In perioada 13-15 august, pe Strada Postavarului din Brasov, se desfasoara Fatzada Street Fest. Din program: concerte stradale de muzica clasica si jazz, teatru pentru copii, expozitii de fotografie, pictura, aranjamente florale, colectii de arta si de antichitati-uri, proiectii de filme documentare despre Brasov, cu arta mestesugareasca, work shop-uri si prezentari de proiecte pentru centrul istoric.

Fatzada Street FestFoto: fatzada.ro

Evenimentele sunt programate in fiecare zi, intre orele 11:00 si 23:00.

Toti locuitorii Postavarului sunt invitati sa participe activ, in cele doua zile festive din luna august. Este primul eveniment de acest gen, un gen de eveniment foarte popular in tarile vestice si Statele Unite, prin care locuitorii incep sa-si cunoasca vecinii, oamenii de cultura si instutiile culturale, Primaria si proiectele pentru zona istorica, arhitectii si proiectele lor, dar si firmele si institutiile care sprijina si se implica in proiectele de dezvoltare si restaurare a zonei istorice din Brasov.

Depoul de Arta Urbana aduce arta in mijlocul comunitatii si o foloseste ca unealta transformatoare si mijloc de comunicare, pentru a apropia brasovenii de institutiile locale, in efortul comun de restaurare a zonei istorice.

Proiectul fatzaDa a fost ales printre cele zece proiecte prezentate ca exemplu, de catre Uniunea Europeana si Consiliul Europei, la 3rd Heritage Forum de la Istanbul si se afla pe site-ul Consiliului Europei. (sursa)

In perioada 12-14 august, turistii care se afla in zona Brasovului pot alege sa participe la Festivalul Medieval Turnirul Cetatilor de la Bran. Evenimentul se desfasoara pe Platoul Inima Reginei Maria. Din program: turniruri cu cai, lupte cu spada intre cavaleri, trageri cu arcul, aruncarea sulitei, manuirea spadelor, lupta suprema pentru cucerirea mainii frumoasei printese. Detalii aici.