În credința străveche a masailor se spune că toate vitele de pe pământ sunt ale lor, pentru că așa a hotărât Dumnezeu. De aceea probabil, în 1899, în perioada în care Tanzania era colonie germană iar doi frați aventurieri nemți s-au stabilit în Craterul Ngorongoro și au întemeiat o fermă de vite, noii-veniți au intrat foarte repede în conflict cu localnicii.
În ciuda poziției ciudate a oficialilor țării, tanzanienii nu sunt naivi. Oamenii pe care i-am întâlnit, atât în Tanzania continentală, cât și în Zanzibar, vorbesc cu teamă despre pandemie și spun că au cunoscut localnici care s-au îmbolnăvit de Covid. Pe baza experienței personale înclin însă să cred că, deși ar fi o naivitate să spui că Zanzibarul a fost ocolit de pandemie, riscul de a te îmbolnăvi este scăzut.
Din cauza pandemiei, turistul român a fost nevoit să se îndrepte în 2020 cu precădere către destinațiile locale. Și, din această perspectivă, a putut să constate, pe propria piele, cât de pregătiți sunt proprietarii de pensiuni sau de hoteluri pentru respectarea regulilor. Dar cum se văd lucrurile de partea cealaltă? Cum este să primești în casă sute de oameni străini și să trăiești cu riscul de a te infecta, la fiecare schimb de oaspeți?
Pe 12 august, începe la Sfântu Gheorghe din deltă Festivalul de Film Anonimul, un eveniment care pune în fiecare an această micuță localitate pe harta culturală a României. Dar Sfântu Gheorghe nu are nevoie de un festival de film pentru a fi un loc glorios de vacanță, mai ales într-o perioadă în care românii sunt nevoiți să caute exoticul între granițele țării.
4 bloggeri cunoscuți de travel din România recomandă locuri de vacanță, mai puțin bătute de turiști, unde ai putea să te duci în această vară în condiții de siguranță.
În 2020, avem nevoie mai mult decât oricând de locuri de vacanță unde să nu fi ajuns chiar toți cunoscuții noștri, plus cunoscuții cunoscuților noștri. Câteva exemple din România, în cele ce urmează.
Prima formă de agroturism din România a început, experimental, în anii 70, în câteva localități printre care și satul Șirnea, de la poalele Munților Piatra Craiului. O localnică din Șirnea mi-a povestit cum se făcea turism pe vremea comuniștilor, care erau tradițiile și ce se mai păstrează astăzi din obiceiurile de altădată.
Ideea de a dormi în căsuțe din copaci, așa cum ți-ai dorit întreaga copilărie, fără nicio șansă de izbândă, ar trebui să-ți dea fiori de plăcere pe șira spinării și nostalgia să te ia pe sus în valuri. În cele ce urmează, vom prezenta câteva exemple, din diverse zone ale țării, care ar putea să-ți umple weekendurile în această vară în care vacanțele în România par a fi cea mai înțeleaptă opțiune.
Chiar dacă majoritatea străinilor care vin în România nu prea ajung să cunoască mai departe de caimacul și crema cremelor turistice- Sighișoara, Sibiu, Brașov, spectaculosul drum Transfăgărășan, cel mult Vama Veche sau Clujul- există și alții care caută mai mult decât atât. Și descoperă lucruri surprinzătoare, chiar și pentru români.
Turismul rural capătă din ce în ce mai mult sens în lumea pe care o trăim astăzi. Confundându-se pe alocuri cu ecoturismul, ba considerate chiar o ramură a acestuia, călătoriile prin sate, în sunet nestingherit de codru, la mal pustiu de apă, în compania oamenilor pentru care viața nu a fost niciodată o cursă și cu liniuțe cât mai goale la semnalul telefonului, toate acestea ispitesc din ce în ce mai mulți oameni.
Ce facem în această vară dacă nu putem călători în străinătate? Descoperim locuri interesante din România. După ce
în articolul precedent am prezentat conace și castele, astăzi vorbim despre glamping, un concept mai nou care îmbină cazarea la cort cu condițiile de hotel.
Cinci exemple de castele și conace din România care sunt deschise în această perioadă și unde putem petrece câteva zile de vacanță, eventual până se redeschid granițele.
Mii de oameni s-au aventurat în Munții Stâncoși în ultimul deceniu pentru a căuta un cufăr plin cu aur, cu rubine, smaralde și diamante ascuns acolo de către un colecționar de artă. Aventura a luat sfârșit: comoara a fost găsită, potrivit
CNN.
Vremea rece a cam pus stăpânire pe multe zone din țară, iar o încălzire ar urma să-și facă apariția după 1 iunie, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM). Pe Transfăgărășan pare mai aproape venirea Crăciunului decât a Zilei Copilului.
Pasagerii vor purta măști de la intrarea în aeroportul de plecare până la ieșirea din aeroportul de destinație, însoțitorii nu vor mai avea voie să intre în aeroport decât în cazuri excepționale, iar temperatura ridicată nu va fi mai mult decât un indiciu de simptome de COVID-19, nicidecum un motiv întemeiat pentru a refuza urcarea pasagerului în avion. Toate aceste reguli, plus multe altele, se regăsesc în protocolul întocmit de Agenția Europeană de Siguranță în Aviație (EASA) și Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) pentru călătoriile cu avionul.
În timp ce autoritățile ne îndeamnă să ne facem vacanțele de anul acesta în România, proprietarii de pensiuni spun că turiștii au început să sune la telefoane pentru rezervări, dar încă nu știu ce să le răspundă acestora.
Justiţia americană şi-a dat acceptul în această săptămână pentru o expediţie ce vizează recuperarea telegrafului de pe Titanic şi a autorizat în acelaşi timp, pentru prima dată, decuparea epavei celebrului pachebot, informează AFP.
În timp ce afacerile din întreaga lume adoptă noi practici ca urmare a pandemiei cauzate de noul coronavirus, un pub japonez a apelat la o abordare inedită când vine vorba de siguranța clienților, relatează
CNN.
În lipsa oamenilor, planeta și-a regăsit pe alocuri strălucirea, iar unele locuri au oferit imagini spectaculoase în perioada izolării. Țărmul din Esperance, vestul Australiei, a fost martorul unui episod destul de rar pentru acest ținut.
Frumusețea naturii a ieșit parcă mai mult decât oricând în evidență în ultimele săptămâni, perioadă în care oamenii s-au aflat în mare parte în izolare. Imaginile surprinse în însorita Italia ne arată cum oceanul poate "apărea" uneori și pe uscat.