CĂLĂTORII
Rasarit in Marsa Matruh
Foto: Hotnews

Marsa Matruh, Egipt - o destinație pentru cei care vor o vacanță exotică, la două ore și jumătate distanță cu avionul

de Ana Tepșanu HotNews.ro
Sâmbătă, 29 Mai 2021 Life | Calatorii
Anul pandemic a plasat Egiptul în topul destinațiilor preferate de români. Mii de turiști s-au urcat în ultimele luni în avioane pentru a ajunge în destinațiile deja consacrate, Hurghada și Sharm El Sheikh. Pe listă s-a adăugat începând din data 17 mai 2021 un nou oraș-stațiune, Marsa Matruh.
Calatori aeroport
Foto: Getty Images / Digi 24

Cum va funcționa certificatul de călătorie Covid-19 în Uniunea Europeană

de G.B. HotNews.ro
Duminică, 23 Mai 2021 Life | Calatorii
Certificatul de călătorie COVID-19, care ar trebui să intre în vigoare de la 1 iulie, va demonstra dacă ai fost vaccinat, testat sau ai avut boala.
Viața la rulotă. Sorina și băiețelul Gruia
Foto: @outsider.ro
Living Outside The Box

De ce ai lăsa un apartament la bloc pentru a locui într-o autorulotă? 5 povești, cu bune și rele, despre viața trăită pe drumuri

de Ana Tepșanu HotNews.ro
Duminică, 16 Mai 2021 Life | Calatorii
Viața la rulotă- un trend mondial care a câștigat adepți și în România. Nomadland- un film de Oscar despre nomazii moderni din Statele Unite. Cum este să trăiești tot timpul pe drumuri, să lucrezi de la distanță (dar niciodată de la aceeași distanță) și, uneori, chiar să-ți crești copiii departe de confortul unei case obișnuite? Vom încerca să răspundem la întrebări cu ajutorul a cinci cupluri care au ales acest stil de viață.
Seychelles
Foto: TravelZoom.ro

Au prins românii în pandemie gustul călătoriilor exotice? „Au devenit un pic mai generoși cu bugetul de vacanță”

de Ana Tepșanu HotNews.ro
Luni, 3 Mai 2021 Life | Calatorii
Zanzibar, Maldive, Seychelles, Egipt sunt doar câteva dintre destinațiile de vacanță unde acum călătoresc mult mai mulți români decât înainte de pandemie. Cum au schimbat Covidul și restricțiile de călătorie din Europa (și nu numai) preferințele românilor? Sunt acum românii mai dispuși să testeze locuri în care altădată nu s-ar fi dus? Am încercat să răspund la aceste întrebări cu ajutorul unor oameni din industria de turism.
Craterul Ngorongoro/ Tanzania
Foto: TravelZoom.ro

​VIDEO. Rezervația Ngorongoro/Serengeti din Tanzania sau locul de unde au început oamenii

de Gabriel Bejan HotNews.ro
Sâmbătă, 10 Apr 2021 Life | Calatorii
În credința străveche a masailor se spune că toate vitele de pe pământ sunt ale lor, pentru că așa a hotărât Dumnezeu. De aceea probabil, în 1899, în perioada în care Tanzania era colonie germană iar doi frați aventurieri nemți s-au stabilit în Craterul Ngorongoro și au întemeiat o fermă de vite, noii-veniți au intrat foarte repede în conflict cu localnicii.
Femei din Zanzibar
Foto: TravelZoom.ro

Cât de „covid free” este Zanzibar? Un scurt ghid pentru românii care merg în vacanță în această insulă

de Gabriel Bejan HotNews.ro
Duminică, 21 Mar 2021 Life | Calatorii
În ciuda poziției ciudate a oficialilor țării, tanzanienii nu sunt naivi. Oamenii pe care i-am întâlnit, atât în Tanzania continentală, cât și în Zanzibar, vorbesc cu teamă despre pandemie și spun că au cunoscut localnici care s-au îmbolnăvit de Covid. Pe baza experienței personale înclin însă să cred că, deși ar fi o naivitate să spui că Zanzibarul a fost ocolit de pandemie, riscul de a te îmbolnăvi este scăzut.
Hotel în Delta Dunării
Foto: Pikist.com

De cealaltă parte a vacanței. Covidul, regulile sanitare și afacerile, prin ochii proprietarilor de pensiuni și de hoteluri din România

de Iulia Hau HotNews.ro
Sâmbătă, 15 Aug 2020 Life | Calatorii
Din cauza pandemiei, turistul român a fost nevoit să se îndrepte în 2020 cu precădere către destinațiile locale. Și, din această perspectivă, a putut să constate, pe propria piele, cât de pregătiți sunt proprietarii de pensiuni sau de hoteluri pentru respectarea regulilor. Dar cum se văd lucrurile de partea cealaltă? Cum este să primești în casă sute de oameni străini și să trăiești cu riscul de a te infecta, la fiecare schimb de oaspeți?
Plaja Sfantu Gheorghe
Foto: TravelZoom.ro

Locuri de vacanță cu distanțare fizică: satul Sfântu Gheorghe, plaja infinită, câinii și ruinele

de Gabriel Bejan HotNews.ro
Luni, 10 Aug 2020 Life | Calatorii
Pe 12 august, începe la Sfântu Gheorghe din deltă Festivalul de Film Anonimul, un eveniment care pune în fiecare an această micuță localitate pe harta culturală a României. Dar Sfântu Gheorghe nu are nevoie de un festival de film pentru a fi un loc glorios de vacanță, mai ales într-o perioadă în care românii sunt nevoiți să caute exoticul între granițele țării.
Lacul Ochiul Beiului
Foto: Cristiana Bardeanu via flickr

Idei de vacanțe ideale pentru pandemie, de la 4 bloggeri de travel cunoscuți din România

de Iulia Hau HotNews.ro
Sâmbătă, 1 Aug 2020 Life | Calatorii
4 bloggeri cunoscuți de travel din România recomandă locuri de vacanță, mai puțin bătute de turiști, unde ai putea să te duci în această vară în condiții de siguranță.
Jurilovca
Foto: Facebook

Plaje din România mai puțin aglomerate, unde poți să respecți distanța fizică în condiții de pandemie

de Iulia Hau HotNews.ro
Sâmbătă, 25 Iul 2020 Life | Calatorii
În 2020, avem nevoie mai mult decât oricând de locuri de vacanță unde să nu fi ajuns chiar toți cunoscuții noștri, plus cunoscuții cunoscuților noștri. Câteva exemple din România, în cele ce urmează.
Marioara din Sirnea
Foto: Hotnews

Povestea Mărioarei din Șirnea, care face agroturism de pe vremea comuniștilor. Tradițiile uitate

de Sabina Bujoreanu HotNews.ro
Vineri, 24 Iul 2020 Life | Calatorii
Prima formă de agroturism din România a început, experimental, în anii 70, în câteva localități printre care și satul Șirnea, de la poalele Munților Piatra Craiului. O localnică din Șirnea mi-a povestit cum se făcea turism pe vremea comuniștilor, care erau tradițiile și ce se mai păstrează astăzi din obiceiurile de altădată.
Forest Tree House
Foto: Airbnb

5 locuri din România unde ai putea să te cazezi în copaci și să-ți aduci astfel aminte de copilărie

de Iulia Hau HotNews.ro
Sâmbătă, 18 Iul 2020 Life | Calatorii
Ideea de a dormi în căsuțe din copaci, așa cum ți-ai dorit întreaga copilărie, fără nicio șansă de izbândă, ar trebui să-ți dea fiori de plăcere pe șira spinării și nostalgia să te ia pe sus în valuri. În cele ce urmează, vom prezenta câteva exemple, din diverse zone ale țării, care ar putea să-ți umple weekendurile în această vară în care vacanțele în România par a fi cea mai înțeleaptă opțiune.
Sangeorz-Bai
Foto: Paul Axinte via Facebook

Cel puțin 6 locuri turistice surprinzătoare din România care i-au cucerit pe străini

de Iulia Hau HotNews.ro
Sâmbătă, 11 Iul 2020 Life | Calatorii
Chiar dacă majoritatea străinilor care vin în România nu prea ajung să cunoască mai departe de caimacul și crema cremelor turistice- Sighișoara, Sibiu, Brașov, spectaculosul drum Transfăgărășan, cel mult Vama Veche sau Clujul- există și alții care caută mai mult decât atât. Și descoperă lucruri surprinzătoare, chiar și pentru români.
Satul Sarichioi, Dobrogea
Foto: Mircea-Bezergheanu via Facebook

5 sate fermecătoare din România pe care să le descoperi în această vacanță

de Iulia Hau HotNews.ro
Sâmbătă, 4 Iul 2020 Life | Calatorii
Turismul rural capătă din ce în ce mai mult sens în lumea pe care o trăim astăzi. Confundându-se pe alocuri cu ecoturismul, ba considerate chiar o ramură a acestuia, călătoriile prin sate, în sunet nestingherit de codru, la mal pustiu de apă, în compania oamenilor pentru care viața nu a fost niciodată o cursă și cu liniuțe cât mai goale la semnalul telefonului, toate acestea ispitesc din ce în ce mai mulți oameni.
Glamping Dragonfly Gardens
Foto: Facebook

Glamping în România. 6 locuri de cazare unde stai la cort, dar beneficiezi de condiții de hotel

de Iulia Hau HotNews.ro
Sâmbătă, 27 Iun 2020 Life | Calatorii
Ce facem în această vară dacă nu putem călători în străinătate? Descoperim locuri interesante din România. După ce în articolul precedent am prezentat conace și castele, astăzi vorbim despre glamping, un concept mai nou care îmbină cazarea la cort cu condițiile de hotel.
Conac Polizu
Foto: Facebook

5 conace din România pe care să le vizitezi dacă tot sunt (încă) granițele închise

de Iulia Hau HotNews.ro
Vineri, 12 Iun 2020 Life | Calatorii
Cinci exemple de castele și conace din România care sunt deschise în această perioadă și unde putem petrece câteva zile de vacanță, eventual până se redeschid granițele.
Forrest Fenn
Foto: Facebook

Comoară de peste 1 milion de dolari ascunsă în Munții Stâncoși, descoperită după 10 ani de căutări

de I.H. HotNews.ro
Luni, 8 Iun 2020 Life | Calatorii
Mii de oameni s-au aventurat în Munții Stâncoși în ultimul deceniu pentru a căuta un cufăr plin cu aur, cu rubine, smaralde și diamante ascuns acolo de către un colecționar de artă. Aventura a luat sfârșit: comoara a fost găsită, potrivit CNN.
Iarna pe Transfagarasan
Foto: Captura Facebook

VIDEO Iarnă cu personalitate - Cum arată Transfăgărășanul cu câteva zile înainte de 1 iunie

de Red. Life HotNews.ro
Joi, 28 Mai 2020 Life | Calatorii
Vremea rece a cam pus stăpânire pe multe zone din țară, iar o încălzire ar urma să-și facă apariția după 1 iunie, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM). Pe Transfăgărășan pare mai aproape venirea Crăciunului decât a Zilei Copilului.
Verificarea temperaturii pe aeroport
Foto: Roberto Monaldo/LaPress via Profimedia Images

Ce reguli anti-COVID-19 va trebui să respectăm când mergem cu avionul. Limitele verificării temperaturii

de Gabriel Bejan HotNews.ro
Duminică, 24 Mai 2020 Life | Calatorii
Pasagerii vor purta măști de la intrarea în aeroportul de plecare până la ieșirea din aeroportul de destinație, însoțitorii nu vor mai avea voie să intre în aeroport decât în cazuri excepționale, iar temperatura ridicată nu va fi mai mult decât un indiciu de simptome de COVID-19, nicidecum un motiv întemeiat pentru a refuza urcarea pasagerului în avion. Toate aceste reguli, plus multe altele, se regăsesc în protocolul întocmit de Agenția Europeană de Siguranță în Aviație (EASA) și Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) pentru călătoriile cu avionul.
Casă din Breb, Maramures
Foto: TravelZoom.ro

Turismul după pandemie. Putem începe să ne facem rezervări la pensiunile din România?

de Gabriel Bejan HotNews.ro
Joi, 21 Mai 2020 Life | Calatorii
În timp ce autoritățile ne îndeamnă să ne facem vacanțele de anul acesta în România, proprietarii de pensiuni spun că turiștii au început să sune la telefoane pentru rezervări, dar încă nu știu ce să le răspundă acestora.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Pentagonul și OZN-urile
Este anul 2222 iar Ion si Maria aterizeaza pe Marte, după un zbor de zeci de milioane de kilometri. Ei se întâlnesc cu un cuplu marțian si vorbesc despre tot felul de lucruri. Ion întreabă dacă Marte are o piata de capital, daca au laptop-uri, cum se fac bani, etc.
Bancul zilei: Insistența, cheia reușitei
O gâscă într-un bar: – Aveți mămăligă? întreabă gâsca. – Nu, răspunde barmanul. – Sigur? – Nu, nu avem, n-auzi…
Bancul zilei: Cum să vă testați rapid și eficient sănătatea
Dacă vreți să va faceți o analiză gratuită a urinei, faceți pipi pe un arbore și iată rezultatele: -dacă vin furnicile=aveți prea mult zahăr (diabet); -dacă vin muștele=aveți o infecție-dacă seacă repede...
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by