PRIN ORAŞ
Familie
Foto: Pixabay

Prima zi de dor de copii

de Totul despre mame SmartWoman.ro
M-am temut de acea zi. Mi-am spus în minte, zile întregi, că nimic nu poate fi mai rău decât nopțile petrecute în genunchi, lângă pătuțul copilului, când febra exploda ca o nebună sau când pentru a o alăpta, trebuia să o adorm. Ori când încăierările dintre cei doi frați ajungeau să-mi sfredelească creierul asemenea unui picamer.
Joaca
Foto: pixabay.com

Lăsați copiii să se joace liber, fără reguli sau constrângeri

de Totul despre mame SmartWoman.ro
Marţi, 4 Sept 2018 Life | Smart Woman
Joaca liberă poate părea un moft. Dar cu cât copiii petrec mai mult timp în activități structurate, ghidate de părinți, cu atât mai mult se înrăutățește capacitatea lor de a lucra productiv în atingerea obiectivelor pe care și le-au setat singuri
Iubirea de mama
Foto: Pixabay

Greu nu e să devii mamă, greu e să rămâi!

de Totul despre mame SmartWoman.ro
Vineri, 31 Aug 2018 Life | Smart Woman
Îmi amintesc cum îl țineam la început, cum o singură mână! Cum mâna mea era de ajuns să-i fie culcuș. Îl luam așa, pe mână, și făceam, ușurel, toate treburile prin casă. Îl mutam de pe o mână pe alta și nu înțelegeam unde e greutatea meseriei de mamă.
Sarut
Foto: pixabay.com

Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

de SmartWoman.ro SmartWoman.ro
Vineri, 17 Aug 2018 Life | Smart Woman
Noi considerăm că tinerii au parte de mai mult sex decât au în realitate, iar bărbații au viziune distorsionata asupra vieții sexuale a femeilor tinere, conform unui nou studiu.
Protestatari in genunchi
Foto: Hotnews

Draga Romanule din Diaspora,

de M.C. SmartWoman.ro
Miercuri, 15 Aug 2018 Life | Smart Woman
Ti-am scris prima oara in noiembrie 2014 ca sa-ti multumesc ca mi-ai redat increderea in viitor; pentru ca mi-ai adus aminte de ce am iesit in strada cu 28 de ani in urma; pentru ca m-ai ridicat de jos si am putut sa merg mai departe.
Cafenea
Foto: pixabay.com

Limba română la cafeneaua englezească

de Lia Vernescu SmartWoman.ro
Miercuri, 1 Aug 2018 Life | Smart Woman
Limba română la cafeneaua englezească nu sună bine deloc. Oricât de frumoasă, muzicală, ondulată ar fi, în mediu englezesc își pierde inocența.
Traditional
Foto: Diana Z.

În poartă la tanti Mărioara

de Diana Z. SmartWoman.ro
Miercuri, 25 Iul 2018 Life | Smart Woman
Satul Budești, Maramureș. O caut pe tanti Mărioara. Am auzit că face cea mai bună afinată din sat. După vreo oră de mers pe jos, printre case, o găsesc. Ne așteaptă în poartă cu un zâmbet larg și curat. Ne poftește în curte, apoi în casă.
Bunica
Foto: Claudiu Utoiu

Cele mai frumoase mesaje pentru bunica

de Totul despre mame SmartWoman.ro
Joi, 19 Iul 2018 Life | Smart Woman
Mesaje pentru bunica scrie orice copil măcar o dată în viață. Fie că este ziua de naștere a bunicii, fie că este ziua mamei, fie că este orice altă sărbătoare, copiii simt nevoia să aleagă cele mai frumoase mesaje pentru bunica.
Copil
Foto: Pixabay

Cât și cum îi afectează pe copii certurile părinților?

de Totul despre mame SmartWoman.ro
Marţi, 17 Iul 2018 Life | Smart Woman
Nu există relație perfectă și nici doi oameni care, într-un cuplu, să nu se certe sau să se contrazică. O spun studiile, dar și viața de zi cu zi. Doar că atunci când relația nu se consumă în doi, ci în trei, patru sau mai mulți, copiii sunt cei care suferă cel mai mult.
Sat
Foto: Irina Tabrea

De la zestre la videochat

de Diana Z. SmartWoman.ro
Luni, 16 Iul 2018 Life | Smart Woman
Nu cu mulți ani în urmă fetele născute și crescute la țară se maritau doar dacă aveau zestre. Familia trebuia să strângă și să pună de-o parte o grămadă de lucruri și vietăți: de la perne, pături și lenjerii de pat până la curcani, rațe, gâște sau găini. Practic, pregătirea pentru maritiș dura ani de zile, iar în unele cazuri, mai mult decât mariajul în sine.
Descult
Foto: Pixabay

Câteodată, e de ajuns să te descalți ca să trăiești cea mai frumoasă zi din viață!

de Totul despre mame SmartWoman.ro
Marţi, 12 Iun 2018 Life | Smart Woman
Și omori pe toată lumea! Glumesc. Nu chiar așa, adică nu îi omori, dar de leșinat tot rezolvi. Iarăși glumesc. Glumesc, glumesc, pentru că nu mă pot abține. Pentru că de ieri sunt așa… cu zâmbetul pe buze ca un copil prost care tocmai a primit cadou trei ciungi.
Copii
Foto: Pixabay

1 din 11 copii din mediul rural se culcă flămând noaptea

de SmartWoman.ro SmartWoman.ro
Joi, 31 Mai 2018 Life | Smart Woman
Fundaţia World Vision România a lansat Studiul “Bunăstarea copilului din mediul rural” 2018. Cercetarea urmărește principalii indicatori privind bunăstarea copilului, precum starea de sănătate, nutriţia, igiena educația, participarea în comunitate și protecția copilului.
Despartire
Foto: pixabay.com

4 Comportamente care prezic divorțul

de SmartWoman.ro SmartWoman.ro
Marţi, 29 Mai 2018 Life | Smart Woman
Ai fost vreodată în mijlocul unei discutii aprinse cu partenerul si brusc el își scoate telefonul și începe să scrie mesaje?
Stereotip
Foto: Pixabay

Cum isi reprimă oamenii prejudecățile

de SmartWoman.ro SmartWoman.ro
Luni, 21 Mai 2018 Life | Smart Woman
Chiar și oamenii care s-ar descrie pe sine ca liberali și deschisi pot avea o formă de rasism inconștient. Filozoful Beate Krickel a folosit psihanaliza pentru a investiga de ce oamenii nu sunt adesea constienti de prejudecatile lor.

Sexismul nu este doar nedrept, ci imbolnaveste femeile

de SmartWoman.ro SmartWoman.ro
Vineri, 18 Mai 2018 Life | Smart Woman
Un raport recent al Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor estimează că 1 din 3 femei și  1 din 6 bărbați din SUA intra in contact cu violența sexuală în timpul vietii.Alte tipuri de sexism, inclusiv discriminarea de gen și hărțuirea sexuală, sunt și mai frecvente. Insa, ce efecte are sexismul asupra sănătății oamenilor?
Mama de baiat
Foto: Pixabay

Dragi mame de fete, nu e mai ușor cu băieții!

de Totul despre mame SmartWoman.ro
Marţi, 15 Mai 2018 Life | Smart Woman
Tot aud că e foarte simplu să crești băieți, că fetele sunt mai sensibile, că la fete e mai complicat, că au alte nevoi etc. Numai clișee! Normal că sunt diferiți! Că există diferențe și între băieți și băieți, că fiecare copil e diferit, doh! Vorba lui Hagi: ”Fiecare om suntem diferiți!”.
Mama
Foto: Pixabay

''Când o să devii mamă, o să înțelegi''

de Totul despre mame SmartWoman.ro
Joi, 10 Mai 2018 Life | Smart Woman
„Când o să devii mamă o să înțelegi” De câte ori am auzit aceste cuvinte, și într-adevăr, până nu ajungi sa devii mamă, nu ai cum înțelege tot ce trăiește și simte o mamă.
Casatorie
Foto: Pixabay

Cele mai proaste 8 motive pentru care oamenii se căsătoresc

de SmartWoman.ro SmartWoman.ro
Luni, 7 Mai 2018 Life | Smart Woman
Oamenii cred, de obicei, că se căsătoresc din motive potrivite. Cuplurile autentice s-au dovedit a fi cele in care partenerii sunt indragostiti, exista atractie fizica si potrivire emoționala și intelectuala și valori similare. Insa, unii oameni ajung la altar din motive bizare.
Iubirea de mama
Foto: Pixabay

''L-ați dorit sau s-a întâmplat?'' Ce nu vrea să audă o mamă însărcinată cu al doilea copil

de Totul despre mame SmartWoman.ro
Miercuri, 2 Mai 2018 Life | Smart Woman
La prima sarcină, am fost asaltată de doritoare să-mi povesteasca în detaliu, ca într-un film horror, despre cât de greu le-a fost lor, iar partea bună era mereu trecută sub expresia generică ”dar e frumos, până la urmă”, de parcă la finalul acelui film, dacă e scris ”să știți că totul s-a terminat cu bine”, nu te lasă cu frustrare, nedumerire și frică, ci cu nerăbdarea de a trăi pe propria piele experiența.
Trauma
Foto: Pixabay

Cu nașterea la psiholog. Căutați ajutor dacă momentul nașterii a lăsat traume!

de Totul despre mame SmartWoman.ro
Marţi, 24 Apr 2018 Life | Smart Woman
Poate primul gând al celor care citesc va fi „au mai născut femei înainte și nu au avut nevoie de psiholog” sau „ești bine, copilul e bine, la ce bun atâtea discuții?”.ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Intuiție masculină
Un beţiv ajunge acasă şi, neavând cheia, sună la uşă. Nevastă-sa, sculată din somn, îi deschide şi îl întreabă: - Cât e mă, ceasul? - Două...
Bancul zilei: Sfaturi practice pentru mămici preocupate
În magazinul de covoare, o mămică caută și tot caută și se uită disperată la vânzător:- Am nevoie de un covor în camera copiilor care să se murdăreasca greu...- Câți copii aveți...
Bancul zilei: Fără scăpare
Soțul, la ușa casei:- Deschide, iubito ! - Nu pot, sunt dezbrăcată. - Nu-i nimic...
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version