Electric Castle a fost mai mult decat o parada despre cine si-a batut mai multe tatuaje pe piele, cine si-a vopsit parul in culorile curcubeului ori cate cupluri s-au sarutat in noroi. In ceea ce priveste moda, la festivalul de la Bontida si-au dat intalnire cei mai excentrici melomani, cei cu stil cuminte, dar si hipioti. Pe langa muzica si atmosfera de festival, la Electric a avut loc si un adevarat show de culori pe piele, pe haine si pe borsete.

Moda de festival/ Electric Castle 2016Foto: Alina Ciobanu/ Hotnews.ro

La Electric Castle moda a fost boho chic, iar urbanul s-a luat la pupat cu glam-ul prin noroi, la fel ca indragostitii din celebra fotografie realizata de Mihai Capsaz, unul dintre cei 20 de fotografi din echipa foto a festivalului.

Sursa foto: Electric Castle

Ziua boho chic, seara pelerine, cizme si saci menajeri

Multe fete au adaptat stilul boho chic la atmosfera de festival, asortandu-si blugii sau pantalonii largi cu bluzele cu sclipici sau bustierele, si bocancii cu rochiile de seara.

Moda masculina a fost pe masura celei feminine, barbatii au abordat stiluri excentrice, dar si stiluri casual. Un exemplu clasic de tinuta masculina: un tricou, pantaloni trei sferturi si skate shoes.

Daca ziua soarele aproapea ardea, seara nu erau mai mult de 16 grade si turna cu galeata. Sambata seara, de exemplu, in Bontida, precipitatiile au fost de 80 de litri pe metrul patrat, asta in conditiile in care media pentru o luna intreaga este de 60 de litri pe metru patrat. Ce-i drept, ar fi fost frumos sa fie soare si sa ne intoarcem acasa cu bronz de Electric Castle, dar n-a fost sa fie. A plouat si mai tare ca anul trecut, insa in jur nu vedeai decat de oameni molipsitor de fericiti. Astfel, moda de seara era completata cu blugi, hanorace, cizme, pelerine de ploaie si multi saci menajeri infasurati si lipiti cu banda adeziva in jurul picioarelor.

Sursa foto: Electric Castle

Piele tatuata, haine minimaliste si-o borseta

Tot ce-ti trebuie ca sa fii cool la festival e un tricou alb si-o borseta, spunea cineva la Electric, chiar pe ringul de dans. Borseta este accesoriul cel mai ravnit vara aceasta, in mare parte datorita factorului practic, dar si pentru ca este foarte cool si poate lua usor locul curelei. In plus, daca ai si ceva tatuaje, nici nu mai trebuie sa te gandesti la ce haine pui pe tine.

Festivalurile sunt, insa, despre muzica, distractie, socializare, si mai putin despre moda. Culorile din parul fetelor, din sepcile baietilor si de pe pielea fiecaruia spun o poveste diferita si se impletesc foarte bine cu tinutele casual si boho ale festivalierilor.

5 zile si 5 nopti, peste 200 de artisti, 8 scene, 121.000 de persoane, zeci de ore de dans, muzica, ploaie, noroi si distractie din plin. Acesta este bilantul celei de-a patra editii a festivalului care s-a desfasurat saptamana trecuta la Castelul Banffy, din comuna Bontida, judetul Cluj.