Au fost anuntati castigatorii editiei din acest an a concursului fotografic organizat de National Geographic. Antohony Lau din Hong Kong a castigat marele premiu cu fotografia "Winter Horseman", ce surprinde un calaret din Mongolia Interioara intr-o dimineata geroasa de iarna. Premiate au fost si imaginile ce au surprins niste vulpi din Japonia, acoperisuri din India sau desertul Atacama din Chile. In concurs au fost inscrise peste 10.000 de fotografii.

Concursul National Geographic Traveler 2016Foto: National Geographic

Despre National Geographic se poate spune ca este un lider in domeniul fotografiilor. Concursul National Geographic Traveler 2016 a avut trei categorii : "Oameni", "Orase" si "Natura" -, fiind jurizat de o comisie alcatuita atat din fotografi ai National Geographic, cat si de alti experţi in domeniu.

Marele premiu, "Winter Horseman", Mongolia Interioara – de Anthony Lau

„Iarna in Mongolia Interioara este neiertatoare. Mi-a fost foarte greu sa ma conving sa cobor din masina si sa fac poze la o temperatura de minus 20 de grade celsius, cu zapada vajaind din toate directiile. Insa cand l-am vazut pe acest calaret mi-am luat repede aparatul si l-am surprins iesind din ceata diminetii”, spune Anthony Lau.

Primul loc, categoria Orase: “Ben Youssef”, Marrakesh, Maroc - de Takashi Nakagawa

"Marrakesh este un oras incitant pentru orice turist, insa eram foarte obosit de la cat am mers pe strazile aglomerate in care mi-au fost ceruti bani in mod constant de la localnici, asa ca am cautat un loc unde sa stau. Cu toate ca in Madrasa erau o gramada de oameni, era mult mai relaxant si linistitor decat afara. Dintr-o data, in piscina s-a vazut o reflexie foarte frumoasa", spune Takashi Nakagawa.

Primul loc, categoria Natura: “Wherever You Go, I Will Follow You", Hokkaido, Japonia – de Hiroki Inoue

“Conduceam spre casa intr-o seara si ma simteam oarecum dezamagit ca am terminat ziua fara sa fac mare lucru, cand am auzit niste sunete. Erau niste vulpi rosii. La sfarsitul iernii ele pareau sa aiba atata grija una de cealalta incat m-au facut sa fiu gelos”, spune Hiroki Inoue.

Locul al II-lea, categoria Oameni: "Rooftop Dreams", Varanasi, India – de Yasmin Mund

"Era 5.30 dimineata cand am ajuns in Varanasi, India, cu trenul. Am mers spre locul unde aveam cazare si instinctiv am urcat cele 7 etaje pentru a vedea rasaritul. Cand m-am uitat in jos, am vazut mame, tati, copii, pisici, caini si maimute dormind cu toti pe acoperisuri. Asta se intampla in miezul verii in Varanasi, iar sa dormi fara aer conditionat era un proces foarte dificil”, spune Yasmin Mund.

Locul al III-lea, categoria Oameni: ”Remote Life At -21 Degree", Himachal Pradesh, India – de Mattia Passarini

Locul al II-lea, categoria Orase: “Silenced”, Guangzhou, China - de Wing Ka H.

Locul al III-lea, categoria Natura: "Lagunas Baltinache (Atacama Desert), Chile" - de Victor Lima

Mentiune, categoria Natura: “Bears on a Berg”, Qikiqtarjuaq, Nunavut, Canada - de John Rollins

Puteti vedea mai multe fotografii aici.