O echipa de italieni, cei mai buni din lume in constructii cu leduri, au inaugurat vineri seara, in centrul Sibiului, primul tunel luminos cu pese 55.000 de leduri din Romania, lung de 40 de metri, care a creat feerie pentru sute de sibieni si turisti, veniti cu aparate foto si camere video ca sa surprinda momentul, relateaza Agerpres.

Tunel de lumini la SibiuFoto: Agerpres

"Nicaieri in Romania nu s-a mai creat un asemenea tunel. Peste tot se impodobeste bradul, se pun diverse instalatii in orase, dar ca structura cu leduri nu s-a facut", a declarat sambata pentru Agerpres, Sandra Dragoman, coordonatoarea proiectului.

Tunelul cu leduri de la Sibiu

Tunelul cu leduri de la Sibiu

Foto: Agerpres

Timp de trei seri, tunelul feeric din centrul Sibiului, de pe bulevardul pietonal din oras, va atrage in continuare sute de curiosi, dornici sa se simta ca la marile sarbatori din Asia sau Europa.

"Pentru ca este un proiect, dureaza numai trei zile. Evenimentul este doar pe trei zile, am dorit sa vedem reactia oamenilor. Reactiile sunt pozitive. Eu sunt coplesita. La anul vrem sa facem tunelul mult mai mare. Structura nu poate fi cumparata, firma italiana cu care am lucrat e cea mai buna din lume", a explicat Sandra Dragoman.

Dupa ce au creat tunelul luminos la Hong-Kong, Ierusalim, in mai multe orase din Italia, cei zece italieni au muncit aproape doua saptamani ca sa le ofere sibienilor o amintire de neuitat. Cu aproximativ 20.000 de euro si cu sprijinul primariei, creatorii primului tunel cu leduri construit la Sibiu ofera posibilitatea oricui sa se simta, pentru cateva minute, intr-un castel de vis.