"Carol", cu Cate Blanchett, a fost desemnat cel mai bun film cu tematica gay
Lungmetrajul regizat de Haynes dupa controversatul roman "The Price of Salt/ Pretul Sarii", scris de Patricia Highsmith in 1952, prezinta povestea de dragoste sfasietoare dintre o tanara angajata, vanzatoare intr-un magazin, care viseaza la o viata mai buna, si Carol, o clienta bogata care se intampla sa fie o o femeie foarte atragatoare prinsa intr-un mariaj fara dragoste. Totul se petrece in anii '50, in Manhattan.
Therese Belivet, tanara vanzatoare, este jucata de Rooney Mara, starul versiunii americane a filmului "Fata cu un dragon tatuat/ The Girl with the Dragon Tattoo"- rol pentru care Mara a fost nominalizata anul trecut la Oscar, iar Carol este interpretata de Cate Blanchett, actrita care a primit premiul Oscar in 2005, pentru interpretarea lui Katherine Hepburn in "Aviatorul", de Martin Scorsese.
Blanchett are la activ o multime de distinctii internationale, printre care doua premii din partea Screen Actors Guild, doua Globuri de Aur si doua BAFTA, precum si premiul de interpretare la cea de-a 64-a editie a Festivalului International de Film de la Venetia.
Potrivit revistei Variety, actrita australiana in varsta de 44 de ani ar fi avut aventuri cu femei. Regizorul Todd Haynes a fost nominalizat la Oscar pentru scenariul filmului "Departe de paradis/ Far from Heaven" (2002) si este cunoscut pentru drama biografica despre viata lui Bob Dylan "Noi suntem Bob Dylan/ I'm not there", in care a jucat si Cate Blanchett.

VIDEO. A lăsat jobul din City-ul londonez pentru a cumpăra o clădire monumentală părăsită de pe o insulă grecească, pe care a transformat-o în hotel de lux
VIDEO De ce nu pot să aleg tipul de vaccin cu care mă vaccinez?
VIDEO Autostrada A1 Sibiu - Pitești: Cum arată acum lucrările avansate de pe prima secțiune
INTERVIU Răsvan Radu, UniCredit: Au scăzut mult cererile de suspendare la plată a ratelor în ianuarie-februarie 2021 față de 2020
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Fascinanta legătură dintre spionaj și tehnologie: de la datele stocate în ADN-ul uman, la falsul turn GSM din aeroport care-ți fură informațiile din telefon