Formatia Trooper isi va lansa primul album conceptual, intitulat Vlad Tepes - Poemele Valahiei, pe data de 16 octombrie, la Palatului Copiilor din Capitala, informeaza organizatorii. Evenimentul va avea loc cu incepere de la ora 19:00 si va beneficia de prezenta unor invitati speciali: Maria Dragomiroiu si Cristian Sofron. "Vrem sa incercam spalarea imaginii marelui domnitor. Nu a fost vampir, iar ceea ce a facut a fost doar pentru tara lui", spune chitaristul formatiei.

Lucrarea Vlad Tepes - Poemele Valahiei va fi prezentata pe parcursul a trei ore si va combina epicul cu dansul si muzica de la rock la simfonic, de la cor la populara.

Piesele albumului sunt construite in jurul versurilor lui Vasile Lupascu, licentiat in istorie, cu specializare in domeniul domniilor lui Vlad Tepes, care a lansat de curand un roman fascinant despre domnitor.

"Este primul album conceptual din istoria formatiei. O opera-rock ce il are ca subiect principal pe Vlad Tepes. Vrem sa incercam spalarea imaginii marelui domnitor. Nu a fost vampir, iar ceea ce a facut a fost doar pentru tara lui", spune Aurelian Dinca, unul dintre membrii Trooper, in cadrul unui interviu.

Albumul poate fi ascultat aici.

Alaturi de formatia Trooper se vor afla invitatii lor speciali, Maria Dragomiroiu si Cristian Sofron, precum si orchestra simfonica, trupa de dans si cor din cadrul Centrului Cultural Nicolae Balcescu. Premiera operei rock Vlad Tepes - Poemele Valahiei va fi urmata de un turneu international.

Cristian Sofron este un actor de teatru si film, iar Maria Dragomiroiu este o interpreta de muzica populara. Detalii despre Maria Dragomiroiu gasiti aici.

Considerata cea mai buna formatie de hard'n'heavy din Romania, Trooper a fost infiintata in 1995 si a lansat, pana in prezent, patru albume: Trooper (2002), Desant (2005), Electric (2006) si Rock'N'Roll Pozitiv (2008), precum si un boxset care cuprinde primele trei materiale discografice si un DVD - Trooper 12 ani - Amintiri.

Trooper a cantat pe aceeasi scena cu Iron Maiden, Sepultura, Prodigy, The Cult, Nazareth, The Rasmus si W.A.S.P. De altfel, numele formatiei provine chiar de la numele piesei The Trooper a celor de la Iron Maiden.

Vezi aici site-ul trupei si pagina lor de myspace.