gDiapers/gNappies a fost fondat de parintii australieni Kim & Jason Graham-Nye, care nu au putut concepe sa puna plastic pe bebelusul lor, plastic care sa ramana dupa utilizare in pamant timp de 500 de ani; s-au vazut nevoiti sa gaseasca o solutie mai buna.

gNappies, exclusiv Tors.roFoto: Hotnews

* Important: produsul se vinde intr-o promotie speciala de bun-venit pe piata, valabila pana la 1 decembrie 2014 si in limita stocurilor disponibile in cadrul acestei promotii. Mentionam ca, desi lansarea a fost acum cateva zile, stocurile se epuizeaza rapid, iar promotia este limitata.

gNappies intra pentru prima oara pe piata din Romania printr-o inventie brevetata in SUA (gDiapers) si cunoscuta in Europa sub numele de gNappies, produse unice care vor inlocui scutecele conventionale (din plastic/hidrocarburi). In Spania, deja administratiile publice inlocuiesc in maternitati scutecele conventionale cu gNappies pentru a proteja mediul si a reduce cheltuielile de ecologizare. gNappies sunt scutece 100% biodegradabile, fine, in timp ce scutecele conventionale se degradeaza abia in 500 de ani.

Pe langa ratiunile de mediu, sanatatea bebelusilor/copilasilor este, fireste, cea mai de pret. Pielea lor, de care ne ingrijim sa aiba parte de cel mai fin bumbac, este imbacsita de hidrocarburi care nu respira in zona poponetului. Se poate si altfel? Intr-un stil modern, care sa fie manageriabil si pentru parinti...?

https://media.hotnews.ro/media_server1/image-2014-11-13-18541054-0-sistemul-gnappies-reduce-use.jpg

Da... datorita tehnologiei.

Inserturile de unica folosinta gNappies, fabricate in SUA, contin fibre celulozice, avand la baza lemnul usor, 100% biodegradabil si ecologic. Dupa utilizare se arunca; doar daca parintii prefera varianta lavabila, exista si aceasta.

Inserturile de unica folosinta sunt singurele certificateCradle to Cradlesi sunt gandite sa protejeze pielea de aciditatea urinei, astfel incat pielea bebelusului sa ramana perfect curata, dar fara sa irite, cum se intampla uneori in cazul absorbantelor din plastic/hudrocarburi.

Dar cum este posibil sa nu existe scurgeri?

Acest sistem nu ar fi functional fara inovatia tehnologica a unor materiale.Secretul gNappies consta ingPouch, dar nu numai (!) gPouch este un material inovativ, brevetat, din Nylon-gBreath Technology;este stratul (layer) minune, extrem de fin, dar extrem de eficient. Acesta opreste scurgerile care nu sunt din prima aborbite de insert. Secretul gNappies a facut ca stratul de deasupra, chilotelul care imbraca totul, sa fie fin si delicat (98% bumbac, 8% spandex). Si tot secretul gNappies consta in unicele inserturi biodegradabile.

Ce sunt gNappies?Fiecare gNappie este special. Este un sistem format din 2 componente.

1. un scutec exterior reutilizabil (gPants) - extrem de fin si subtire (nu sta umflat, nu il incomodeaza pe bebelus, astfel incat acesta pare ca are un chilotel fin de bumbac).Plus in interior un strat fin dintr-un un material impermeabil, de inalta tehnologie - gPouch.

2. insertul de vascoza 100% biodegradabil si absorbant. Vascoza, denumita si matase artificiala, este printre putinele materiale acceptateDecizia Comisiei Europene din 24 octombrie 2014 de stabilire a criteriilor ecologice de acordare a etichetei ecologice a UE pentru produse igienice absorbante.

Cu inserturile de unica folosinta fabricate in SUA, tehnologia da sansa bebelusilor de azi sa fie moderni, "safe" si cu absorbante 100% ecologice si biodegradabile, iar parintilor le confera siguranta si viteza (!).

Desigur, scutecele lavabile gCloth pot fi utilizate de asemenea cu sistemul gNappies.

Instructiuni de utilizare

gPants lasă pielea să respire.

1. Ce anume sunt gNappies?

gNappies sunt scutece pentru bebelusi formate din doua parti: cea reutilizabila, fabricata din 98% bumbac si 8% spandex pentru o mai buna elasticitate si durabilitate în timp.

Puteți să alegeți modelul preferat. Sunt fini, nu au volum. Împreună cu gPouch și inserturi nu umflă burtica bebelușului și nu îl împiedică la mers, însă absorb precum un scutec convențional (de plastic).

2. De ce am nevoie pentru a începe?

Tot ceea ce ai nevoie pentru a începe să utilizezi gNappies = gPants și inserturi.

Pachetul pentru nou nascuti este perfect pentru a incepe daca bebe este pe drum. In acest pachet ai 12 gPants pentru nou-nascut si doua pungi de inserturi de unica folosinta biodegradabile. Inserturile lavabile se cumpara separat. Noi va recomandam sa asteptati sa mai creasca un pic pana sa le folositi pe cele lavabile, dimensiunea lor fiind un pic prea mare pentru un bebe atat de mic :-)

In cazul in care copilul dumneavoastra a trecut de etapa de nou-nascut, va recomandam 6 perechi de gPants din fiecare dimensiune. *Aveti posibilitatea sa alegeti culorile dorite sau scrieti-ne pe contact[at]tors.ro si va vom face un pachet de 6 gPants cu o reducere de 10% pentru prima comandă. Preturile sunt si acum cu reducere, promotie de bun-venit pe piata (in limita stocului disponibil si pana la 1 decembrie 2014).

Pentru inserturile de unica folosinta biodegradabile faceti-va planuri pentru 10 scutece pe zi. Ele scad in numar pe masura ce bebe creste.

Inserturile lavabile le recomandam ca dublura pentru cazul in care aveti nevoie de un strat absorbant in plus, de exemplu pentru perioada somnului de noapte sau pur si simplu daca le preferati pe cele lavabile este in regula sa le folositi numai pe acestea.

In cazul in care va hotarati sa le folositi pe ce lavabile aveti nevoie de 18-24 de schimburi pentru un copil pentru ca este bine de stiut ca necesita schimbari mai dese.

3. Ce dimensiuni avem nevoie pentru gNappies?

Veti avea nevoie de gPants. Si veti avea nevoie de inserturi.

gPants au urmatoarele dimensiuni:

nou-nascut: 2-4 kg

S- mic: 3-7 kg

M- mediu: 5-13 kg

L- mare: 11-16 kg

XL- mai mare: 15+ kg

Inserturile de unica folosinta au urmatoarele dimensiuni:

nou-nascut: S pentru gPants mic (S)

M/ L/ XL pentru gPants M/ L/ XL

Practic alegeti gPants pe marimea dorita iar inserturile sunt doar pe doua marimi: S si M/ L/ XL

4. De ce inserturile gNappies sunt biodegradabile?

Inserturile sunt de unica folosinta sunt 100% biodegradabile si sunt certificate Cradl to Cradl, ceea ce inseamna ca absolut toate componenetele insertului se vor intoarce in pamant intr-un mod neutru si pozitiv.

Au la baza fulgii de celuloza din lemn usor (material ecologic) si raion (vascoză sau matase artificiala), potrivit criteriilor definite prinDecizia Comisiei Europene din 24 octombrie 2014 de stabilire a criteriilor ecologice de acordare a etichetei ecologice a UE pentru produse igienice absorbante C(2014) 7735 (2014/763/UE). Inserturile sunt fabricate in SUA.

Insertul de unica folosinta, 100% biodegradabil, poate fi pus la compost (pentru cine gradinareste si este familiarizat cu termenul) sau poate fi aruncat la gunoi. Alegerea este a ta. In ambele cazuri, vestea buna este ca in decurs de un anotimp el dispare de pe fata pamantului, se dezintegreaza total.

Puneti insertul in gPant si…ta daaaam: aveti cel mai bun scutec pentru copilul dumneavoastra. Si pentru Pamant.

Scutecele convenționale se degradează în 500 de ani. Vedeți foto aici.https://media.hotnews.ro/media_server1/image-2014-11-13-18541341-0-500-ani-pentru-degradarea-scutecelor-conventionale.jpg

Detalii despre produse pe Tors.ro.