Cei care vor sa participe la o inmormantare, dar nu pot merge acolo personal pot sa priveasca ceremonia pe internet, contra sumei de 150 de dolari. Serviciul e disponibil in crematorii din Marea Britanie, scrie Reuters.

Ceremonia este filmata cu o camera montata in spatele capelei. Totul e transmis pe un site unde cei care au platit au acces cu o parola. Ei pot urmari intreaga slujba pentru 150 de dolari, pot cere un DVD cu inregistrarea, pentru 100 de dolari, sau pot primi un fisier audio pentru 50 de dolari.

Desi pare macabra, ideea a venit la cererea pietei si este utila deoarece multe familii sunt raspandite pe glob, astfel ca atunci cand le moare o ruda, multi nu pot fi prezenti la ceremonie. Cei care platesc pot vedea slujba live pe internet, cu o intarziere in transmisie de 20 de secunde.

Un reprezentant al unui seviciu de pompe funebre din Marea Britanie spune ca a testat serviciul si ca oameni din Australia si Canada au apelat la sistem. "Familiile au fost absolut incantate sa poate lua parte la ceremonii chiar si prin internet cand nu puteau fi acolo personal", a spus David Powell de la firma Henry Powell and Son din Southamptom.

Serviciul e disponibil la opt crematorii din Marea Britanie. Un director de crematoriu, citat de cotidianul britanic Daily Mail a spus ca aparitia acestui serviciu nu va determina oamenii sa nu mai vina la inmormantari.