PRIN ORAŞ
fereastra
Foto: D.Z.

Fereastra

de D.Z. SmartWoman.ro
La fereastra din faţa privirii mele e mereu liniște. În casă locuiește o persoana. E o femeie, încă frumoasa, care până la cei peste patruzeci și cinci de ani n-a prea făcut altceva decât să se dedice job-ului.
Jucaria Ose
Foto: LoraDiCarlo

CES 2019 și sexismul: un vibrator high-tech pentru femei este considerat ''imoral'', unul pentru bărbați nu

de A.T. SmartWoman.ro
Vineri, 11 Ian 2019 Life | Smart Woman
Săptămâna aceasta, organizatorii CES au retras premiul unei companii care a conceput un vibrator high-tech pentru femei, deoarece a fost considerat "imoral, obscen, indecent sau neconform cu imaginea CTA''. Reacțiile nu au întârziat să apară.
Selfie cu maimuta
Foto: pixabay.com

Obsesia noastră de a face fotografii schimbă modul în care ne amintim trecutul

de A.T. SmartWoman.ro
Joi, 10 Ian 2019 Life | Smart Woman
Să faci sute și mii de fotografii este acum o parte importantă a unei vacanțe, documentezi fiecare detaliu și îl postezi pe social media. Dar cum ne afectează fotografiile amintirile noastre despre trecut și modul în care ne vedem?
Casatorie
Foto: Photoxpress.com

De la căsătorie a plecat totul. De ce să ratăm aniversarea ei?

de Totul despre mame SmartWoman.ro
Marţi, 8 Ian 2019 Life | Smart Woman
Aniversarea căsătoriei este un moment extrem de important, mai ales pentru acele cupluri cu copii. Este momentul pe care nici unul dintre noi nu ar trebui să-l omitem sau să-l tratăm cu mai puțină atenție decât se cuvine.
Copil bolnav
Foto: Photoxpress.com

2 copii bolnavi, 4 nopți în spital, 5.000 de lei: atât m-a costat încăpățânarea unora de a-și duce copiii bolnavi de gripă la serbare

de Totul despre mame SmartWoman.ro
Joi, 3 Ian 2019 Life | Smart Woman
”Hai că-l duc la serbare! A făcut 39 azi noapte, dar azi a avut doar 38,5 și dacă-i dau Nurofen înainte de serbare o să se simtă bine. Vine Moșu, cum să nu-l duc să-l vadă pe Moșu?” Probabil asta a fost în mintea părinților care și-au adus anul acesta copiii bolnavi la serbare ca să nu rateze întâlnirea cu Moșul. Că decizia lor i-a băgat pe alții în spital, puțin le pasă. Bine că odraslele lor l-au văzut pe Moșul.
Scoala
Foto: Photoxpress.com

”Pentru învățătoare ai fost de 8 și pentru mine ești de… nimic!”

de Totul despre mame SmartWoman.ro
Joi, 13 Dec 2018 Life | Smart Woman
Îmi amintesc cum, elevă fiind, atunci când se puneau note, atenția mea nu era concentrată pe ce am greșit, ci pe ce note au luat colegii mei. Veneam acasă cu un tabel în minte, cu nume, notă și argumente. De ce alții au reușit să ia mai mult ca mine era noțiunea cea mai importantă. De ce nu am reușit eu mai mult, se știa, era pentru că nu sunt în stare, pentru că nu mă duce capul, pentru că așa sunt eu, pentru că merg degeaba la școală și locul meu e la câmp, la sapă, sau la oi.
Fata si baiat
Foto: Pixabay

Copiii mei vor totul sau nimic! Cum îi aduc împreună?

de Totul despre mame SmartWoman.ro
Marţi, 4 Dec 2018 Life | Smart Woman
Sunt mamă. Și de fată. Și de băiat. Nu știu încă dacă există vreo diferență între mamele de fete și cele de băieți. Nu știu dacă cele care au doar fete sunt mai iubitoare sau mai sentimentale, dacă stau tot timpul cu fundițele pregătite pentru copilele lor. Ori dacă au o grijă exacerbată ca rochițele și pantofiorii de balerină să nu se murdărească. Ori dacă mamele de băieți sunt un pic mai dure, mai puse pe disciplină și dornice să facă din băieții lor viitorii bărbați, încrezători în ei și plini de speranță.
Spiritul Craciunului
Foto: Vali02

Aho, aho, părinți și frați, gândiți puțin ș-apoi donați!

de Andreea Gheorghe SmartWoman.ro
Vineri, 30 Nov 2018 Life | Smart Woman
E întotdeauna mai ușor să dăm un leu unui copil la cerșit sau să ducem cadouri de Crăciun unei familii decât să-i luăm de pe stradă, să le oferim constant o pâine și sprijin pentru a ajunge la un medic, la o școală, la un patron.
Copil
Foto: Pixabay

Viaţa cu autism. M-am săturat de cei care cred că autismul “trece”: “Dar îi trece, nu-i aşa?” / Raspunsul e „Nu, nu-i trece!”

de Totul despre mame SmartWoman.ro
Joi, 29 Nov 2018 Life | Smart Woman

M-am săturat de cei cu leacuri alternative la autism, pricepeţi odată că autismul nu se vindecă şi cu atât mai puţin cu buruieni. Marea problemă este că mare parte din promotorii acestui curent sunt părinţi de copii cu autism ca mine. DA, pot înţelege disperarea. Nici mie nu mi-e uşor când pun capul pe pernă noaptea şi mă gândesc că poate voi muri înainte să-mi pot recupera copiii mici. Sau că poate nu se vor recupera niciodată. Pot să înţeleg, trăiesc asta zilnic. DAR nu voi înţelege niciodată de ce unii părinţi aleg terapii cel puţin ciudate şi controversate, dacă nu periculoase. Astăzi am primit invitaţia de la o mămică inconştientă să ader la un grup ce promovează tratamentul copiilor autişti cu clorit de sodiu. Nu știţi ce e ăla? e un înălbitor industrial folosit în industria textilă !!!!

Copil trist
Foto: pixabay.com

Să te ierți pe tine e foarte greu…

de Totul despre mame SmartWoman.ro
Joi, 22 Nov 2018 Life | Smart Woman
Și vine un moment în viața unei mame când trebuie să facă față și bătăilor. Nu, nu m-a bătut nimeni, poate doar la cap, dar aș fi preferat să mă bată, sincer.
Adolescenta
Foto: pixabay.com

''Mama, sunt tristă!'' Tristețea la adolescenți

de Totul despre mame SmartWoman.ro
Joi, 15 Nov 2018 Life | Smart Woman
Are puțin peste 11 ani și obișnuiesc să-i spun „Copilul Bucurie”, deși numele ei adevărat este Ilinca. Cu toate astea, bucuria ei se transformă, uneori, brusc, în tristețe. O să-ți vorbesc mai jos despre schimbările emoționale și hormonale și de ce nu mă îngrijorez când cel mai vesel copil de pe pământ îmi spune, brusc, că îi vine să plângă.
femeie
Foto: Pixabay

Cum m-a învățat mama să NU fiu mamă sau Parenting cu varză dulce și ciulama

de Totul despre mame SmartWoman.ro
Miercuri, 7 Nov 2018 Life | Smart Woman
Mâncăm în restaurantul unui hotel de 4 stele și mama niciodată, de câte ori am fost eu cu ea în vacanță, nu și-a comandat la nicio masă ceva diferit de mine.
dileme
Foto: Pixabay

De ce nu înghit ''psihologii vieții''

de Andreea SmartWoman.ro
Marţi, 6 Nov 2018 Life | Smart Woman
Chiar cred că e cazul să scriu, pe viitor, o postare despre tipurile de oameni care mă calcă pe nervi, că tare mulți sunt. Dar pe ”psihologii vieții” sunt atât de revoltată, încât aș putea să vorbesc despre ei până mâine. Nu mă refer la cei care profesează în domeniu. Mă refer la tâmpiții care au citit două cărți de dezvoltare personală și se simt de parcă au dormit în pat cu Freud 10 ani.
Sabrina
Foto: Netflix

Chilling Adventures of Sabrina - Vrăjitoare sau muritoare?

de A.T. SmartWoman.ro
Joi, 1 Nov 2018 Life | Smart Woman
Sabrina Spellman (Kiernan Shipka din Mad Men) e o adolescentă semi vrăjitoare (mamă muritoare, tată warlock), care are o dilema dificilă cu câteva zile înainte de a împlini 16 ani. Să aleagă un Botez Întunecat sub o lună sângerie, în care va semna un pact cu Satana oferindu-i sufletul, în schimbul unor puteri magice extraordinare sau o viață de muritoare, alături de prieteni și iubit.
Matematica
Foto: pixabay.com

Vrei ca elevii sa înțeleagă matematica? 2 matematicieni propun o soluție: discuțiile despre matematică

de A.T. SmartWoman.ro
Miercuri, 31 Oct 2018 Life | Smart Woman
În discuțiile părinților pe Facebook, când apar rezultatele la teste și evaluări sau în dezbaterile despre manuale se critică modul în care este predată matematica în școli.
Cuplu
Foto: Pixabay

Ce înseamnă "mult timp" fără sex într-o relație?

de A.T. SmartWoman.ro
Luni, 29 Oct 2018 Life | Smart Woman
Probabi multi dintre noi ne-am întrebat la un moment dat: Cât de mult ar trebui să facem sex? Facem mai puțin sex decât prietenii noștri? Relația noastră este sortită esecului dacă nu facem destul sex? Ce inseamna suficient sex?
Copil
Foto: Pixabay

Studiu global: De ce copiii mai mici dintr-o clasa sunt diagnosticați mai frecvent cu ADHD

de A.T. SmartWoman.ro
Vineri, 26 Oct 2018 Life | Smart Woman
"Se pare că în întreaga lume unii profesori confundă imaturitatea copiilor mai mici din clasa lor cu ADHD. Deși profesorii nu sunt în măsură să pună un diagnostic, ei sunt adesea primii care sugerează că un copil poate avea ADHD ", a declarat dr. Whitely.
Emotii
Foto: Pixabay

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

de A.T. SmartWoman.ro
Luni, 22 Oct 2018 Life | Smart Woman
Mulți părinți nu vor să devina emoționali în fața copiilor. Este bine sa procedezi asa sau ar trebui sa ii spui copilului ca ti-e frica de paianjeni sau ca esti furios din cauza jobului? În timp ce tema este complexă, din studii reies câteva răspunsuri clare.
Viata femeilor si barbatilor in Europa
Foto: INS

Portret statistic INS şi Eurostat: Viaţa femeilor şi bărbaţilor în Europa. De şapte ori mai multe femei decât bărbaţi trăiesc singure cu copiii

de SmartWoman.ro SmartWoman.ro
Vineri, 19 Oct 2018 Life | Smart Woman
Acasă, la locul de muncă, la şcoală există diferenţe mari între vieţile femeilor şi bărbaţilor din Europa, dar există şi similitudini.
Andreea Oana Ardeleanu
Foto: MApN

FOTO Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

de A.T. SmartWoman.ro
Vineri, 12 Oct 2018 Life | Smart Woman
Căpitanul Andreea Oana Ardeleanu a executat astazi, de la ora 10.00, zborul de evaluare pentru obținerea calificării de instructor de zbor pe aeronava IAR 99 devenind, astfel, prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție.ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Deconturi
Contabilul verifică decontul unuia dintre parlamentari. – Dar cifra asta astronomică ce reprezintă?!!
Bancul zilei: Ghiciți personajele?!
București. Ceremonia oficială de preluare a președinției Consiliului UE, desfășurată la Ateneu, în prezenţa liderilor europeni. În timpul evenimentului, în sală au intrat doi bandiţi. Şi-au...
Bancul zilei: Mai merge un banc cu mândria britanica și partenerii din UE?
Un turist american viziteaza Londra, cand de-odata simte nevoia sa urineze. Cauta,cauta si nu gaseste nici o toaleta. Neavand incotro intra intr-o straduta, se apropie de un colt mai intunecat langa un zid mai inalt si incepe sa se deschie la fermoar. Inca inainte de-a incepe sa urineze simte o bataie usoara pe umar. Se intoarce si langa el se afla un politist tipic englez...
Bancul zilei: BREXIT-ul, explicat altfel
John, valetul, intră val-vârtej: - Sir, au anunțat furtuni puternice pe Canalul Mânecii. Va fi dezastru! - Oh, John!...
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version