Dupa clasarea pe locul 17 (cu doar 77 de puncte), participarea Romaniei la aceasta editie de Eurovision poate fi privita ca un semi-esec. O posibila explicatie ar fi show-ul neconvingator al celor de la Hotel FM, dupa cum crede Mihai Traistariu (fost reprezentant al Romaniei la Eurovision), in timp ce Dan Teodorescu de la Taxi (alta fosta reprezentanta a tarii noastre in cadrul celebrului concurs) a vorbit de "o prestatie foarte buna", dar si de lipsa norocului.

Eurovision 2011Foto: Alain Douit (EBU)

Mihai Traistariu (locul 4 la Eurovision 2006) a vorbit duminica despre "un minus la capitolul show", in conditiile in care "solistul Hotel FM a cantat foarte bine", scrie Mediafax. Vinovatii: Televiziunea Romana, care "nu s-a implicat suficient pentru a ajuta prestatia artistilor romani". In urma cu doar cateva zile, dupa prestatia Romaniei din semifinala, Traistariu declarase intr-un interviu ca show-ul Romaniei are un nivel scazut, adaugand chiar ca "am fost ai nimanui".

Dan Teodorescu, solistul trupei Taxi (locul 17 la Eurovision 2000), a vorbit si el despre cauza rezultatelor Romaniei: lipsa norocului, in ciuda unei prestatii foarte bune.

Nico (locul 20 la Eurovision 2008, alaturi de Vlad Mirita) a declarat ca show-ul Romaniei a fost "foarte frumos" si ca oradenii "s-au prezentat foarte bine", scrie tot Mediafax. Artista a pus semi-esecul pe seama chestiunilor politice ce influenteaza votul unora dintre tari.

Membrii Hotel FM declarau ieri ca "am evoluat bine si chiar nu ne-am asteptat la acest rezultat". Oradenii au descris finala ca "un spectacol grandios la care noi am participat fara sa ni se poata reprosa ceva", dupa ce, zilele trecute, organizatorii catalogasera show-ul celor de la Hotel FM drept unul "ireprosabil". Detalii aici.