Pentru al cincilea an la rând, insula Paros este pe primul loc în Ciclade la numărul de noi autorizații de construire, potrivit datelor agenției de statistică din Grecia publicate în urmă cu o săptămână, scrie eKathimerini

Insula ParosFoto: Juergen Tap / DPA / Profimedia

Numărul de licențe de construcții acordate le-a depășit pe cele din insulele mai populare, cum sunt Mykonos și Santorini. Se construiesc vile și hoteluri, anticipând un aflux consistent de turiști care să vină pe insulă.

„Până în 2000, am trăit o viață bună”, spune Nikos Tsounakis, proprietarul unei taverne din Kolymbithres. „Acum insula este pe cale să devină ca Mykonos și Santorini. Viața a devenit foarte scumpă. Cel mai important lucru sunt banii, noi localnicii am pierdut controlul. Ne-am pierdut calitatea vieții, avem probleme fără precedent – ​​trafic, gunoi, lipsă de apă, chiar și tipuri de infracțiuni pe care nu le-am mai experimentat până acum.”

Numărul de rezervări făcute pe insulele grecești arată că sezonul 2024 va fi excepțional pentru turismul grecesc. Nu este cazul insulei Mykonos, care pentru al doilea an consecutiv va avea mai puțini vizitatori, scrie presa locală.

Infrastructura inadecvată, supraaglomerarea și prețurile mari au afectat reputația insulei, deși hotelierii încearcă să repare brandul insulei. Comentariile negative la adresa serviciilor oferite de proprietarii unor vile au dus la scăderea cererii.