Actorul Claudiu Bleont si-a dat jos chilotii in fata jurnalistilor, la o conferinta de presa pe care a sustinut-o, joi, la Arad, pentru promovarea unui spectacol.

Claudiu Bleont a sustinut o conferinta de presa la Teatrul Clasic "Ioan Slavici" Arad, pentru a promova piesa "Cautandu-l pe Shakespeare prin Richard al III-lea", iar in timpul discutiilor cu jurnalistii si-a dat jos pantalonii si chilotii si si-a aratat penisul, relateaza Mediafax.

Bleont a facut gestul in timp ce povestea despre starea de spirit pe care o are la varsta actuala, afirmand ca nu ii este jena ca "e asa de mica" si ca "suntem o tara de farseuri".

"V-am socat sau am fost sincer?", i-a intrebat Bleont pe jurnalistii care au fost de fata.

Intrebat de ce a facut acest gest, actorul a raspuns: "Pentru ca imi traiesc conditia pana la capat. Fac parte dintre romanii care nu se vaita la momentul asta, ci traieste in mod plenar zadarnicia, asumandu-si moartea. Tocmai vineri mi-am facut testamentul. Aveti chiar in titlu azi la Realitatea "romanii traiesc ca in Evul Mediu".

Dar nu avem starea de spirit din Evul Mediu, nu avem starea de spirit a luptatorului, a omului care accepta ca aceasta conditie de a trai inseamna doar zadarnicie, macel si dezastru si ca eu trebuie sa am o atitudine pozitiva, creativa si, culmea, pentru ca suntem o tara crestina si majoritar ortodoxa, sa iubim in aceasta deznadejde. Aud prea mult vaicareala. Am plecat in turneu cu Richard III sa ii chem pe oameni sa isi aminteasca ca undeva Horia a murit tras pe roata. Si noi romanii suntem inghititi de confort, de vaicareala, de zbucium ca traim o criza. Criza e de cand ne-am nascut. Vom muri si nu vrem sa acceptam acest lucru si nu vrem sa avem o atitudine demna", relateaza Realitatea TV.

Claudiu Bleonts-a nascut la 27 august 1959 in Bucuresti si este actor de film si teatru.