Acțiunile companiei de socializare a lui Donald Trump s-au prăbușit luni cu 18%, extinzând pierderile de la debutul pe bursă de luna trecută, după ce compania a declarat că ar putea vinde milioane de acțiuni în următoarele luni, inclusiv întreaga participație a fostului președinte, potrivit Reuters.

Donald Trump si Truth SocialFoto: Adrien Fillon / AFP / Profimedia

Tranzacțiile cu Trump Media & Technology Group DJT.O, care operează societatea Truth Social, au fost volatile de la listarea sa pe 26 martie, atrăgând atât fanii loiali ai lui Trump, cât și vânzătorii în lipsă care consideră acțiunile ca fiind extrem de supraevaluate.

Acțiunile au scăzut deja cu aproape 60% de la deschiderea în prima zi de tranzacționare cu 70,90 dolari, după o fuziune cu Digital World Acquisition Corp. Acțiunile au închis în scădere cu 18,4%, la 26,61 dolari.

Depunerea de luni, cunoscută sub numele de declarație de înregistrare, este considerată standard după ce o companie intră pe bursă prin intermediul unei societăți de achiziție cu scop special, sau SPAC. Aceste entități „blank check” strâng capital printr-o ofertă publică inițială pentru a achiziționa sau fuziona cu o companie care nu este cotată la bursă.

În marea majoritate a acestor fuziuni, compania este obligată prin contract să depună o declarație de revânzare pentru părțile care ar putea să nu-și poată vinde liber acțiunile fără înregistrare, a declarat Peter Byrne, avocat specializat în domeniul valorilor mobiliare la Cooley LLP, care este specializat în procesul de intrare în bursă.