Extravagantele show-uri al celor de la Motley Crue dateaza inca din anii '90, cand Tommy Lee a inceput sa concerteze intr-un "monorail-cum-drum-kit" (cum avea sa fie numit), sus, deasupra publicului, batand in tobe pe parcursul unei curse de tipul celor din Disneyland. In 2012, Motley Crue a adus glam-rockul si in Romania, la OST Fest, incheind prima zi a festivalului de la Romexpo cu un spectacol ce l-a aratat pe bateristul Motley Crue "cocotat" intr-un roller coaster.

Foto:

"Injuratul si transpiratul, combinatia dintre maiestrie si high tech si hainele reprezinta o idealizare a masculinitatii", scrie Deena Weinstein in cartea Heavy Metal. The Music And Its Culture. De asemenea, unii analisti folosesc conceptul "cock rock" aunci cand vorbesc despre trupe ca Motley Crue, iar cantatul la chitara este interpretat ca un simbol al masturbarii. Astfel, "cock rock" este inteles ca "o expresie explicita, grosolana si adesea agresiva a sexualitatii masculine".

Si toate acestea par a capata sens atunci cand trupa Motley Crue e insotita pe scena de la Romexpo, in prima seara a OST Fest, de doua dansatoare imbracate provocator, care se dovedesc si bune ajutoare pentru Mick Mars, Nikki Sixx, Tommy Lee si Vince Neil (atunci cand il ajuta pe solist sa "se echipeze" cu o chitara, sau ii mangaie pe membrii trupei, pentru o... mai buna "prestatie scenica" a acestora). Sunt cantate Girls, Girls, Girls, Wild Side, Saints Of Los Angeles, sau chiar melodii de pe primul album, precum Live Wire si Too Fast For Love (vezi setlist-ul concertului Motley Crue in Romania).

Cei de la Motley Crue au fost acuzati de-a lungul anilor ca ar fi "campioni ai perversiunilor sexuale". Comparand munca formatie cu scrierile lui Edgar Allen Poe si cu William Burroughs, Richard Corliss se intreba (in Time), daca exista cineva in afara de Tipper Gore (autoare ce a criticat "limbajul profan", din heavy metal) care nu s-a prins inca de faptul ca "este o gluma"?

De fapt, totul se datoreaza faptului ca membrii Motley Crue au inteles valoarea unui show adevarat si importanta comunicarii cu publicul. O arata si modul in care Vince Neil stie sa comunice cu fanii romani prezenti la Romexpo: "Am venit tocmai din America pentru voi! Ne iubiti? Noi va iubim". "Norocosilor!", adauga artistul, arantandu-se impresionat de frumusetea romancelor.

Si tot despre frumusetea romancelor este vorba si in interviul acordat de Tommy Lee lui Alin Dinca (solistul formatiei Trooper): "Romania are fete absolut fantastice".

"Mereu spun ca la Motley Crue este mai mult decat se vede. Nu suntem o trupa. Suntem un mod de viata. Unii pornesc ceva, apoi se opresc. Insa noi asa traim. Schimbam mereu lucrurile si venim cu show-uri noi, idei noi, tinem totul in miscare. Artistii mei preferati sunt ca niste cameleoni. Se schimba mereu, se reinventeaza... asta facem si noi. Altii fac acelasi lucru an dupa an dupa an... simt ca vreau sa ma impusc in cap atunci cand ii vad. Incercam sa mentinem totul proaspat... pentru noi, pentru fani...", mai declara artistul in interviul acordat in clipele sale libere petrecute in Romania, atunci cand nu canta.

Caci in timpul spectacolului e ocupat sa le arate romanilor viziunea americana asupra conceptului de "show": in momentul culminant al serii, caruselul lui Tommy Lee incepe sa functioneze. Il are alaturi pe Vlad Darie, un fan roman care a castigat, la un concurs, dreptul de a se plimba cu "trenuletul" tobosarului. "Vlad? Nu asa il cheama pe Dracula? Sper ca n-ai de gand sa ma mananci", glumeste Tommy Lee atunci cand afla numele companionului sau si termina unul dintre cele mai spectaculoase momente de pe tot parcursul OST Fest.

Tot pe parcursul concertului lor se pot vedea cele mai reusite jocuri de lumini din cele trei zile de festival, iar la final, Nikki Sixx primeste din public un steag al Romaniei si va defila cu el pe scena, in timp ce pe ecranul urias din spate bucurestenii pot citi mesajul de multumire al trupei.

Ramane totusi ecoul intrebarii fara raspuns a unui fan din public: "De ce nu a fost Dimmu [Borgir, n.r.] headliner?", alaturi de convingerea altora ca Overkill a avut de fapt cel mai bun spectacol de vineri: "O muzica interpretata sincer, cu atitudine, muzici de pe vremea cand ascultam totul pe casete. Intre timp s-au si demagnetizat".