De ziua Femeii scopul principal al oricareia dintre noi ar trebui sa fie rasfatul absolut. Insa, lasand egoismul intr-o geanta kitchoasa, sa vorbim despre adevarata insemnatate a zilei de 8 Martie: ziua mamei. Azi e ziua cand ii raspunzi mamei la mesaje pe Facebook la secunda, cand o suni sa o duci la un restaurant frumos unde barfiti ca fetele sau sa ii arati in orice forma ca o iubesti. In articolul acesta sarbatorim mama, in primul rand, ca femeie independenta si puternica. In al doilea rand, ca entitatea care ne aminteste cand trebuie sa mancam sau sa luam haine mai groase pe noi si nu in ultimul rand, persoana spre care ne canalizam toata energia si dragostea.

Mame la modaFoto: pinterest.com

Unde-i moda in treaba aceasta? Am facut o analiza internauta si am descoperit ca imi plac foarte mult aceste trei mamici, care nu au uitat nicicand ca mai intai sunt femei si au reusit sa-si creeze un stil aparte de-a lungul carierei.

Tilda Swinton

Cand spui Tilda Swinton te gandesti automat la un stil androgin, caracterizat de sacouri cu umeri putin bufanti si tinute invaluite intr-un mister sexy. Mamica a doi gemeni, Tilda se remarca prin tinutele din care nu lipsesc camasi de matase, rochii cu accente renscentiste, dar si kilturi asortate la pulovere. Are un aer de mamica scotiana, care traieste intr-un castel bantuit, unde cheama rand pe rand cei mai de seama croitori din tara, care vin sa-si expuna tinutele in fata ei. Si doar piesele contrastante castiga un loc la ea in dulap. Actrita declara ca una dintre placerile ei absolute atunci cand vine vorba despre moda este sa poarte tricouri barbatesti si pulovere pe care le are inca din liceu.

A photo posted by L'Uomo Vogue (@luomovogue) on

Gwen Stefani

Daca faceti parte din generatia anilor '90 inseamna ca ati crescut pe ritmuri funky de No Doubt, trupa lui Gwen Stefani. Iar daca ati crescut odata cu ea, ati observat cu ochiul modist liber ca s-a produs o maturizare vestimentara de exceptie. A trecut de la pustoaica punk, cu par roz la o doamna grunge, o Marilyn Monroe in carouri. Mamica a trei copii, Gwen o sa ramana intotdeauna blonda "Don't Speak" in pantaloni in carouri, tocuri stiletto si curea cu tinte pentru multi dintre noi. Insa, stilul ei la maturitate e mai sofisticat, alcatuit din culori neutre, contrastate de tot felul de pattern-uri exagerate, amintire a vremurilor cand era o adolescenta punk.

Julianne Moore

Julianne Moore se imbraca exact precum mamica aceea cool pe care o admira toti copiii din clasa. Undeva la limita intre office si sexy, feminitatea exploziva de roscata veritabila iese prin toate firele din hainele pe care le imbraca. Rar imbracata in pantaloni la evenimente, Julianne poarta toate rochiile pe care ti le doresti in garderoba. De la extravagante, la office, la renascentiste, garderoba stilului ei o transforma intr-o mamica scoasa parca de pe podium. Julianne are doi copilasi, dar acest lucru nu a impiedicat-o niciodata din a fi fabuloasa, ba dimpotriva. Radiaza feminitate.

A photo posted by Voguish Chic (@voguish_c) on

Ar trebui inventata moda "mom chic" in cazul acestor trei vedete internationale. Mom chic ar trebui sa fie fix stilul care parca urla femeie puternica, independenta, care are incredere intotdeauna in ea si in puterile ei, iar acest lucru se reflecta nu doar in felul in care isi acopera trupul, ci si in viata de zi cu zi ca mama.

Fiecare sfat vestimentar de la Moda, pe bune? Ajuta dulapul sa stea plin cu hainele potrivite gustului tau, haine rezistente si la cei mai iuti si ascutiti ochi critici. Citeste-o pe Ana in fiecare zi pe www.modapebune.ro.