





Un pranz usor, de vara: Lasagna cu ciuperci si spanac
Ingrediente pentru 6 portii:
1 lingura de ulei de masline
400 g ciuperci, taiate felii
2 buchetele de spanac; frunzele se rup marunt
2 cesti cu fasii de carne de pui fripta
200 ml lapte
400 g branza ricotta
2 galbenusuri de ou
100 g branza parmezan, rasa foarte fin
250 g foi de lasagna uscate
200 g branza mozzarella, taiata felii subtiri
Mod de preparare:
Incalzeste cuptorul. Incinge uleiul la foc iute. Caleste ciupercile timp de 8 minute sau pana se inmoaie. Scurge-le si lasa-le apoi sa se raceasca.
Opareste spanacul timp de cateva minute. Scurge-l si stoarce-l bine. Amesteca-l cu ciupercile si feliile de pui intr-un vas mare.
Amesteca laptele cu branza ricotta, galbenusul de ou si branza parmezan intr-un vas. Pe deasupra se presara un pic de sare si piper.
Unge un vas. Acopera-l cu o foaie de lasagna. Presara pe deasupra 1/3 din sosul de branza ricotta, apoi pune deasupra jumatate din amestecul de spanac, pui si ciuperci. Continua cu o alta foaie. Repeta operatiunea. In final, peste ultima foaie de lasagna se toarna restul de sos de branza ricotta si se pun feliile de mozzarella.
Totul se acopera cu o folie de aluminiu si se da la cuptor timp de o jumatate de ora. Dupa cele 30 de minute, se indeparteaza folia si se mai lasa un sfert de ora sa se rumeneasca.
Sursa: cookingwithmushrooms.com

În spatele cifrelor (și al scandalurilor politice). Mărturii despre suferință și deznădejde în pandemie: „I-am dat prima palmă copilului”
S&P modifică perspectiva la stabilă, de la negativă/ De ce ar trebui să ne intereseze ratingul
Ludovic Orban: Orice ministru care își atacă premierul trebuie să își scrie mai întâi demisia
Turcan: Cei care lucrează la recalcularea pensiilor vor primi suplimente
Vaccinarea nu este suficientă. Economist român care locuiește la Londra, despre “lecția britanică”