Poate că primul gând care ne vine în minte când ne trezim dimineața nu este ce vom face la pensie, nici măcar în plină reformă a legii pensiilor. Dar, vă puteți imagina o viață de pensionar în care sunteți activi vreme îndelungată? Sau credeți că vârsta tot mai înaintată vă va limita mișcările?

În cele cinci zone albastre de pe glob există cea mai mare concentrare de persoane de peste 100 de aniFoto: Shutterstock

Pentru Dan Buettner (63 de ani), jurnalist american premiat, National Geographic fellow și autor aflat pe lista bestsellerelor New York Times, locurile unde persoanele care trăiesc peste o sută de ani nu sunt o raritate, sunt o fascinație pe care a studiat-o mai bine de zece ani.

Și nu doar că în astfel de locuri găsim persoane longevive, dar acești oameni par să fi găsit cele mai bune metode prin care să aibă o calitate ridicată a vieții, să fie activi și în mare măsură și sănătoși. Așa s-a născut și documentarul Netflix: „Trăiește până la 100 de ani: Secretul zonelor albastre”.

Citește continuarea pe Panorama.