PRIN ORAŞ
Statuia lui Mihai Eminescu din parcul Mihai Eminescu
Foto: Hotnews
​Articol susținut de One United Properties

Povestea comic-tragică, cu hoți și proști, a celui mai vechi parc din Galați

de Iulian Grosu HotNews.ro
Luni, 28 Oct 2019 Life | Prin oraş
Parcul istoric al Galațiului, inaugurat în 1883, a scăpat în cele din urmă de vandalii care distrugeau în fiecare an statuia lui Mihai Eminescu, dar tot nu este ceea ce ar fi trebuit să fie: în loc de istorie, gălățenii trebuie să se mulțumească cu un ghiveci cu accente maneliste, în care piesa de rezistență este un sexy-club, construit în tulburii ani '90, pe fostul WC public.
Urban Athletics Auchan
Foto: Auchan Romania

[P] Esti pasionat de mișcare? Vino duminică cu familia și prietenii la spectacolul sportiv Urban Athletics Auchan, în inima Capitalei

de Smile Media
Luni, 21 Oct 2019 Life | Prin oraş
Auchan Retail România te invită duminică, 27 octombrie, începând cu ora 9:00, la Arcul de Triumf, pentru a da startul curselor Bucharest Urban Athletics, ce vor avea loc în inima Capitalei, pe bulevardul Kiseleff, și la care sunt așteptați peste 1000 de participanți. Toți pasionații de alergat, de la copii, la începători în ale sportului sau profesioniști desăvârșiți, sunt așteptați să ia parte la acest spectacol atletic, ca participanți sau spectatori, pentru a promova împreună importanța unui stil de viață sănătos.
Stefan Ahnhem (foto: Thron Ullberg)
Foto:

Stefan Ahnhem, scriitor: ”Am vrut să scriu o carte de crime fiction, una singură, doar ca să îmi dovedesc că. Planul meu nu se întindea mai departe de atât”

de I.B. HotNews.ro
Miercuri, 16 Oct 2019 Life | Prin oraş
Dacă românul s-a născut poet, cu siguranță că suedezul și vecinii lui scandinavi s-au născut scriitori de romane polițiste. În acest an au apărut primele cărți din seria Fabian Risk, de Stefan (Percyval) Ahnhem, un nume exotic, pe care nu îl vom uita curând. ”Poveștile mele au o amploare foarte mare, au foarte multe personaje și se întâmplă atât de multe lucruri, încât îmi este imposibil să mă gândesc dinainte la toate detaliile. Nu ai cum, trebuie să dezvolți povestea pe măsură ce scrii.”, spune ​Stefan Ahnhem într-un interviu pentru Serial Readers.
Hermitage
Foto: Happy Cinema

webPR: Hermitage The Power of Art La Happy Cinema București

de webPR.ro
Miercuri, 16 Oct 2019 Life | Prin oraş
Documentarul Hermitage: The Power of Art rulează din 24 octombrie la Happy Cinema București din Liberty Center. Toni Servillo ne va conduce într-o călătorie prin unul dintre cele mai iubite și vizitate muzee ale lumii în magicul Sankt Petersburg.
Balci la Titu
Foto: YouTube

Noi cu moțiunea, presa străină cu realitatea. Cum ne vede The Associated Press - Târgurile de toamnă din România, încântare pentru toate vârstele și buzunarele

de A.Th.C. HotNews.ro
Duminică, 13 Oct 2019 Life | Prin oraş
Târgurile de toamnă din România sunt semnale zgomotoase și colorate că vara a luat sfârșit. Și pentru multe familii din zonele mai sărace ale țării sunt unele din puținele evenimente accesibile din tot anul. Târguri ca acela de la Titu, la nord-vest de București, erau singurele distracții publice în România rurală din secolul al 19-lea. În zilele noastre sunt ceva mai tehnologizate, dar altfel puține s-au schimbat în două secole.

Iași: Peste 50 de cazuri medicale, în prima zi de pelerinaj la Cuvioasa Parascheva

de I.B. HotNews.ro
Sâmbătă, 12 Oct 2019 Life | Prin oraş
Peste 50 de pelerini au avut nevoie de îngrijiri medicale vineri, la Iași, în prima zi de pelerinaj la Cuvioasa Parascheva. Trei persoane au ajuns la spital, potrivit Mediafax.

webPR: ​Hack The Zone Conference & Challenges - un eveniment unic în Europa

de webPR.ro
Marţi, 8 Oct 2019 Life | Prin oraş
Ești pasionat de Ethical Hacking sau cunoști pe cineva interesat de acest domeniu? În luna Octombrie, echipa Hack The Zone a organizat un eveniment care-i provoacă pe cei talentați să-și demonstreze abilitățile. Eveniment este puțin spus, deoarece Hack The Zone Conference & Challenges îmbină două zile în care se vor discuta subiecte de interes din zona securității cibernetice cu o competiție complexă, la finalul căreia va fi desemnat un singur câștigător. Atât!
Pictură murală, Asociația surzilor, Bacău
Foto: Facebook

Interviu. Am vorbit cu oamenii din spatele picturilor „ciudate” din Bacău care purifică aerul

de Vlad Popovici HotNews.ro
Luni, 7 Oct 2019 Life | Prin oraş
Zece artiști și peste 30 de voluntari sunt implicați într-un proiect artistic în Bacău prin care pereții mai multor blocuri sunt pictați cu vopsele care absorb noxele. În plus, picturile atrag atenția și asupra discriminării la care sunt supuși copiii din diferite categorii, cum ar fi nevăzători, cei cu deficiențe de auz sau care fac parte din comunitățile rome.
Marc Areny
Foto: Hotnews

​VIDEO INTERVIU Ce crede un francez despre România: ”Este o țară cu oameni calzi și prietenoși, dar needucați în trafic. Am fost șocat să văd că beți vinul cu apă, e păcat!”

de Daniela Mihai HotNews.ro
Vineri, 4 Oct 2019 Life | Prin oraş
Un apartament la ultimul etaj, închirat într-un bloc din Drumul Taberei. Un frigider aproape gol, dar o viață nouă, într-o țară din Balcani. Așa a început aventura în România a lui Marc Areny, un tânăr inginer francez. În urmă cu aproape opt ani, a ales să vină la București pentru că ”aici a simțit că este viață”. S-a adaptat rapid într-o țară în care oamenii nu te judecă, dar prieteniile pot fi stricate ușor atunci când este vorba de bani. Într-un interviu pentru Hotnews, tânărul francez a povestit ce l-a șocat în România și ce l-a făcut să renunțe la traiul lejer din țara sa natală.
cainele Asimov în Parcul Plumbuita
Foto: Ioana Epure
Articol susținut de One United Properties

Oameni și animale în oraș. De ce câinele meu nu e prea încântat de parcurile Bucureștiului

de Ioana Epure HotNews.ro
Miercuri, 2 Oct 2019 Life | Prin oraş
Parcurile din Capitală sunt printre cele mai neprietenoase din Europa pentru animalele de companie.
Silvia Pencu
Foto: Hotnews

VIDEO INTERVIU Fascinanta aventura a unei romance în Coreea de Sud/ Cum e viața în ”orașul care nu doarme niciodată”

de Daniela Mihai HotNews.ro
Sâmbătă, 28 Sept 2019 Life | Prin oraş
Pe repede înainte. Așa se desfășoară viața la Seul, orașul care nu doame niciodată. Este un loc ”înnebunitor”, cu trafic intens, oameni care muncesc foarte mult și magazine care sunt deschise permanent. Pe străzi izolate, ascunse de zbuciumul orașului, se regăsesc puținele restaurante unde se consumă carne de câine. Vin aici persoanele în vârstă, dornice să păstreze o tradiție veche. În urmă cu aproape cinci ani, ajungea la Seul, cu o bursa de studii, tănăra Silvia Pencu. Ea a povestit, într-un interviu pentru HotNews, cât de fascinantă este această lume și cum regăsește România, de fiecare data când se întoarce acasă.
Parada sasilor
Foto: Captura video Mediafax

​​VIDEO Întâlnirea sașilor de pretutindeni, la a 29-a ediție: „Când vin la Bistrița mă simt ca acasă”

de V.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 21 Sept 2019 Life | Prin oraş
Peste 1.500 de sași din țară și străinătate participă, în acest weekend, în Bistrița, la „Sachsentreffen”, Întâlnirea saşilor de pretutindeni, eveniment ajuns la a 29-a ediție. Unul dintre cei care a revenit în oraș cu această ocazie este Rainhold Erick Kohlruss, plecat din țară de 60 de ani, relatează Mediafax.
Cartierul Militari, zona Lujerului
Foto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Cum şi-au luat numele cartierele din București. De unde vin denumirile Militari, Drumul Taberei, Vitan, Ghencea, Giulești, Dristor sau Balta Albă

de Victor Cozmei HotNews.ro
Sâmbătă, 21 Sept 2019 Life | Prin oraş
Numele cartierelor Capitalei îşi au originea nu doar într-o serie de întâmplări, denumirile fiind legate mai ales de evoluţia aşezărilor din jurul oraşului, explică istoricul şi antropologul Adrian Majuru, directorul general al Muzeului Municipiului Bucureşti. Capitala sărbătorește în aceste zile 560 de ani de la prima atestare documentară. Denumirea multor cartiere din Bucureşti este legată de vechile vetre săteşti, dar și de diferite obiective importante - biserici, piețe, clădiri importante. Pe viitor, însă, vor deveni cartiere bucureștene actualele localități de la granița imediată a Capitalei?
Imapp 2018
Foto: PMB

București împlinește 560 de ani. Ce evenimente au loc în weekend: concerte, teatru, video mapping și un show aviatic

de Victor Cozmei HotNews.ro
Sâmbătă, 21 Sept 2019 Life | Prin oraş
Capitala împlinește 560 de ani de la prima atestare documentară, iar cu acest prilej în weekendul 21-22 septembrie au loc mai multe evenimente speciale. Cele mai multe vor avea loc în zona centrală, pe Bulevardul Unirii - tronsonul cu fântâni cuprins între Piaţa Unirii şi Piaţa Constituţiei se va transforma într-o arteră pietonală. Vezi în articol toate evenimentele.
Masa Rotunda 23 sept
Foto: Facebook-SCMR

Moment aniversar de referință: Societatea de Cultură Macedo-Română împlinește 140 de ani de la înființare. S-baneadza Armanamea!

de Ionut Baias HotNews.ro
Vineri, 20 Sept 2019 Life | Prin oraş
Constituită pe 23 septembrie 1879 la iniţiativa unor remarcabile personalităţi politice şi culturale ale vremii precum Titu Maiorescu, Mihail Kogălniceanu, V.A. Urechia, Dimitrie Brătianu, mitropolitul primat Calinic Miclescu, Ion Ghica, Vasile Alecsandri, Societatea de Cultură Macedo-Română a fost oficializată prin Decretul domnesc nr. 1289 semnat de Carol I la 15 aprilie 1880 şi avea să joace un rol important în dobândirea drepturilor populaţiei româneşti din sudul Dunării.
ArtSafari 2019
Foto: ArtSafari

webPR Cele patru statui de la Universitate, așa cum nu au mai fost văzute niciodată - începând de astăzi

de webPR.ro
Joi, 12 Sept 2019 Life | Prin oraş
Începând de astăzi, celebrele statui de la Universitate pot fi admirate într-un altfel de decor, așa cum nu au mai fost văzute până acum. Punerea în lumină (și umbră) a statuilor, aflate în proximitatea Palatului Oscar Maugsch BCR, face parte din conceptul amplei expoziții de sculptură românească care va fi găzduită de Pavilionul de Artă București - Art Safari:"REPVBLICA. Despre umbre în sculptură".
DokStation 2019
Foto: DokStation

webPR Începe DokStation 4, ediția disco

de webPR.ro
Miercuri, 11 Sept 2019 Life | Prin oraş
A patra ediție DokStation Music Documentary Film Festival începe joi, 12 septembrie, în mai multe locuri din București. Selecția de anul acesta cuprinde șase documentare despre evoluția muzicii disco, dar și filme despre Radiohead, INXS, David Bowie, PJ Harvey, Suede, New Order, Depeche Mode, Elvis Presley și producții autohtone, ce vor fi proiectate în cele patru zile de festival (12-15 septembrie), la Control Club, Expirat – Halele Carol, Apollo 111, precum și în aer liber la Fabrica Gastropub și Plaza România.
Makaya McCraven, Nils Petter Molvaer
Foto: Jazz Nouveau

webPR Line-up de excepție la noul sezon Jazz Nouveau din Control Club

de webPR.ro
Marţi, 10 Sept 2019 Life | Prin oraş
Nils Petter Molvaer, Makaya McCraven, Mathias Eick Quintet, Shai Maestro, Niels Broos & Jamie Peet sunt artiștii care vor concerta la noul sezon Jazz Nouveau, organizat de Control Club și Twin Arts. Sezonul V Jazz Nouveau debutează pe 14 octombrie cu primul concert în București al grupului Mathias Eick Quintet.
Pe urmele lui Dracula
Foto: Facebook/ Radu Oprea

Strănepotul lui Bram Stoker, pe urmele lui Dracula, în Munții Călimani

de V.M. HotNews.ro
Duminică, 8 Sept 2019 Life | Prin oraş
Strănepotul lui Bram Stoker a organizat, duminică, o expediție în Munții Călimani, unde autorul romanului Dracula și-a imaginat că s-ar afla castelul temutului vampir, potrivit celor mai recente notițe descoperite. Organizatorii au montat o plachetă pe Vârful Izvorul.
All about visual communication
Foto: Euroexpo

webPR All about visual communication - Descoperă cele mai tari idei de comunicare vizuală pentru brandul tău!

de webPR.ro
Miercuri, 4 Sept 2019 Life | Prin oraş
Sub umbrela "All about visual communication", un concept unic în România, îţi punem la dispoziţie 3 expoziţii, 4 evenimente atrăgătoare şi 550 de branduri locale şi internaţionale - toate în acelaşi timp şi în acelaşi loc.ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul Zilei: Cu cortul la munte
Doi tineri proaspăt căsătoriți merg la munte.
Bancul zilei: Masa în oraș
- Ospătar, fii amabil, spune clientul, am comandat...
Bancul zilei: Mândria mamelor
Trei mame evreice discută despre fiii lor...
Bancul Zilei: Bucureștenii și RADET-ul
Doi bucureșteni discută despre situația de la RADET
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by