Si vedetele gatesc. Poate nu zilnic, ca cei mai multi dintre noi, dar cand intra la bucatarie, poti fi sigur ca prepara ceva deosebit. Iata una dintre retetele preferate de actrita Elizabeth Taylor. Pe cat ti se poate parea de simpla, pe atat este de rafinata.

Ingrediente (pentru 6-8 portii):

1 avocado - se curata de coaja si se taie cubulete

1 lingura de suc de lamaie

1 kilogram de carne de pui (piept sau pulpe) - se taie bucati

piper proaspat macinat

sare

¼ de ceasca de unt

Sosul:

3 cepe taiate fin

3 linguri de coniac

1/3 ceasca de vin alb, sec

1 ceasca de frisca

2 cesti de ciuperci proaspete - taiate felii

3 linguri de unt

1 ceasca de supa de pui ( sau cubulete de supa de pui dizolvate in apa)

patrunjel proaspat - pentru ornament

Mod de preparare:

Stropeste bucatile de avocado cu sucul de lamaie, acopera-le si baga-le in frigider.

Presara un pic de sare si piper pe bucatile de pui. Topeste 3-4 linguri de unt intr-o tigaie mare si prajeste bucatile de pui, la foc mic, pana capata o culoare aurie. Scoate puiul pe un platou si acopera-l cu o folie de aluminiu.

Sosul: pune ceapa in tigaie si caleste-o in unt, la foc potrivit. Pune coniacul si vinul si lasa-le sa fiarba pana aproape ca s-au evaporat. Adauga frisca si mai lasa-le sa fiarba inca 5 minute.

Intr-o cratita, la foc mare, caleste ciupercile in putin unt.

Toarna supa de pui peste crema si amesteca continuu, pana cand se ingroasa compozitia. Adauga ciupercile si cubuletele de avocado. Amesteca bine pana sunt incorporate toate ingredientele.

Toarna amestecul peste bucatile de pui si presara patrunjelul taiat fin.

Sursa: recipegoldmine.com