Zilele acestea, bucurestenii au la dispozitie aproape 20 de targuri de Craciun pentru cei care doresc sa cumpere cadouri, sa asculte colinde sau sa guste mancaruri deosebite. Printre recomandarile HotNews.ro: Festivalul Sarmalelor si Carnatilor, D'ale Craciunului - Targul Boierului, evenimentul Ajun de Craciun (de la Palatul Mogosoaia), targul Cadouri cu dichis, Targul Usor (targ culinar).

targ de CraciunFoto: Agerpres

In perioada 16-18 decembrie se desfasoara D'ale Craciunului - Targul Boierului, la Muzeul Taranului Roman (Kiseleff nr. 3, intrarea Monetariei). Din program: teatru pentru copii, concerte Truverii si Trei Parale (muzica veche si colinde). Detalii aici.

Sambata, 17 decembrie, intre orele 10:00 si 20:00, la The Ark (str. Uranus 150, langa Piata de flori) se desfasoara Targul cadourilor de designer Marche de Noel. Veti gasi aici bijuterii de autor, colectii vestimentare, decoratiuni, podoabe pentru brad și obiecte de arta. Detalii aici.

Sambata, 17 decembrie, poate fi vizitat, de la ora 11:00, targul Atelierul lui Mos Craciun, la Carol Parc Hotel (Aleea Suter 25). Detalii aici.

Pe data de 17 decembrie, Style Fest debuteaza cu editia targului de haine, accesorii si cadouri, Fashion Elves. Targul reuneste atat designeri vestimentari consacrati, cat si tineri aflati in plina ascesiune. Evenimentul are loc la Planters Cafe. Intrarea este libera si se face intre orele 11.00-20.00.

In perioada 17-18 decembrie, intre orele 14-18, se desfasoara evenimentul Ajun de Craciun la Palatul Mogosoaia. Oaspetii colindatori sunt asteptati cu covrigi si poame dulci, vinuri tari, imbietoare, muzici vechi, poeme noi. Din program: Colinde vechi si noi (din Hateg, Sebes si Tara Barsei), Craciun la conac, odinioara (cu formatia Trei Parale), Colinde si dansuri de Craciun din Europa altor veacuri (cu Truverii), Poeme Blues de Craciun (serata cu Mike Godoroja & Blue Spirit si poetii Dan Mircea Cipariu, Andra Rotaru, Bogdan Popescu). Detalii si program aici.

In perioada 17-18 decembrie se desfasoara targul Cadouri cu dichis, intre orele 11.00 si 20.00, la magazinele MioBio si YaU Concept strada Jules Michelet nr. 9 (zona P-ta Romana / din Magheru / vis-a-vis Ambasada Angliei). Detalii aici.

Pe 17 si 18 decembrie puteti vizita Green Fair, editie de sarbatori, intre orele 10:00 si 18:00, pe Calea Victoriei 120. Detalii aici.

Pe 17 si 18 decembrie, intre orele 12:00-20:00, la SKA (Spatiul Kultural Alternativ) de pe Str. Maria Rosetti nr. 33, se desfasoara un Targ & Atelier de Craciun. Vor avea loc de asemenea ateliere de ornamente handmade, unde puteti invata sa va faceti propriile decoratiuni pentru brad. De la ora 20:00, colinde cu Backstage Hero si 747. Detalii aici.

Intre 17 si 18 decembrie, la Muzeul "Grigore Antipa" (Soseaua Kiseleff 1) puteti vizita Expozitia cu vanzare de cristale, roci si fosile. Program 10-20. Detalii aici.

In perioada 17-18 decembrie se desfasoara un Targ de cadouri de Craciun la Palatul Sutu (in curtea Muzeului Municipiului Bucuresti): cadouri unicat - accesorii si decoratiuni pentru brad si pentru masa de Craciun, coronite si lumanari de sarbatoare, coliere si cercei.

Pana pe 18 decembrie se desfasoara, la Sala Palatului, targul de cadouri Expo Craciun. Targul de cadouri este deschis intre orele 10.00-18.00. Intrarea libera.

Pana pe 22 decembrie, la Papa la Soni, se desfasoara Targul Usor (targ culinar): carnati personalizati si sarmale personalizate, carnati si carne in untura, pasta de jumari, pastravi afumati, salata de icre, prajituri de casa si placinte, sucuri naturale de sezon, siropuri, tincturi, alifii, gemuri si dulceturi, ciocolata de casa, mirodenii, cafea.

In perioada 17-23 decembrie se desfasoara, la Romexpo, Festivalul Sarmalelor si Carnatilor (festival dedicat mancarurilor traditionale romanesti).

In perioada 17-23 decembrie puteti vizita, la Palatul Copiilor, Targul Cadourilor de Iarna 2011 - Desaga lu' Mos Craciun. Program: 10-21. Intrarea libera.

Pana pe 24 decembrie, in fiecare weekend, dar si in cursul saptamanii, in Parcul National din Sectorul 2 se desfasoara Targul produselor traditionale de Craciun. Targul este deschis intre orele 10.00-18.00. Intrarea este libera. Detalii aici.

Tot pana pe 24 decembrie puteti vizita, la Sala Dalles, Targul Cadourilor de Craciun. Program de vizitare 10:00-20:00. Intrarea libera.

Pana pe 31 decembrie se desfasoara, la Carturesti (Verona, Quinet, MTR si IFR), Targul Carturestilor. Detalii si program aici.

In perioada 16-31 decembrie, in Parcul Cismigiu, se desfasoara evenimentul Traditii de Craciun si Anul Nou, in intervalul orar 10.00 - 22.00. Vineri si sambata, programul se prelungeste pana la 00:00.

  • In Parcul Cismigiu veti gasi: casa lui Mos Craciun, bradul de Craciun, targul de cadouri si zona gastronomica
  • Diverse activitati: plimbarile cu trasura sau cu poneii si se pot distra la patinoar
  • Targul de Craciun, la care vizitatorii vor putea admira sau cumpara obiecte traditionale: ceramica pictata, lemn cioplit, icoane si panzeturi brodate, costume si masti traditionale, globuri si alte ornamente pictate, jucarii din lemn si instrumente muzicale. Targul va mai oferi produse traditionale
  • Vor urca pe scena interpreti de muzica populara ca: Gheorghe Turda, Maria Dragomiroiu, Sofia Vicoveanca, Maria Ciobanu si Ionut Dolanescu, Nicolae Furdui Iancu
  • Vor mai concerta Ducu Bertzi, Paula Seling, Adrian Enache, Nicola, Fuego, Vasile seicaru, Maria Radu, Mihai Margineanu, Pepe, Nico, Marcel Pavel, Vita de Vie, Iris, Vunk, Bere Gratis, Directia 5 si Proconsul

Pana pe 3 ianuarie puteti vizita "Vine Mosul in Obor", un targ de Craciun cu zeci de artisti populari, cu obiecte de artizanat unice, lucrate manual, ceramica, arta populara, pictura, bijuterii, haine si multe, multe altele. Demonstratii culinare, degustari de produse, dulciuri de sarbatoare, concerte de colinde. Detalii aici.