In urma deciziei Alexandrei Catalina Filip de a renunta la titlul obtinut in cadrul competitiei nationale desfasurate vineri, 9 iulie, Oana Paveluc (Premiul I si Premiul Presei) va reprezenta Romania la Miss Universe 2010, informeaza organizatorii. Oana are doar 18 ani, isi doreste sa devina "o femeie de afaceri de succes" si la capitolul "fantezii" mentioneaza ca si-ar dori sa fie o pasare. Tanara s-a nascut in Brasov si va reprezenta Romania in cadrul concursului Miss Universe, ce va avea loc pe 23 august, in Las Vegas.

Oana Paveluc, noua Miss Universe Romania 2010Foto: missuniversromania.com

Nu vrea sa isi neglijeze cariera de dansatoare profesionista

In urma consultarii agendei de lucru a Organizatiei Miss Universe Romania, Alexandra Catalina Filip a decis sa renunte la titlul obtinut vineri, 9 iulie, in cadrul competiei nationale.

Din cauza programului incarcat, tanara a decis sa nu mai participe la competitia din Las Vegas. Contractul pe care aceasta urma sa-l semneze cu Organizatia Miss Universe Romania si cu Organizatia Miss Universe de la New York prevad o serie de activitati, printre care prezenta la evenimente publice si participarea candidatei Romaniei in cantonamentul de pregatire din Statele Unite ale Americii.

Catalina este dansatoare profesionista si campioana nationala (2008 - 2010) la mai multe sectiuni de dans sportiv. Urmatorul concurs international de dans sportiv la care Alexandra Catalina Filip si partenerul ei, Ramon Zada, urmeaza sa reprezinte Romania va fi pe 28 august, in Coreea de Sud.

"Antrenamentele pentru competitiile internationale de gen, nu pot fi intrerupte si nici macar programul de studiu nu poate fi scurtat, pentru ca altfel risc sa nu ma pot prezenta la inaltime in toate competitiile de dans la care imi doresc sa particip", explica Alexandra Catalina Filip decizia de a renunta la coroana de Miss Universe Romania.

Oana Paveluc, noua Miss Universe Romania 2010

Titlul din acest an va reveni urmatoarei clasate - Oana Paveluc, care a obtinut Premiului I si Premiul Presei in cadrul competitiei nationale.

Oana Paveluc este din Brasov, are 18 ani si o inaltime de 1.81 m. Este eleva in clasa a XII-a la Colegiul Tehnic "Remus Radulet", a facut studii de actorie si isi doreste sa devina om de afaceri.

Oana este voluntar al Asociatiei AS si se implica in proiectul "Un alt mod de a fi", ce are ca scop sprijinirea copiilor ce sufera de autism.

"Nici n-am visat ca rezultatele se mai pot schimba. Oricum eu eram extrem de fericita si cu Premiul I si Premiul Presei, pentru ca Miss Universe Romania este cel mai important concurs de frumusete din tara", spune Oana.

"Acum, ca situatia s-a schimbat total, parca traiesc un vis. Sper sa ma dezmeticesc cat mai repede si sa reiau pregatirea pe care am avut-o si inainte de finala nationala. Sunt foarte fericita!"

Despre concursul Miss Universe

Miss Universe este un concurs anual de frumusete, organizat de Miss Universe Organization, firma detinuta de Donald Trump din 1996.

Concursul Miss Universe a fost difuzat prima oara in anul 1955 si a devenit unul dintre cele mai populare si mediatizate competitii de frumusete, din lume. In prezent, titlul "Miss Universe" este detinut de Stefania Fernandez, din Venezuela. In 2008, titlul a fost obtinut de Dayana Mendoza, tot din Venezuela.​

Cea de-a 59-a editie a concursului Miss Universe va fi gazduita de Las Vegas. Competitia din acest an va avea loc pe data de 23 august, in incinta Mandalay Bay Resort and Casino.

La eveniment vor participa peste 80 de candidate din intreaga lume, titlul suprem fiind acordat de Stefania Fernandez, Miss Universe 2009. Concursul va fi televizat live de NBC si Telemundo.