In acest weekend bucurestenii au la dispozitie o serie de evenimente in care parintii si copiii sunt invitati sa-si puna in valoare creativitatea: un atelier de felicitari de Craciun pe tipar inalt, un atelier de colinde pentru copii, atelierul "Podoabe de Craciun", ateliere de ornamente handmade (puteti invata sa va faceti propriile decoratiuni pentru brad), un atelier de design floral "Coronita de Craciun", precum si un program special de Craciun pentru familii cu copii (cu varste intre 2 si 6 ani).

de sarbatoriFoto: Agerpres
  • Tot la sfarsit de saptamana: concerte de colinde si teatru de papusi
  • Evenimentul "Povesti de Craciun" (povestile vor fi citite de actori ca Mariana Mihut si Victor Rebengiuc)

Vezi aici o lista cu targurile de Craciun ce se desfasoara in acest weekend, tot in Capitala.

Vezi si o lista cu mai multe eveniment ce au loc in acest weekend in Capitala.

Pana pe 17 decembrie se desfasoara, la Carturesti Verona si Carturesti AFI, evenimentul pentru copii "Seri de poveste". Pe taramul povestilor se vor afla Anca Sigartau, Cristina Deleanu, Eugen Cristea, Virgil Iantu, Ada Milea, Daniela Nane, Dana Razboiu, Alina Sorescu si multi altii. De asemenea vor fi prezente trupele de teatru de papusi si actori Paiata, Masca, Lupeto, Zburdalici, Muschetarii si altii. Program complet aici.

Sambata, 17 decembrie, are loc un atelier "Podoabe de Craciun" (coord. Beatrice Iordan si Ioana Schiau), la Teatrul National de Opereta Ion Dacia (Studioul pentru Copii), de la ora 11:00. Taxa de participare 15 lei. Detalii aici.

Sambata, 17 decembrie, de la 11:30, Libraria Humanitas Kretulescu (Calea Victoriei 45) gazduieste evenimentul Povesti de Craciun (povestile vor fi citite de actorii Mariana Mihut, Victor Rebengiuc, Cristina Gavrus si scriitorul T.O. Bobe). Detalii aici.

Sambata, 17 decembrie, tot la Teatrul National de Opereta Ion Dacia (Studioul pentru Copii), dar de la ora 13:00, are loc un atelier de colinde pentru copii (coord. Aurelia Tudor). Taxa de participare 15 lei. Detalii aici.

Sambata, 17 decembrie, are loc un Atelier de felicitari de Craciun pe tipar inalt, la Moara de hartie din Comana (in apropiere de Bucuresti), de la ora 13:00. Atelierul incepe cu vizitarea muzeului Moara de hartie: echipamente originale, specifice legatoriei si tiparului, gravuri rare, tiparituri vechi si vei asculta povesti din lumea hartiei, tiparului si legatoriei. La atelier se vor realiza felicitari pe hartie manuala, cu litere mobile de tipar inalt si cu clisee, ca pe vremea lui Gutenberg. Literele vor fi culese manual, vor fi aranjate in rama, apoi tiparite manual. Pretul atelierului: 100 de lei.

Pe 17 si 18 decembrie, intre orele 12:00-20:00, la SKA (Spatiul Kultural Alternativ) de pe Str. Maria Rosetti nr. 33, se desfasoara un Targ & Atelier de Craciun. Vor avea loc de asemenea ateliere de ornamente handmade, unde puteti invata sa va faceti propriile decoratiuni pentru brad. De la ora 20:00, colinde cu Backstage Hero si 747. Detalii aici.

Pe 18 decembrie, de la ora 10:00, Flowers Garden organizeaza, la Lente&cafea (strada General Praporgescu nr. 31), un Atelier de design floral - Coronita de Craciun. Detalii aici.

Duminica, 18 decembrie, se desfasoara "Atelierul de mototolit hartia. Decoratiuni de Craciun" - un nou atelier de origam, in Ceainaria Carturesti, din cadrul Institutului Francez (Bd. Dacia, nr. 77). Detalii aici.

Tot in aceasta perioada se desfasoara un program special de Craciun pentru familii cu copii cu varste intre 2 si 6 ani: muzica, joc, poveste si descoperire in familie si in grup. Programul de educatie creativa de la Muzeul Taranului Roman se va incheia cu o expozitie: Chipuri de sarbatoare. Vernisajul va avea loc duminica, 18 decembrie, ora 17.00, in Galeria la nuiele (spatiu oferit de Carturesti). Programul propune doua tipuri de activitati: vizita interactiva in muzeu si un atelier creativ.