Filmul "Carol" ce prezinta povestea de dragoste dintre doua femei, interpretate de Cate Blanchett si Rooney Mara, a fost desemnat, marti, cel mai bun film cu tematica LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transgender) din toate timpurile, in urma unui sondaj facut de Institutul de Film Britanic (BFI), informeaza Reuters. Lungmetrajul regizat de Todd Haynes a castigat si premiul Queer Palm pentru cel mai bun film LGBT la Cannes.

HotNews.roFoto: Hotnews

Lungmetrajul regizat de Haynes dupa controversatul roman "The Price of Salt/ Pretul Sarii", scris de Patricia Highsmith in 1952, prezinta povestea de dragoste sfasietoare dintre o tanara angajata, vanzatoare intr-un magazin, care viseaza la o viata mai buna, si Carol, o clienta bogata care se intampla sa fie o o femeie foarte atragatoare prinsa intr-un mariaj fara dragoste. Totul se petrece in anii '50, in Manhattan.

Therese Belivet, tanara vanzatoare, este jucata de Rooney Mara, starul versiunii americane a filmului "Fata cu un dragon tatuat/ The Girl with the Dragon Tattoo"- rol pentru care Mara a fost nominalizata anul trecut la Oscar, iar Carol este interpretata de Cate Blanchett, actrita care a primit premiul Oscar in 2005, pentru interpretarea lui Katherine Hepburn in "Aviatorul", de Martin Scorsese.

Blanchett are la activ o multime de distinctii internationale, printre care doua premii din partea Screen Actors Guild, doua Globuri de Aur si doua BAFTA, precum si premiul de interpretare la cea de-a 64-a editie a Festivalului International de Film de la Venetia.

Potrivit revistei Variety, actrita australiana in varsta de 44 de ani ar fi avut aventuri cu femei. Regizorul Todd Haynes a fost nominalizat la Oscar pentru scenariul filmului "Departe de paradis/ Far from Heaven" (2002) si este cunoscut pentru drama biografica despre viata lui Bob Dylan "Noi suntem Bob Dylan/ I'm not there", in care a jucat si Cate Blanchett.