Cântăreaţa canadiană Celine Dion va lansa mai multe melodii noi, primele după ce a anunţat în decembrie că suferă de o afecţiune neurologică rară, transmit AFP și France24, potrivit Agerpres.

Celine DionFoto: Graham Hughes / PA Images / Profimedia

Noul album, „Love Again”, este coloana sonoră a filmului cu acelaşi nume şi conţine cinci piese noi, precum şi hituri mai vechi. Albumul va ieşi pe piaţă la data 12 mai, odată cu lansarea filmului în cinematografele canadiene.

Acesta este primul album după „Courage”, lansat în 2019, al vedetei din Quebec, care figurează de asemenea pe afişul acestei comedii romantice.

„M-am simţit foarte bine făcând acest film. Şi a avea privilegiul de a apărea alături de actorii talentaţi Priyanka Chopra Jonas şi Sam Heughan în primul meu lungmetraj este un cadou pe care-l voi preţui pentru totdeauna”, a declarat Celine Dion, citată într-un comunicat emis joi.

„Cred că este o poveste minunat de încântătoare şi sper că oamenilor le vor plăcea şi noile melodii”, a adăugat cântăreaţa.

Boala de care suferă Celine Dion

Într-o înregistrare video de aproape cinci minute postată în decembrie, Celine Dion, vizibil emoţionată, a anunţat amânarea concertelor în Europa din cadrul turneului său şi a povestit că se confruntă cu „probleme de sănătate, de multă vreme”.

„Recent, am fost diagnosticată cu o tulburare neurologică foarte rară, numită în engleză 'stiff-person syndrome' (sindromul omului rigid)”, a detaliat ea.

Această tulburare, care se caracterizează în special printr-o rigiditate musculară progresivă, îi provoacă lui Celine Dion dificultăţi la mers şi o împiedică să îşi folosească corzile vocale, după cum a precizat artista.

„Nu cunoaştem încă totul despre această boală rară, dar acum ştim că ea este cauza spasmelor musculare de care sufăr”, a spus cântăreaţa.

Turneul său, intitulat „Courage World Tour”, a început în 2019. Cântăreaţa a susţinut primele 52 de concerte înainte de declanşarea pandemiei de COVID-19, la începutul anului 2020. Vedeta a anunţat apoi că anulează turneul din cauza problemelor de sănătate.