor fi de prisos. Sincer, mai simplu de atat nu se poate. Ai nevoie de, exact asa cum ai ghicit, Oreo si ciocolata si nu trebuie sa deschizi cuptorul. Da, ai citit bine. Aceasta tarta se prepara “la rece” si chiar daca nu iti vine sa crezi, va fi gata in mai putin de 30 minute.

Tarta cu Ciocolata si OreoFoto: operationcooking.com

Ingrediente

  • 33 de biscuiti Oreo
  • 150 gr unt
  • 150 gr ciocolata cu lapte
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 100 gr merisoare deshidratate
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 200 ml frisca lichida

Metoda

Inarmeaza-te cu un blender, o tava de tarta, un pahar si o craticioara. Biscuitii Oreo se scot din pachet, se ignora pofta incredibila de a lua si a gusta unul si se piseaza in blender. Daca nu ai o astfel de unealta apuca zdravan o punga si un sucitor si incearca sa obtii bucati cat mai fine. Acum este momentul ca merisoarele sa mearga la SPA. Pune esenta de vanilie si o lingura de apa calda intr-un pahar si lasa fructele la hidratat.

Untul se topeste intr-un vas, pe aragaz sau in cuptorul cu microunde si se toarna peste biscuitii sfaramati. Mix-ul obtinut se amesteca bine de tot folosind o spatula si se preseaza in forma de tarta cu o lingura. Inainte de toate, crusta de Oreo se da la congelator pentru cateva minute, ca sa se aseze si sa intareasca putin. Cat timp lasi crusta nesupravegheata la racit, ia de coada o craticioara, pune-o pe ochiul mic si incalzeste bine frisca lichida. Cand aproape da sa fiarba, toarn-o peste ciocolata maruntita si amesteca usor pana cand totul este topit si incorporat.

Cat timp se odihneste tarta scoate merisoarele din pahar, scurge-le de apa si tamponeaza-le cu un prosop si azvarle-le peste ciocolata. Acum vine partea cea mai dificila: trebuie sa astepti 4 ore inainte sa tai o felie din aceasta minunatie. Si chiar iti recomand sa lasi timpul sa treaca pentru ca ciocolata si crusta au nevoie de timp sa se intareasca. Dar dupa aceste patru ore tot ce trebuie sa faci este un frumos décor, sa pozezi tarta din toate unghiurile, iar apoi sa te bucuri de ea.

Astept pozele si impresiile voastre pe operationcooking.com.

Citeste si Mousse cu ciocolata si portocale- un desert delicios pe care il pregatesti in doar 15 minute