Filmul de acţiune „Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves” cu Hugh Grant a debutat pe primul loc în box-office-ul nord-american după primul său weekend de proiecţii în cinematografele din Statele Unite şi Canada, relatează France24 și Agerpres.

Hugh GrantFoto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Mult-aşteptata adaptare cinematografică a unui popular joc de roluri, cu Chris Pine, Michelle Rodriguez, Hugh Grant şi Rege-Jean Page (starul din serialul Bridgerton) în distribuţie, a obţinut încasări de 38,5 milioane de dolari de vineri şi până duminică, o performanţă solidă, potrivit experţilor din industrie.

Lungmetrajul realizat de Paramount şi eOne, a cărui acţiune este plasată într-un univers medieval-fantastic, a fost bine întâmpinat de public şi de specialişti şi are „potenţialul de a genera continuări”, a declarat David A. Gross de la Franchise Entertainment Research.

Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves a devansat liderul de săptămâna trecută la box office, cel de-al patrulea film al francizei John Wick („John Wick: Chapter 4”), în care Keanu Reeves îşi reia rolul unui asasin care luptă cu o organizaţie criminală internaţională.

Pelicula produsă de studioul Lionsgate a coborât pe locul al doilea al clasamentului, cu încasări de 28,2 milioane de dolari în a doua săptămână după lansare.

Un film biblic și unul horror la box office înaintea Paștelui

His Only Son, o frescă biblică produsă de Angel Studio, despre sacrificarea lui Isaac de către Avraam, a debutat pe locul al treilea, cu încasări de 5,5 milioane de dolari în primul său weekend de proiecţii, potrivit Boxofficemojo.com.

Noul episod din saga Scream, intitulat Scream VI, cu o distribuţie din care fac parte actriţele Courteney Cox şi Jenna Ortega, vedeta din Wednesday, a coborât pe locul al patrulea, cu 5,3 milioane de dolari încasaţi în cel de-al patrulea weekend petrecut în cinematografele nord-americane.

În acest lungmetraj horror, care combină elementele filmelor de groază şi autoironia, înspăimântătorul personaj „Ghostface” se află de această dată la New York.

Creed III, al nouălea film din saga Rocky şi primul fără Sylvester Stallone, a coborât pe locul al cincilea, cu încasări de 5 milioane de dolari în cel de-al cincilea weekend de proiecţii.

Creed III, la rândul său un fost lider la box office, urmăreşte în continuare povestea lui Adonis Creed - fiul lui Apollo - care îşi reia activitatea sportivă pentru o confruntare mult aşteptată cu un vechi prieten.

Acesta este primul film regizat de actorul Michael B. Jordan, care interpretează şi rolul principal.

Clasamentul este completat de următoarele filme:

Shazam! Fury of the Gods (4,7 milioane de dolari);

A Thousand and One (1,8 milioane de dolari);

65 (1,6 milioane de dolari);

Ant-Man and the Wasp: Quantumania (1,2 milioane de dolari);

Jesus Revolution (1 milion de dolari).

Ca întotdeauna, poți găsi mai multe informații noi din lumea filmelor și serialelor, dar și alte știri interesante, în rubrica Nerd Alert de weekendul acesta: