Sapte motive pentru care oamenii isi cumpara ceasuri scumpe
1. Cat dai pe el, atat te tine. Cu alte cuvinte, ceasurile scumpe sunt si foarte durabile. Pentru unii, un ceas facut dintr-un metal autentic inseamna o investitie. In loc sa-ti schimbi ceasul in fiecare an, poti sa-ti iei unul de calitate, foarte rezistent.
2. Primesti certificat de garantie. E adevarat ca si pentru unul ieftin primesti certificat, dar de cele mai multe ori te gandesti ca nu renteaza sa-l mai repari.
3. Unele sunt mai mult decat un simplu ceas care indica ora exacta. Sunt dotate cu o multime de optiuni: GPS, mai multe alarme, cronometru, busola, calculator, baza de date etc.
4. Poate echivala cu o bijuterie. Unii le cumpara doar pentru ocazii speciale: cand merg la o petrecere, la opera etc. In aceasta categorie intra mai ales barbatii.
5. Daca lucrezi intr-o companie de prestigiu, unde trebuie sa te duci imbracat la patru ace, uite-te in jur si ai sa-ti dai seama ca ceasurile de duzina nu se potrivesc cu tinuta care se impune aici. Un ceas scump da bine la un costum elegant.
6. Unii le cumpara ca sa le daruiasca. Daca vrei sa faci un cadou, ofera-i persoanei dragi un ceas de calitate. Gandeste-te ca daca ar trebui sa-si cumpere unul scump, nu s-ar indura s-o faca. Alege-i ceva dupa stilul si gustul sau.
7. Altii isi cumpara o piesa scumpa numai pentru a impresiona. Cu cat este mai scump un ceas si are un design mai neobisnuit, cu atat mai mult va atrage atentia.
Sursa: jpservicez-searcharticles.com

Etapa a doua a vaccinării împotriva COVID-19: Cine are dreptul să se vaccineze în această etapă, când și cum te poți programa. Înființarea centrelor de vaccinare, în continuare în aer
Vom călători în UE doar cu „pașaport de vaccinare”? Precedentul „Carnetului Galben”
De ce Dacia intră într-o nouă etapă datorită SUV-ului Bigster și de ce apropierea de Lada nu ar trebui să ne sperie
Cum vrea Guvernul să elimine haosul liberalizării pieței energiei / Consumatorii vor putea primi reduceri de preț, până în iulie, de la furnizorii de ultimă instanță - Proiecte
EXCLUSIV Moștenirea Gabrielei Firea: Ce salarii au directorii și angajații companiilor municipale Ep. II
Sint pasionat (si colectionar) de ceasuri si crede-ma ca rar mi-a fost dat sa citesc o asemenea densitate de aberatii per paragraf.
Pentru binele tuturor te rog insistent sa te rezumi la a scrie despre subiecte pe care le cunosti.
As fi tare curios sa stiu daca ati vazut vreudata un Parmigiani Fleurier, Constantin Vacheron sau un Ulysse Nardin. Caracteristicile de care vorbiti sunt pentru gadgetari ieftini nu pentru cunoscatori. Baza de date?! se leaga si la Mysql?
Ceas cu cronometru? Se numeste cronograf, don'soara, cronometre se numesc ceasurile care au trecut un anumit test de precizie (COSC) si, culmea, majoritatea NU au cronograf.
Dar ce stie ea, saraca...
Cele mai faimoase, mai scumpe si mai stilate ceasuri nu au nici GPS si nici calculator. Marile firme de ceasuri (in covarsitoare majoritate elevetiene) produc ca varfuri de gama ceasuri automatice, cu calendar, perpetuu, cronograf etc. Inainte de a scrie articolul cred ca era necesar sa consulte macar o lista de nume celebre in orologerie si de modele actuale puse in vanzare de acestea. Desi pare ciudat, dar ceasuri de marca, foarte scumpe (evident fara GPS si calculator) au inceput sa se vanda foarte bine si in Romania. Cred ca ar fi interesant de motivat de ce ceasurile cele mai apreciate de cunoascatori si de clientii pretentiosi raman ceasurile cu actionare mecanica (automatice). De ce un suficient de mare numar de oameni (pentru ca afacerile sa mearga foarte bine pentru industria de orologerie) cumpara ceasuri foarte scumpe (mii de euro) si de ce un numar mult mai mare de oameni si-ar dori sa poata purta astfel de ceasuri. Explicatii posibile de gen: "din snobism" mi se par a fi insuficiente...
Cu stima.
Este evident ca daca imi plac drumetiile poate m-ar tenta sa am un ceas cu GPS in loc de unul cu diamante si daca iti plac lucrurile high tech poate vrei sa ai un mic laptop in ceasul ala. Unii sunt bogati si fara sa poarte cravata tot timpul.
"2. Primesti certificat de garantie. E adevarat ca si pentru unul ieftin primesti certificat, dar de cele mai multe ori te gandesti ca nu renteaza sa-l mai repari. Te-ar costa mai mult, prin urmare te lasi pagubas si mai bine iti altul nou."
Pai ce rost are garantia daca trebuie sa platesti ca sa-l repari?!
Oameni buni, nu mai scrieti aberatii de genul asta. Daca nu stiti stati si cugetati in liniste.
(nu vorbesc de marca ceasului ...)
" a bijuteriza" ...
daca scoti din minte macar hebdomadar, un verb tot ca asta, aferim !
Aici nu-i vorba de "limbi". E vorba de fascinatia lucrului bine facut. Ma uit si eu (si-mi lasa gura apa!!!) la Vacheron Constantin sau Patek Philippe sau Ulysse Nardin. Si NU la modelele de aur cu diamante, care mi se par, si mie, de prost gust. Ci la cele de otel, cu design innebunitor, si performante super. Incearca sa te uiti , de exemplu, aici: http://en.wikipedia.org/wiki/Complication_%28horology%29
ca sa intelegi de ce-si cumpara oamenii ceasuri scumpe. In afar de snobsim, bineinteles. Si sunt sigur ca nu vei gasi nici unul dintre motivele enumerate de doamna (domnisoara) Radulescu.
limba este un organism viu. cuvintul "a bijuteriza" cred (sper...) ca a fost inventat de mine si semnifica transformarea unui obiect util intr-o bijuterie prin punerea in planul 2 a functiilor lui. eu am ceas ca sa stiu cit e ora nu ca sa ma mindresc (laud) cu citi bani am dat pe el. ceasul meu este japonez, a costat 100 euro (aproape gratis....), rezista la 100 de metri sub apa, este dual, are cronometru inainte/inapoi cu alarma si calendar precis si este facut cu o gramada de tranzistori sau ce-or fi pus aia in el. este bine facut si-l schimb cam la 5 ani in functie de progresul tehnic. nici un ceas analogic nu ma impresioneaza si consider ca este o imensa gresala sa sustineti industria de mecanica ultra-fina de precizie sacrificind utilitatea. apropo, pe ecranul calculatorului am un ceas digital cu dimensiunea 5 pe 10 milimetri care indica foarte frumos ora.....
Ceasu' meu e finlandez, face tot ce face si-al tau, doar ca-n plus are geam de safir, se conecteaza la computer pentru descarcarea datelor, ba mai si monitorizeaza pulsul. Nu mai vorbesc de busola, termometru, altimetru. Asa, ca un fel de apropos, daca scrie pe el 100 m nu inseamna ca rezista la 100 m sub apa.
Ma rog, ideea e ca desi doar nu spala vase, sta mai mult pe masa decat la mana - in viata de zi cu zi. Cred ca s-ar desira si costumul, si interlocutorii daca l-as pune la incheietura.
In ceea ce priveste interfata, ceasul analogic e mult mai prietenos si mai informativ, asta fiind un motiv bun pentru care in toate aplicatiile critice indicatoarele sunt analoage. Adica cu ac, sau in cazul ceasului, cu limbi.
Revenind la alegerea personala, ceasul cu smecherii e prima alegere daca ma duc la balaurit prin salbaticie, iar analogul in restul timpului. De-ar fi si IWC!!!
Un obiect ramane doar un obiect, n-ar trebui sa ne legam prea mult de el. Dar sa nu uitam ceea ce este in spatele lui, povestea lui. Si aceste obiecte 'colectionabile' satisfac niste nevoi - iar daca n-ati ajuns sa le resimtiti, poate nu veti intelege.
Omul ar trebui sa se inconjoare nu numai de obiecte utile - care il ajuta sa fie curat, satul, odihnit, in contact cu altii, etc. in fiecare zi -, ci si de lucruri care sa se adreseze omului din el, nevoii de frumos, sau oricum vreti sa-i ziceti.