PRIN ORAŞ
Depresie postnatala
Foto: pixabay.com

Așa arată depresia postnatală: Mă uitam uneori la copii și mă gândeam că merită mai mult decât mine, stau pur și simplu și nu mă pot îmbrăca cu zilele. Ce fel de viață le ofer?

de SmartWoman.ro SmartWoman.ro
Deși mamele își doresc sprijin, există bariere în calea acceptării. Mamele au simțit teama, rușine și vina de a fi o mamă cu probleme de sănătate mintală. Aceste sentimente le determină să își ascundă problemele psihice de familie, prieteni și specialiști.
Parinte
Foto: Pixabay

De ce tații sunt mai fericiți decât mamele?

de A.T. SmartWoman.ro
Miercuri, 20 Mar 2019 Life | Smart Woman
Normele de gen încă dictează așteptările privind creșterea copilului. Mamele tind să aibă mai multe responsabilități. Nu numai că petrec mai mult timp cu copiii, dar sunt, de obicei, și "managerii" casei, asigurându-se că totul se desfășoară fără probleme. Dimpotrivă, tații devin deseori "părintele distractiv", care petrece mai mult timp cu copiii jucându-se.
Am plecat din Romania
Foto: Karina

Dacă tu, ca tânăr de 20-30 de ani, nu îți poți găsi un job bine plătit, nu te simți apreciat, nu simți că poți schimba ceva, de ce să rămâi în România?

de Karina SmartWoman.ro
Marţi, 19 Mar 2019 Life | Smart Woman
Pentru ca schimbarea să se întample, e nevoie de timp, iar eu am hotărât să nu le mai dau timpul meu. Prefer să fiu departe de casă, într-un loc străin, însă în care ma simt apreciată, iubită și înțeleasă. Poți să-ți schimbi jobul, colegii, vecinii, partenerul, prietenii sau orice te face nefericit, dar mentalitatea generală a oamenilor rămane aceeași. Ăsta a fost un alt motiv pentru care am plecat din Romania.
Cuplu
Foto: Pixabay

De ce după discuții furtunoase unele relații devin mai puternice, în timp ce altele se destramă?

de A.T. SmartWoman.ro
Luni, 18 Mar 2019 Life | Smart Woman
Într-un cuplu, discutiile in contradictoriu și greșelile sunt inevitabile, dar iertarea nu este. In ce situatii iertam mai mult într-o relație? Tipul de relatie si gradul de implicare schimba certurile pe care le avem? De ce dupa discutii furtunoase unele relații devin mai puternice si mai rezistente, în timp ce altele se destrama?
Teme
Foto: pixabay.com

Copilul meu mi-a spus că nu mă suportă, iar eu mă bucur că a făcut asta

de Totul despre mame SmartWoman.ro
Luni, 11 Mar 2019 Life | Smart Woman
Era seară, temele nu erau făcute, cărțile zăceau care pe unde apucaseră prin casă, ghiozdanul era pat pentru pisici, creioanele tronau în mijlocul mesei ca bețele de Marocco, copilul să scărpina între degetele de la picioare cu un motoraș de dronă băzâind în mână, televizorul reda de prin Youtube din Imagine Dragons, noua obsesie a copilului și eu încercam să și gătesc și să rezolv cât de calm se poate acest haos. Copilul nu avusese chef de teme toată ziua.
telefon
Foto: Pixabay

Technoference: Când ești în parc cu copiii și dai scroll prin feed-uri, în loc să interacționezi cu ei

de A.T. SmartWoman.ro
Marţi, 5 Mar 2019 Life | Smart Woman
Ești în parc cu copiii și ii trimiți la joacă. Te așezi pe o bancă și scoți telefonul. Copiii te roagă să te joci cu ei. Spui "într-un minut" în timp ce dai scroll prin feed-ul de social media.
8 Martie
Foto: pixabay.com

De ce am refuzat să dau bani pentru cadoul educatoarelor de 8 martie?

de Totul despre mame SmartWoman.ro
Luni, 4 Mar 2019 Life | Smart Woman
Bing! Bing! Mesaj nou pe grupul de WhatsApp de la grădiniță. „Vine 8 martie. Procedăm la fel ca în anii trecuți cu cadoul educatoarelor?”, ne întreabă o mămică.
The Umbrella Academy
Foto: Imdb.com

The Umbrella Academy: Avem situații limită la tot pasul? Avem. Familii disfuncționale de care ne atașăm și de care începe să ne pese? Avem

de Adrian Solomon SmartWoman.ro
Miercuri, 27 Feb 2019 Life | Smart Woman
De ce să mă uit? Dacă ar exista vreo listă cu exact anume face ca un serial să fie bun și vizionabil, The Umbrella Academy ar bifa destul de multe opțiuni de pe lista respectivă. Avem situații limită la tot pasul? Avem. Familii disfuncționale de care ne atașăm și de care începe să ne pese? Avem. Avem oameni cu super-puteri dar și antagoniști misterioși, plus un mister care, ne-elucidat, ar duce la sfârșitul lumii?
Femeie
Foto: Pixabay

Nu e cool sau mișto să fii inaptă: Vaaaaaai, eu, să gătesc? Doamne ferește, că îmi rămâne mirosul în păr

de Andreea SmartWoman.ro
Marţi, 26 Feb 2019 Life | Smart Woman
Hai să nu ne mai ascundem lenea după frecții de tipul ”eu nu sunt sluga nimănui”. Sunt de acord, într-o relație nu trebuie să joci rolul menajerei, poate doar în pat, dacă ai fantezii d-astea. Dar sunt chestii pe care le faci strict pentru tine, nu pentru Gigel, Florinel sau Costel.
Ziua indragostitilor
Foto: pixabay.com

Ziua Îndrăgostiților pentru părinți: mai întâi somn de nevoie, după sex pe mutește

de Totul despre mame SmartWoman.ro
Miercuri, 13 Feb 2019 Life | Smart Woman
Nu că ați fi voi foarte cuprinși de sărbătoarea adusă de peste ocean, dar de când sunteți părinți, mai ales de doi copii, parcă vă legați de orice moment pentru a vă aduce aminte că sunteți și ”doamna și domnul”.
Batran
Foto: pixabay.com

Comunismul l-a transformat pe om din vultur în găina scurmătoare care așteaptă cuminte mana de grăunțe sperând ca ziua tăierii va veni cat mai târziu

de Sergiu SmartWoman.ro
Luni, 11 Feb 2019 Life | Smart Woman
Acum 2 ani am început sa construiesc o casa în România, care sa ne găzduiască la întoarcerea noastră din străinătate. Planificarea și pregătirea pentru demararea construcției a durat mai puțin de jumătate de an, iar în rest construcția a mai luat un an și jumătate și încă nu e chiar gata
curatenie
Foto: pixabay.com

Am încercat să fac ordine în casă după metoda Marie Kondo. Mi-a schimbat viața? Discutabil

de Ana T. SmartWoman.ro
Marţi, 29 Ian 2019 Life | Smart Woman
În ultimul timp, am auzit mulți oameni vorbind cu entuziasm despre Marie Kondo și cât de extraordinar este să faci ordine și să păstrezi lucruri care îți aduc bucurie. Deși eram sceptica, după ce am vazut serialul de pe Netflix și am citit multe articole, am început să răscolesc casa în căutarea bucuriei. :)
Baiat
Foto: pixabay.com

Băiatul meu are părul lung. Dragi oameni buni, vedeți-vă de treabă!

de Totul despre mame SmartWoman.ro
Luni, 21 Ian 2019 Life | Smart Woman
Copilul meu a decis, acum un an și ceva, să își lase părul lung. Am un copil băiat, care băiat a decis că vrea să experimenteze și asta. Nu i-am interzis. Întâi și înainte de toate, am ținut morțiș să-i explic mai bine ce înseamnă păr lung.

fereastra
Foto: D.Z.

Fereastra

de D.Z. SmartWoman.ro
Miercuri, 16 Ian 2019 Life | Smart Woman
La fereastra din faţa privirii mele e mereu liniște. În casă locuiește o persoana. E o femeie, încă frumoasa, care până la cei peste patruzeci și cinci de ani n-a prea făcut altceva decât să se dedice job-ului.
Jucaria Ose
Foto: LoraDiCarlo

CES 2019 și sexismul: un vibrator high-tech pentru femei este considerat ''imoral'', unul pentru bărbați nu

de A.T. SmartWoman.ro
Vineri, 11 Ian 2019 Life | Smart Woman
Săptămâna aceasta, organizatorii CES au retras premiul unei companii care a conceput un vibrator high-tech pentru femei, deoarece a fost considerat "imoral, obscen, indecent sau neconform cu imaginea CTA''. Reacțiile nu au întârziat să apară.
Selfie cu maimuta
Foto: pixabay.com

Obsesia noastră de a face fotografii schimbă modul în care ne amintim trecutul

de A.T. SmartWoman.ro
Joi, 10 Ian 2019 Life | Smart Woman
Să faci sute și mii de fotografii este acum o parte importantă a unei vacanțe, documentezi fiecare detaliu și îl postezi pe social media. Dar cum ne afectează fotografiile amintirile noastre despre trecut și modul în care ne vedem?
Casatorie
Foto: Photoxpress.com

De la căsătorie a plecat totul. De ce să ratăm aniversarea ei?

de Totul despre mame SmartWoman.ro
Marţi, 8 Ian 2019 Life | Smart Woman
Aniversarea căsătoriei este un moment extrem de important, mai ales pentru acele cupluri cu copii. Este momentul pe care nici unul dintre noi nu ar trebui să-l omitem sau să-l tratăm cu mai puțină atenție decât se cuvine.
Copil bolnav
Foto: Photoxpress.com

2 copii bolnavi, 4 nopți în spital, 5.000 de lei: atât m-a costat încăpățânarea unora de a-și duce copiii bolnavi de gripă la serbare

de Totul despre mame SmartWoman.ro
Joi, 3 Ian 2019 Life | Smart Woman
”Hai că-l duc la serbare! A făcut 39 azi noapte, dar azi a avut doar 38,5 și dacă-i dau Nurofen înainte de serbare o să se simtă bine. Vine Moșu, cum să nu-l duc să-l vadă pe Moșu?” Probabil asta a fost în mintea părinților care și-au adus anul acesta copiii bolnavi la serbare ca să nu rateze întâlnirea cu Moșul. Că decizia lor i-a băgat pe alții în spital, puțin le pasă. Bine că odraslele lor l-au văzut pe Moșul.
Scoala
Foto: Photoxpress.com

”Pentru învățătoare ai fost de 8 și pentru mine ești de… nimic!”

de Totul despre mame SmartWoman.ro
Joi, 13 Dec 2018 Life | Smart Woman
Îmi amintesc cum, elevă fiind, atunci când se puneau note, atenția mea nu era concentrată pe ce am greșit, ci pe ce note au luat colegii mei. Veneam acasă cu un tabel în minte, cu nume, notă și argumente. De ce alții au reușit să ia mai mult ca mine era noțiunea cea mai importantă. De ce nu am reușit eu mai mult, se știa, era pentru că nu sunt în stare, pentru că nu mă duce capul, pentru că așa sunt eu, pentru că merg degeaba la școală și locul meu e la câmp, la sapă, sau la oi.
Fata si baiat
Foto: Pixabay

Copiii mei vor totul sau nimic! Cum îi aduc împreună?

de Totul despre mame SmartWoman.ro
Marţi, 4 Dec 2018 Life | Smart Woman
Sunt mamă. Și de fată. Și de băiat. Nu știu încă dacă există vreo diferență între mamele de fete și cele de băieți. Nu știu dacă cele care au doar fete sunt mai iubitoare sau mai sentimentale, dacă stau tot timpul cu fundițele pregătite pentru copilele lor. Ori dacă au o grijă exacerbată ca rochițele și pantofiorii de balerină să nu se murdărească. Ori dacă mamele de băieți sunt un pic mai dure, mai puse pe disciplină și dornice să facă din băieții lor viitorii bărbați, încrezători în ei și plini de speranță.ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Cadou din inimă
Se apropie ziua de naștere a soacrei iar ginerele nu știe ce cadou să-i facă. În cele din urmă s-a decis și i-a rezervat cel mai fain loc din cimitir. A mai trecut un an, din nou ziua de naștere a soacrei. De această dată nici un cadou.
Bancul zilei: Dorință îndeplinită
Se întâlnește un dirijor cu Dumnezeu. Dirijorul: Doamne… ajută-mă să devin cel mai bun dirijor!
Bancul zilei: Un profesor sever
Ora de matematică. Profesorul spune: - Mâine dăm extemporal! Nu admit niciun absent, pentru niciun motiv!Un elev mai șmecher întreabă zâmbind: - Nici dacă
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version