Pe 21 iunie, milioane de practicanti din intreaga lume sarbatoresc Ziua Internationala Yoga, o practica veche de 5.000 de ani, care combina exercitiile fizice cu meditatia. Anul acesta, acest stil de viata va fi sarbatorit si la noi in tara. Mai multe scoli de yoga din Romania, sub auspiciile Ambasadei Indiei la Bucuresti, ofera o zi intreaga de cursuri gratuite.

Ziua Internationala YogaFoto: AGERPRES

Evenimente de yoga la nivel mondial au avut loc pentru prima oara anul trecut dupa ce ziua de 21 iunie a fost declarata Ziua Internationala a Yoga de catre Organizatia Natiunilor Unite, pentru a coincide cu solstitiul de vara.

Astfel, in 2015, pentru prima data, toate scolile de Yoga din intreaga lume au celebrat Ziua internationala Yoga printr-o serie de programe speciale.

Cu aceasta ocazie, reprezentantii mai multor scoli de yoga din Romania, sub auspiciile Ambasadei Indiei la Bucuresti, propun la 21 iunie o zi intreaga de cursuri cu acces gratuit.

Anul acesta a fost organizata pentru prima data, in India, Olimpiada Nationala de Yoga, intre 18 si 20 iunie 2016. Echipe din 25 de state au participat la acest eveniment.

Yoga, celebrata la nivel mondial

In Australia, Ziua internationala Yoga este sarbatorita printr-un festival dedicat acestei miscari.

Totodata, mii de fani yoga s-au adunat luni in celebra piata Times Square din New York pentru a celebra solstitiul de vara si cea mai lunga zi a anului, scrie Agerpres. A fost cea de-a 14-a editie a acestei adunari anuale, care transforma cea mai aglomerata intersectie din New York intr-un gigantic curs de yoga in aer liber, in mijlocul masinilor, lucrarilor si agitatiei din cel mai mare oras din SUA.

Primul curs a avut loc la ora 05:00 dimineata (09.00 GMT), iar ultimul la ora 7:30 p.m. Toate cursurile au fost gratuite.

Si premierul indian, Narendra Modi, s-a aflat marti in nordul tarii in fruntea a peste 30.000 de oameni pentru a marca a doua editie a Zilei Internationale a Yoga printr-o sesiune in masa de yoga, informeaza agentia DPA.

Participantii la sesiunea de 45 de minute au inclus elevi, oficiali guvernamentali si personal de securitate la Complexul Capitol din orasul Chandigarh.

Yoga, o disciplina straveche practicata mai intai de inteleptii hindusi cu mii de ani in urma, este una dintre cele mai importante produse culturale de export ale Indiei, cu milioane de practicanti din intreaga lume.