O producție din Noua Zeelandă, catalogată drept „mockumentary” cu doi polițiști harnici și cinstiți care cercetează întâmplări supranaturale. Gândiți un „Dosarele X” chiar mai ciudat, dar amuzant și veți avea „Wellington Paranormal”.

Wellington Paranormal, tot felul de trăznițiFoto: HBO Max

Personajele sunt descrise cu simpatie și chiar cu o anumită tandrețe, fie că este vorba de cei doi protagoniști, fie de o creatură ca Yeti în căutarea dragostei sau de fantome în costume elegante. Dar „Wellington Paranormal” este și un serial despre reguli și proceduri polițienești, așa că nu vă va trage spre canapea ca altele mai (prea) elaborate.

Chiar dacă veți avea de-a face cu demoni, portaluri și altele asemenea, nu este deloc înspăimântător și chiar ideal pentru „Mai vreau un episod cu... ceva”. Adică numai bun pentru seri fierbinți de vară.

Mai are niște avantaje: un scor decent pe IMDb, de 7,6/10 și sezoane de câte 6-7 episoade de numai 20+ minute. În timp ce ultimul sezon, al patrulea, va debuta în SUA pe 27 iulie, la noi este deja disponibil cu 6 episoade.

Surprinzător, avem ocazia să le-o luăm înainte americanilor!

Surse: The New York Times, IMDb.