"Nu ne asteptam catusi de putin. Am crezut in piesa noastra, am evoluat bine, am fost pregatiti, chiar nu ne-am asteptat la acest rezultat", au declarat astazi baietii de la Hotel FM, citati de Mediafax, despre finala Eurovision 2011. Saptamana aceasta, Gabriel Baruta (pianistul trupei) declarase ca intrarea in finala imediat dupa Lena este "un semn al sortii". In finala de pe 14 mai, Hotel FM s-a clasat pe locul 17 (acelasi cu numarul de intrare in concurs).

Hotel FM la Eurovision 2011Foto: Pieter Van den Berghe (EBU)

Membrii trupei s-au aratat rezervati in declaratii fata de castigatorii competitiei (reprezentantii Azerbaijanului), spunand doar ca "au avut o piesa buna si cei doi au cantat bine".

Oradenii au descris finala ca "un spectacol grandios la care noi am participat fara sa ni se poata reprosa ceva", dupa ce, zilele trecute, organizatorii catalogasera show-ul celor de la Hotel FM drept unul "ireprosabil".

In cadrul unor declaratii date pentru eurovision.tv inaintea finalei, cei de la Hotel FM se aratau destul de increzatori in sansele lor la un loc bun, datorita faptului ca reprezentanta Romaniei urma sa cante in mijlocul competitiei ("cand toata lumea a intrat in atmosfera"), inainte dupa Germania si inainte de Austria, tari reprezentate de piese lente.

"Telul e locul intai, dar, la sfarsitul zilei, toti suntem castigatori. Cat timp suntem in primii zece, stam bine, O sa reusim", mai spusesera acestia inainte de finala.

Hotel FM, reprezentanta Romaniei la Eurovision-ul de anul acesta, s-a clasat pe locul 17 (acelasi cu numarul de intrare in concurs), acumuland 77 de puncte cu piesa Change.

Muzica a fost compusa Gabriel Baruta, pe versuri de Alexandra Ivan si Gabriel Baruta. Cei doi au creat melodia in noiembrie 2010, cu doar patru zile inainte de termenul limita pentru preselectie. Plicul ce continea CD-ul si documentele necesare pentru inscriere a fost trimis spre TVR cu doar 20 de minute inainte de expirarea termenului.

Desi a obtinut locul 4 in a doua semifinala si a ocupat la un moment dat locul 6 intr-un clasament realizat de Google, Romania a terminat pe o pozitie apropiata de prognozele facute de casele de pariuri.

Trupa Hotel FM s-a format in aprilie 2005 si este alcatuita in prezent din David Bryan (voce), Gabriel Baruta (pian, backing vocals) si Alex Szus (tobe). Mai multe despre reprezentanta Romaniei gasiti aici.

In 2010, Paula Seling si Ovi au dus Romania pana pe locul 3 in finala, in timp ce Elena Gheorghe a obtinut doar locul 19 in 2009.