O treime din barbati si 23% din femei consuma cantitati mari de alcool sau substante stupefiante pentru a avea performante mai bune in pat, potrivit unui studiu realizat de BMC Public Health. Studiul a fost realizat la nivel european in noua orase, pe un esantion de 1.341 de persoane, cu varste cuprinse intre 16 si 35 de ani, care sunt dependente de viata de noapte.

Orasele participante au fost: Viena, Brno, Berlin, Atena, Venetia, Ljubljana, Palma, Liverpool si Lisabona.

28.6% dintre cei care consuma alcool o fac pentru a-si facilita contacte sexuale. Un procent de 26.2% dintre consumatorii de cocaina, o folosesc pentru a-si prelungi actul sexual.

Mediile de varsta ale consumului diferitelor substante excitante dar si ale primului contact sexual sunt sub varsta de 18 ani, astfel: prima partida de sex - la 16 ani, prima bautura consumata - la 14 ani, prima doza de cannabis - la 16 ani, prima doza de cocaina - la 18 ani si prima pastila de extasy - la 17 ani.

Conform specialistilor, majoritatea celor intervievati au inceput sa bea odata cu inceperea vietii sexuale. Situatia cea mai ingrijoratoare e in Marea Britanie, unde se inregistreaza rata cea mai mare de tineri alcoolici.