Ca urmare a perioadei de recesiune, editia din acest an a festivalului B'ESTFEST nu va mai avea loc, informeaza Emagic. Show-ul deja anuntat al trupei Faithless se va desfasura la data stabilita, pe 16 iulie, sub un alt concept.

Anuntat initial pentru perioada 16-18 iulie, B'ESTFEST 2010 va fi amanat, dupa exemplul unor festivaluri internationale precum Glastonbury sau Leeds/Reading, deoarece evenimentul nu ar putea avea loc in aceleasi conditii ca la primele trei editii.

"B’ESTFEST a crescut an de an, si un eveniment de aceasta talie necesita costuri enorme, care intr-o piata afectata de restrangerea bugetelor de marketing si advertising nu pot fi sustinute exclusiv din vanzarea de bilete. Am obisnuit publicul cu o anumita notiune a ceea ce inseamna un festival non-liniar de minim trei zile, cu mai multe scene, peste 30 de artisti si diferite alte atractii. Anul acesta conceptul de B’ESTFEST nu ar putea avea loc in aceleasi conditii, prin urmare am preferat sa amanam cea de-a patra editie, asa cum de altfel si festivaluri internationale precum Glastonbury, Leeds/Reading, Pukkelpop sau Melt! au facut de-a lungul timpului”, spune Laura Coroianu, CEO Emagic.

Show-ul deja anuntat al trupei Faithless nu va fi anulat, urmand sa se desfasoare la data stabilita, pe 16 iulie, dar sub un alt concept. Mai multe detalii despre locul de desfasurare a evenimentului si despre bilete vor fi facute publice in perioada urmatoare.

Festivalul B'ESTFEST a debutat in 2007, sub numele de B'ESTIVAL, reusind sa aduca la primele trei editii artisti precum Faithless, Kasabian, Alice Cooper, Marilyn Manson, Wu-Tang Clan, Alanis Morissette, Cypress Hill, UNKLE, Kaiser Chiefs, Manic Street Preachers, Judas Priest, The Killers, Motorhead, Moby, Franz Ferdinand, Santana si Manowar.