Femeile au o stare interioara mai buna comparativ cu barbatii si au, de asemenea, o viata mai buna pe masura ce imbatranesc, arata un studiu efectuat pe 10.000 de persoane. Acestea au fost intrebate cat de mult se bucura de viata, concluzia fiind ca femeile sunt mai optimiste decat barbatii.

Cercetatorii de la Universitatea din Londra, care au urmarit cursul vietii a mii de oameni cu varste peste 50 de ani, au mai descoperit ca exista o legatura directa intre averea oamenilor si momentul decesului acestora, arata Daily Mail.

"Femeile sunt influentate de lucruri usor diferite si privesc viata altfel decat barbatii", sustine dr. Elizabeth Breeze, care a participat la realizarea studiului. "Femeile sunt afectate negativ daca nu mai au un loc de munca. Iesirea la pensie le prieste barbatilor, dar nu si femeilor", spune aceasta.

Breeze mai sustine ca femeile devin mai optimiste odata cu inaintarea in varsta pentru ca nu mai trebuie sa-si faca griji vizavi de familie si copii. Acestia cresc si isi vad singuri de grija. Printre asemenea cazuri se numara actritele Meryl Streep (59), Helen Mirren (62) si Judi Dench (72).

Anul trecut, Mirren spunea: "Se intampla ceva ciudat cu barbatii care devin vedete de cinema. Pe masura ce imbatranesc, devin tot mai artagosi. Un actor tanar simte ca-l vor toate fetele, pentru ca e o vedeta, dar cand incepe sa imbatraneasca, simte ca nu mai detine controlul in totalitate si devine tot mai morocanos".

Potrivit studiului, este mai bine sa fii casatorit, sa ai studii superioare si sa lucrezi intr-un post din conducere daca vrei sa traiesti mai mult. Cercetatorii au descoperit ca oamenii saraci si cei cu studii inferioare tind sa traiasca mai putin.

"Studiul arata o legatura clara intre statutul financiar si izolarea sociala, singuratate, frecventa imbolnavirilor si gradul de mortalitate. Cei care nu au bani se imbolnavesc mai repede si sunt mai izolati", sustine profesorul Michael Marmot.

Studiul a mai confirmat ca sportul creste durata de viata, numarul deceselor in randul sedentarilor fiind de doua ori mai mare comparativ cu cei care fac miscare.