Cunoscuti in lumea rockului ca "regi ai metalului", membrii Manowar au concertat in a doua zi a OST Fest, americanii aflandu-se la a treia lor vizita in Romania. Pe parcursul celor doua ore, basistul Joey DeMaio a demonstrat ca este una dintre cele mai pitoresti figuri din lumea muzicala: i-a facut unui fan roman "educatia" (cum sa bei bere in stil heavy metal), i-a promis o seara alaturi de doua romance (daca reuseste sa cante bine la chitara oferita de trupa) si a tinut din nou un discurs lung, in limba romana, castigandu-si porecla de "Florin Piersic al heavy metalului".

Foto:

Dupa o dupa-amiaza marcata de un concert Trooper cu surprize (cinci dansatoare au urcat pe scena si au dansat pe parcursul unei melodii), Europe a demonstrat ca "The Final Countdown" este de departe cea mai comerciala piesa a lor, concertul fiind unul foarte "hard". In cadrul recitalului, solistul Joey Tempest a marturisit ca, de la ultima vizita in tara noastra, a invatat un pic limba romana: "Ce dracu' faceti?", i-a intrebat artistul pe fani.

Seara a continuat cu trupa Manowar, care le-au demonstrat romanilor, pentru a treia oara, ca "other bands play, Manowar kill", pe parcursul unui recital care a adus melodii ca Manowar, Metal Warriors si Kings Of Metal (vezi setlistul complet al concertului Manowar din cadrul OST Fest).

"Yo, Romania! If I tell you that's a pleasure and an honours for us to be here... you can bet your balls it's the fucking truth! Hail to Romania!", a fost mesajul celor de la Manowar pentru cei aproximativ 5000 de fani prezenti la eveniment.

Nu a lipsit din spectacol momentul deja cunoscut de fani ca Joey's Speech, prilej pentru un spectator de a il numi pe pe basist "acest Florin Piersic al heavy metalului".

"The Romanian Manowar fans are the best. The strongest fans in whole Romania are the Manowar fans! Heavy metal it's in their heart, it's in their balls", avea sa spuna Joey DeMaio, basistul si liderul trupei, mai tarziu. Si l-a chemat apoi pe scena pe Sorin Sararu, directorul general al Project Events (organizatorul evenimentului), multumindu-i pentru ideea de a aduce Manowar din nou in Romania.

"What band did you came to see?" a intrebat Maio si, bucuros de reactia publicului, a luat un steag al Romaniei si a anuntat ca il va pastra ca amintire.

Ca la fiecare concert, basistul a cerut ca un fan sa vina pe scena pentru a canta alaturi de Manowar: "No balls? Come on, motherfucker!" a insistat el si un fan roman, Vincentiu, a aparut alaturi de membrii formatiei. "Bring him a beer!", a poruncit ferm Maio. "And then bring me one!"

L-a oprit apoi pe grabitul Vincentiu, pentru ca "you don't have an education". "First, you need the right uniform", a explicat Maio, iar romanul (pana atunci la bustul gol) a primit un tricou Manowar pe care l-a imbracat. A urmat lectia de "heavy drinking", cei doi ajungand sa isi verse pe gat, berea fiind departe de gura, cutiile pline cu lichid.

"Next, you need girls who are ready to fuck and party. If you play well, tonight you're going to fuck both girls", a adaugat DeMaio si l-a lasat pe roman sa cante la chitara. Dupa cateva zeci de secunde de incercari timide si nu tocmai reusite, membrii Manowar au revenit alaturi de tanar, cantand cu el o melodie si oferindu-i apoi chitara.

A venit si momentul in care, ajutat de o traducere in casca, a tinut un discurs in limba romana, despre heavy metal, despre Traian si Decebal. A explicat apoi ca cei 5000 de fani care au cumparat bilet la concert vor primit gratuit noul album, lansat in format digital in aceasta perioada (The Lord Of Steel): "Un fan Manowar face cat 10.000 de fani ai altor trupe. Nici o alta trupa nu are 5000 de fani ca voi".

Bisul a demonstrat ca solistul Eric Adams este unul dintre cei mai buni solisti vocali ai heavy metalului, interpretand cu maiestrie Nessun Dorma (celebra arie din actul final al operei Turandot, de Puccini). La finalul serii, Joey DeMaio si-a rupt coardele de la bas, pe rand, oferindu-le publicului si lansandu-i pe fani sa se bucure de un foc de artificii.