Vine un moment in viata fiecarui barbat cand descopera cat de important e sa ascunda partile mai grosolane ale naturii masculine. Incepe sa recite lucrurile pe care tanjesti sa le auzi: "Nu, draga, merg la fotbal doar ca sa ma intretin", "Nu, draga, cred ca sofezi foarte bine", "Nu, draga, nu ma uitam la studenta aia care isi spala masina cu multa spuma".

De fapt, nu mintim, doar...infrumusetam lucrurile... Unele dintre minciunile astea sunt cam grosolane, e adevarat. Pe altele le-ai banuit dintotdeauna. Altele sunt surprinzator de dragute. Citeste insa in continuare, s-ar putea sa descoperi ca adevarul barbatilor nu e atat de neplacut pe cat pare cateodata.

Secretul 1: Da, ni se scurg ochii dupa altele cam de 10 ori pe zi, dar asta nu inseamna ca vrem sa va parasim

Daca cea mai veche intrebare de-a lungul timpului e "Ce-avem la cina?", atunci a doua ar fi "Te-ai uitat dupa ea?". Raspunsul: Da - da, m-am uitat. Daca ai senzatia ca iubitul tau nu se uita dupa femei, inseamna doar ca are o vedere periferica extraordinara.

"Cand trece cate o fata, chiar daca sunt cu prietena mea, nu ma pot abtine sa nu ma uit la cealalta", spune Doug LaFlamme, 28 de ani. "Ma chinui sa nu ma uit, dar pur si simplu nu pot. Am probleme si mai mari daca fata care trece are un decolteu generos".

Trebuie sa intelegeti insa, fetelor, ca ocheadele noastre trecatoare nu au nicio importanta. "Nu inseamna ca vreau sa ma dau la ea", spune LaFlamme. "A te uita la alte femei functioneaza ca un radar care pur si simplu nu vrea sa se intoarca in alta directie".

Secretul 2: Da, chiar ne ducem la fotbal ca sa stam departe de voi

Multi merg cu baietii la fotbal, chiar daca joaca foarte prost. De fapt, ideea este ca nu se duc neaparat pentru fotbal, cat pentru a sta putin departe de casa, de tine si de copii. "Cu siguranta, nu joc pentru ca mi s-ar parea relaxant sau placut", recunoaste Roland Buckingham, 32 de ani.

"De fapt, cateodata, dupa 20 de minute de alergat, imi doresc deja sa fiu inapoi acasa, unde-mi urla copiii in cap. De de fiecare data cand plec undeva fara sa-mi iau sotia si copiii - fie ca ma duc la fotbal sau sa mai schimb o bujie la masina - o fac pentru a lua o mica pauza".

Secretul 3: Notiunea de monogamie nu ne intra in cap, nici chiar dupa ce ne-am casatorit

Asta e o parte cam delicata, asa ca s-o luam cu inceputul: Va iubim la nebunie. Credem ca sunteti fantastice. De cele mai multe ori suntem incantati ca am facut un juramant de fidelitate in fata familiilor si prietenilor nostri.

Doar ca majoritatea dintre noi nu ne-am petrecut ultimii ani dinainte de casatorie gandindu-ne: "Doamne, abia astept sa ma stabilesc la casa mea cu o fata si sa traim fericiti pana la adanci batraneti". In loc de asta, suntem obsedati de numarul femeilor care seamana cu Britney Spears si cu care am fi putut face sex pana la 30 de ani. In general, ne ia cativa ani (sau zeci de ani, in cazul unora) ca sa ne dispara de tot gandul asta din cap.

Secretul 4: Cu cat castigam mai mult, cu atat ne simtim mai importanti

In cazul a circa 7,4 milioane de casnicii americane, sotia castiga mai mult decat sotul. Acest lucru inseamna, desigur, afirmarea profesionala a femeii, lucru care este imbratisat de toti barbatii, nu? Nu??

Da, pai...cam asta e lucrul pe care vi-l spunem noi. Dar, de fapt, suntem niste egocentrici preocupati de simtul concurentei. Credeti ca nu ne deranjeaza atunci cand femeia noastra aduce mai mult vanat acasa si il mai si frige in fata noastra?

"Eu si sotia suntem reporteri la acelasi ziar", spune Jeffrey Newton, 33 de ani. "Chiar si dupa cinci ani de casnicie, la sfarsit de luna ii verific fluturasul cu salariul, ca sa vad care dintre noi a luat mai mult. Si pentru ca ea munceste mai mult, iese prima mai mereu".

Secretul 5: Chiar daca protestam deseori, de fapt ne place sa facem reparatii prin casa

Ed Powers, 30 de ani, recunoaste ca mintim fara rusine: "Sincer, pentru noi e ca o recompensa atunci cand reparam ceva ce stim ca, fara noi, ar ramane stricat pe vecie", spune acesta. In plus, folosim si scule, e perfect barbatesc.

"Motivul pentru care nu recunoastem asta", adauga Powers, "este ca majoritatea femeilor nu fac diferenta intre a duce gunoiul si a repara o instalatie. Pentru ele, sunt doar sarcini pe care noi trebuie sa le rezolvam in weekend, eventual daca sunt si in timpul vreunui meci, cu atat mai bine. Dar noi vrem sa facem din asta un mic eveniment...in care sa ne dovedim maiestria...nu sa fie doar o sarcina fizica si plictisitoare". Gata. Secretul a fost dezvaluit.

Secretul 6: Ne place cand sunteti mamoase cu noi, dar suntem ingroziti ca v-ati putea transforma in mama noastra

Cu scuzele de rigoare catre Sigmund Freud.

Secretul 7: Va iubim mai mult, de la an la an

Sigur, aratam ca niste adulti. Avem chiar si cateva costume de om mare acasa si putem sa comandam si o sticla de vin, fara sa chicotim cu subinteles. Dar chiar daca semanam cu tatal nostru cand avea varsta noastra, de fapt ne simtim ca atunci cand aveam 4 ani si ne tineam de piciorul lui.

Avand atatea nivele emotionale de recuperat, simtim ca admiratia noastra fata de voi creste de la an la an. Nu va putem explica de ce, pentru ca probabil va suna ca si cum acum nu v-am iubi deloc.

"Mi-a luat cel putin un an pana am inceput sa-mi apreciez sotia si pentru altceva decat partidele minunate de sex. Si nu am descoperit pe de-a intregul cum gandeste decat in al treilea an de casnicie", spune Newton. "Dar cu cat imbatranesc si mai acumulez experienta, cu atat imi iubesc sotia mai mult".

Secretul 8: Chiar nu intelegem despre ce vorbiti

Stii momentele cand ai anumite revelatii despre relatia ta? Si atunci cand ajungi acasa, vrei sa le discuti, fie ca sunt bune sau rele? Iar in timpul acestor discutii, sotul tau sta cuminte si incuviinteaza din cand in cand: "Sigur ca da, inteleg", "Da, are logica ceea ce spui", "Ma voi stradui mai mult pe viitor"?

Ei bine, nu intelegem. Habar n-avem la ce va referiti. Si chiar daca ne-ar placea sa ne straduim mai mult pe viitor, am putea s-o facem doar daca am avea macar o idee despre ce vorbiti.

Chiar ne pasa de voi. Doar va rugam sa nu uitati ca partea creierului nostru care proceseaza lucrurile pe care ni le ziceti este acea parte unde stocam toate evenimentele sportive.

Secretul 9: Suntem traumatizati atunci cand sunteti la volan

Vrei sa afli cum sa-ti transformi barbatul mare si puternic intr-un copilas caruia i se citeste spaima in ochi? Cere-i cheile de la masina.

"Sunt speriat de moarte cand ea e la volan", spune LaFlamme.

"De fiecare data cand eu stau in dreapta, accept cu seninatate faptul ca as putea muri in orice moment", spune Buckingham.

"Sotia mea se panicheaza la volan cel putin o data pe saptamana - si niciodata nu e vina ei. Toate lucrurile alea ingrozitoare i se intampla pur si simplu, o fi vorba de ghinion", spune Andy Beshuk, 31 de ani.

Chiar daca sotul tau e prea diplomat ca sa ti-o spuna, este ingrozit de faptul ca ar putea fi transformat intr-un manechin pentru testele auto.

Secretul 10: Dati-ne putin spatiu si, in schimb, noi va vom da toata viata noastra

"Ma aflam intr-o calatorie in Mexic, stand pe plaja, ceruindu-mi placa de surf si ascultand valurile, cand m-am hotarat sa ma insor cu femeia care acum imi este sotie. Desigur, asta se intampla cam cu trei ani inainte de a-mi face curaj sa o intreb daca vrea sa se marite cu mine. Dar acela a fost momentul in care am stiut ca ea imi este perechea.

De ce? Pentru ca ma lasa sa merg singur in vacante. Nu ca ma lasa, aproape ma obliga", spune Ty Wenger. Acesta este cel mai important lucru pe care un barbat nu vi l-a spus: daca ne lasati sa fim prostuti din cand in cand, daca sunteti de acord sa iesim o seara pe saptamana la poker, daca ne incurajati sa mergem din cand in cand cu baietii la fotbal, inimile noastre prostute, cu toate defectele pe care stim ca le avem, va vor iubi pentru totdeauna pentru asta.

Iar acesta este purul adevar.

Sursa: men.webmd.com