​Sosul marinara este un sos Italian pe baza de rosii, usturoi, ierburi aromatice si ceapa, originar din Napoli si popular in bucatariile din lumea intreaga. In varianta sa raw-vegana, sosul marinara se face rapid, din rosii proaspete, ierburi aromatice si un strop de ulei de masline extra virgin si se potriveste perfect alaturi de pastele raw-vegane, facute din dovlecei.

Ingrediente pentru 2 portii:

Timp de preparare 10 minute, dificultate redusa

6 rosii mari, bine coapte

6 rosii uscate in ulei de masline Baresa

30g nuci

20ml ulei de masline extra virgin Primadonna

4 curmale Alesto Fine (fara samburi)

un catel de usturoi

o ceapa rosie mica

o lingurita boia Mikado

o lingurita oregano Mikado

un varf piper Kania

un varf sare Castello

frunze de busuioc proaspat

Spalam foarte bine rosiile si busuiocul, apoi le taiem in bucati mari. La fel procedam cu ceapa, astfel incat toate ingredientele sa fie aproximativ de aceeasi dimensiune cand le punem in robotul de bucatarie. Pulsam toate ingredientele pana sunt maruntite si avem un sos omogen. Pentru un sos si mai cremos, puteti inlocui rosiile proaspete, mai ales daca nu sunt foarte bine coapte, cu o conserva de 400g rosii decojite tocate Freshona. Pofta buna!

Incearca si: