​Metallica si Lou Reed (Velvet Underground) au lansat luna aceasta un videoclip pentru piesa "The View". Melodia este inclusa pe discul "Lulu", despre care James Hetfield a declarat ca nu trebuie considerat "noul album Metallica". Materialul nu a fost bine primit de fanii Metallica, Lulu fiind catalogat drept una dintre marile dezamagiri din istoria muzicii.

Metallica si Loud ReedFoto: Captura YouTube

Citeste mai jos despre:

  • noul album Metallica
  • vanzarile dezastruoase inregistrare de "Lulu"
  • turneul european sustinut de Metallica in Europa in 2012
  • cum lupta Metallica impotriva crizei monedei euro
  • Metallica implineste 30 de ani de existenta

Videoclipul melodiei "The View" a fost regizat de Darren Aronofsky. Piesa face parte din albumul "Lulu", lansat la sfarsitul lunii octombrie.

"Lulu" a atins vanzari sub 15.000 de unitati in prima saptamana de lansare pe continentul american, conform Hits Daily Double. Vanzarile pot fi considerate dezastruoase, avand in vedere ca Death Magnetic a fost vandut in 500.000 de unitati in doar 3 zile, iar St. Anger (un alt album nu foarte apreciat de fanii trupei) a inregistrat vanzari de 363.000 de unitati in prima saptamana de lansare (debutatand pe locul 2 in Billboard).

Albumul "Lulu" a fost inspirat de "Spiritul Pamantului" si "Cutia Pandorei" (piese de teatru controversate, apartinand scriitorului german expresionist Frank Wedekind), care aduc in atentie viata unei tinere dansatoare abuzate.

De la publicarea lor in 1900, piesele au servit ca sursa de inspiratie pentru coloana sonora a unui film mut (Cutia Pandorei, 1929), pentru opera si pentru diverse alte materiale.

Initial, versurile si muzica pentru "Lulu" au fost create de Lou Reed pentru o piesa de teatru in Berlin. Dupa ce Lou si Metallica au cantat impreuna la Rock and Roll Hall of Fame, a fost initiat un nou proiect "Lulu", avand ca punct de pornire versurile lui Lou.

In cadrul unui interviu acordat unui post argentinian la inceputul lui octombrie, James Hetfield a declarat ca "Lulu" nu trebuie considerat "noul album Metallica".

"E foarte diferit. Nu este noul album Metallica. Este Lulu. Tocmai de aceea l-am numit Lulu - nu este Metallica si nu este Lou Reed. Este doar un album intitulat Lulu. Sunt sigur ca fanii Metallica au impresia ca acesta este noul album. Nu este."

"Este pur si simplu un proiect pe care l-am luat ca o provocare. Sunt cateva riffuri foarte bune. Nu cant foarte mult pe album, Lou si versurile sale sunt in prim plan. Sunt fani care nu vor intelege acest proiect insa noi nu ne putem opri. Vrem sa exploram cat mai mult".

Albumul "Lulu" poate fi ascultat onlineaici.

Metallica va concerta in 2012 in Europa, ajungand in Marea Britanie, Germania, Austria. Trupa a anuntat ca va canta integral discul "Black Album" in cadrul festivalului Download din Marea Britanie. Lars Ulrich a explicat ca pentru aceste concerte trupa trebuie sa reinvete cateva piese si trebuie chiar sa invete doua piese pe care Metallica nu le-a cantat live niciodata ("The Struggle Within" si 'Don't Tread on Me").

In loc sa cante in Europa in 2013, cum fusese programat initial, Metallica va sustine turneul "European Summer Vacation" cu un an mai devreme (in 2012). Motivul devansarii turneului european: pentru a evita efectele generate de criza monedei euro. Detalii aici.

In decembrie 2011, Metallica implineste 30 de ani de existenta. Momentul va fi sarbatorit prin patru concerte sustinute la Filmore (San Francisco), doar pentru membrii fan clubului. Evenimentele ar putea beneficia si de prezenta unor invitati surpriza, precum Ozzy Osbourne si Lemmy (Motorhead).