În contextul absenţei unor lansări hollywoodiene majore, un film care a avut premiera pe marile ecrane în decembrie 2021 a fost relansat de Sony într-o versiune extinsă şi a revenit pe primul loc în box-office-ul nord-american, relatează Forbes și Agerpres.

Secventa din „Spider-Man: No Way Home”Foto: LMK / Landmark / Profimedia Images

„Spider-Man: No Way Home” a dominat box-office-ul din America de Nord în weekendul său de debut, obţinând încasări de peste 253 de milioane de dolari în decembrie 2021 în timp ce weekendul acesta, când americanii au avut un weekend prelungit de Labour Day (Ziua Muncii), a obținut încasări de 6 milioane de dolari.

Până în prezent, pelicula a vândut bilete în valoare totală de peste 810,7 milioane de dolari în cinematografele din Statele Unite şi Canada.

Inspirându-se din benzile desenate Marvel dedicate personajului Spider-Man, acest lungmetraj reprezintă o continuare a filmelor Spider-Man: Homecoming (2017) şi Spider-Man: Far From Home (2019).

Regizat de Jon Watts, Spider-Man: No Way Home este al treilea film în care personajul principal este interpretat de actorul Tom Holland. Versiunea extinsă ce a fost lansată weekendul trecut în America de Nord conţine 11 minute suplimentare.

Filmul ar putea încheia acest weekend extins de Labor Day, ce include şi ziua de luni, cu încasări de 7,6 milioane de dolari.

Probleme la box office-ul nord-american

Studioul Disney urmează să relanseze la rândul său în această lună o altă peliculă, SF-ul Avatar, regizat de James Cameron şi lansat iniţial în 2009.

„Relansările nu reprezintă nimic nou în industria cinematografică, mai ales când vine vorba despre o aniversare majoră pentru lungmetraje populare şi legendare”, au comentat specialiştii de la CNBC într-un raport recent, notând că relansările practicate de Disney şi Sony au loc într-o perioadă în care box-office-ul nord-american înregistrează o scădere cu 30% în raport cu 2019, iar numărul filmelor noi care ajung să fie lansate în cinematografe este mai mic cu 30% faţă de 2019.

„Situaţia cinematografelor şi acest îngrozitor, deloc bun şi extrem de prost sfârşit de vară continuă în box-office”, au declarat jurnaliştii de la revista Variety, potrivit cărora studioul Sony a profitat într-un mod inteligent de actualul peisaj dezolant din industria cinematografică atunci când a mizat pe o relansare.

Un alt film lansat cu mai mult timp în urmă, Top Gun: Maverick, a revenit pe locul al doilea în box-office-ul nord-american, după ce a obţinut încasări de 5,5 milioane de dolari de vineri până duminică. Potrivit estimărilor, această peliculă ar putea obţine încasări de 7 milioane de dolari până luni seară, inclusiv.

Lungmetrajul reprezintă o continuare a Top Gun, realizată după 36 de ani de la filmul original, în care Tom Cruise revine în rolul unui pilot de elită al armatei americane.

Cele mai urmărite filme în cinematografele din America de Nord

Filmul de animaţie DC League of Super-Pets, care beneficiază de vocile mai multor vedete, precum Dwayne Johnson şi Kevin Hart, a urcat trei locuri în clasament şi ocupă poziţia a treia.

Pelicula, care urmăreşte aventurile lui Krypto, câinele lui Superman, a avut încasări de 5,45 milioane de dolari în weekendul trecut.

Filmul de acţiune Bullet Train, cu Brad Pitt în distribuţie, a coborât două poziţii până pe locul al patrulea, cu încasări de 5,4 milioane de dolari.

Adaptare a unui roman japonez de succes, lungmetrajul prezintă şapte criminali, mai mult sau mai puţin urmăriţi de ghinion, care încearcă să se omoare între ei într-un tren de mare viteză care circulă între Tokyo şi Kyoto.

Lungmetrajul horror The Invitation a pierdut poziţia de lider pe care a ocupat-o weekendul trecut şi a coborât pe locul al cincilea cu încasări de 4,7 milioane de dolari.

Nathalie Emmanuel şi Thomas Doherty joacă rolurile principale în acest thriller inspirat din Dracula, care, potrivit expertului David Gross, de la Franchise Entertainment Research, nu a impresionat criticii.

Ca întotdeauna, poți găsi mai multe informații noi din lumea filmelor și serialelor, alături de alte știri interesante, în rubrica Nerd Alert de weekendul acesta: