Renunta la friptura cu cartofi prajiti si la ciorba in favoarea unei retete italiene usoare. Consistenta si usor de preparat, lasagna cu spanac si ciuperci este o reteta de vara, al carei secret sta in amestecul de branzeturi.

Ingrediente pentru 6 portii:

1 lingura de ulei de masline

400 g ciuperci, taiate felii

2 buchetele de spanac; frunzele se rup marunt

2 cesti cu fasii de carne de pui fripta

200 ml lapte

400 g branza ricotta

2 galbenusuri de ou

100 g branza parmezan, rasa foarte fin

250 g foi de lasagna uscate

200 g branza mozzarella, taiata felii subtiri

Mod de preparare:

Incalzeste cuptorul. Incinge uleiul la foc iute. Caleste ciupercile timp de 8 minute sau pana se inmoaie. Scurge-le si lasa-le apoi sa se raceasca.

Opareste spanacul timp de cateva minute. Scurge-l si stoarce-l bine. Amesteca-l cu ciupercile si feliile de pui intr-un vas mare.

Amesteca laptele cu branza ricotta, galbenusul de ou si branza parmezan intr-un vas. Pe deasupra se presara un pic de sare si piper.

Unge un vas. Acopera-l cu o foaie de lasagna. Presara pe deasupra 1/3 din sosul de branza ricotta, apoi pune deasupra jumatate din amestecul de spanac, pui si ciuperci. Continua cu o alta foaie. Repeta operatiunea. In final, peste ultima foaie de lasagna se toarna restul de sos de branza ricotta si se pun feliile de mozzarella.

Totul se acopera cu o folie de aluminiu si se da la cuptor timp de o jumatate de ora. Dupa cele 30 de minute, se indeparteaza folia si se mai lasa un sfert de ora sa se rumeneasca.

Sursa: cookingwithmushrooms.com