VIDEO INTERVIU Ce greșeli se fac la intâlnirile de afaceri? Lectorul Monica Neațu, despre eticheta în business: ”Chiar dacă primiți pe mail oferte neinteresante de la parteneri, trebuie să le răspundeți/La un prânz de afaceri, discuțiile propriu-zise încep la cafea, după ce ați mâncat!”

de Daniela Mihai     HotNews.ro
Vineri, 23 noiembrie 2018, 23:58 Life | Style Report


Monica Neatu
Foto: Hotnews
Monica Neațu, lector la Fundația Calea Victoriei a prezentat, într-un interviu pentru HotNews, câteva reguli de bună conduită în afaceri.
”Prima impresie contează întotdeauna pentru că atunci când partenerul nostru de afaceri ne vede intrând pe ușă se gândește: oare persoana cu care voi colabora corespunde cerințelor?” Tocmai de aceea, este important ca atunci când ne întâlnim cu un partener de afaceri, să studiem puțin valorile instituției sale, care este stilul afacerii și să ne adaptăm momentului respectiv” - afirmă Monica Neațu.


"Atunci când facem o invitație la restaurant, discuțiile propriu-zise despre afacere ar trebui să aibă loc la cafea, după ce s-a trecut de felul principal de mâncare. Cărțile de vizită nu trebuie împărțite în stânga și în dreapta, pentru că în acest fel dați impresia că sunteți o persoană neimportantă. Francezii au, de regulă, două cărți de vizită: una profesională, pe care este înscris numărul de telefon de serviciu, care se oferă partenerilor de afaceri și o alta, mai personală, care se oferă amicilor ori colaboratorilor foarte apropiați.

Un freelancer ar trebui să se îmbrace conservator la întâlniri pentru că haina inspiră, de foarte multe ori, ideea de încredere.

”La un pranz de afaceri sau la o intalnire, nu este elegant sa ne tinem telefonul pe masă si sa ne verificăm permanent mesajele. Totuși, dacă avem o urgenâî, ideal este să îl ținem cu fața în jos. Daca este o situație presantă, este bine să ne scuzăm din când în când și să ne ducem într-un loc discret și să ne mai verificăm mesajele, eventual să vorbim cu persoanele respective. Poate că interlocutorul nostru ne propune un proiect de afaceri și noi, în timp ce îl ascultăm, ne uităm pe telefonul mobil. Acest lucru înseamnă lipsă de respect și de interes față de persoana cu care discutăm”.

Totodată, Monica Neațu recomandă ca, indiferent de gafele care mai apar uneori în timpul discuțiilor (când uităm un nume ori încurcăm numele celor cu care discutăm) să ne scuzăm sincer. "Ne uităm în ochii celuilalt și spunem: vă rog să mă scuzați, nu am avut intenția să..."
Monica Neațu este absolventă a Facultăţii de Istorie, cu o teză dedicată identităţilor confesionale la începutul secolului al XIII-lea (2001). Proiectul a continuat, apoi, cu un master în Istoria Europei de Sud-Est (2001-2003) şi cu un doctorat terminat tot la Facultatea de Istorie, Universitatea din Bucureşti, în 2008 (Ortodoxie şi catolicism în Europa Sud-Estică în prima jumătate a secolului al XIII-lea, susţinerea în şedinţa publică din 22 aprilie).

4454 vizualizari

  • +7 (13 voturi)    
    serios? (Sâmbătă, 24 noiembrie 2018, 2:56)

    doejohn [utilizator]

    "Chiar dacă primiți pe email oferte neinteresante, trebuie să le răspundeți"

    O las pe ea sa raspunda la spam-uri.


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Piatra funerară a unui ministru
Unu' trecea pe lângă o piatră funerară pe care scria: "Aici se odihneşte fostul ministru al X, un om cu un suflet bun, un om onorabil". - Doamne Sfinte! îşi face cruce...
Bancul zilei: Despre avantaje în comunism
Moscova, februarie 1980, ora 3 noaptea, minus 40 de grade, coadă la carne, vreo trei sute de oameni. Pe la 5, apare măcelarul, care le zice: – N-o să vină multă. Am primit indicaţii de la Centrală să nu dau la evrei. Fără să protesteze, vreo patruzeci de oameni se desprind din coadă şi pleacă prin viscol. Pe la 7.30, măcelarul iese şi zice:
Bancul zilei: Basm
O bătrânică stătea amărâtă pe un balansoar, ţinând în braţe pe motanul ei, Mișu. Deodată apare o zână care-i spune: – Fiindcă ai dus o viaţă cinstită şi ai un suflet bun, îţi voi îndeplini trei dorinţe!
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version